A Glazerek? Woodward? Solskjaer? Bűnös kerestetik

Az egymást követő kiábrándító produkciók után ismételten áll a bál az Old Traffordon. De nyolc évvel Sir Alex Ferguson búcsúja után miért tartunk még mindig itt? A válaszok sora irtó hosszú, az egyik lehetséges magyarázat alább olvasható.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

A The Athletic sportoldal több mint 4000, Manchester United-szimpatizáns előfizetőjét kérdezte meg a csapat akut problémáiról, a kérdések sora értelemszerűen Ole Gunnar Solskjaer tevékenységének firtatásával indult. Nos, arra a felvetésre, érkezése óta hogyan dolgozik a norvég, a felmérésben résztvevők 51 százaléka azt felelte, jó munkát végez, ami nyilván egyrészt annak szól, hogy egy elég mélyen lévő csapatot vett át 2018 decemberében, másrészt pedig annak, hogy az előző szezont a Premier League második helyén, El-döntősként zárta (39 százalék vélte úgy egyébként, hogy rendben van a munkája, öt százalék szerint rossz munkát végez, négy százalék szerint kiválót, a válaszadók egy százaléka szerint borzalmasat).

Hanem arra a kérdésre, hogy az idén hogyan dolgozik Solskjaer, 47 százalék mondta azt, rosszul, 44 százalék pedig azt, borzalmasan. Ez azért egy elég masszív 91 százalék, és nem a primitív közösségi médiás tömeg, hanem a jóval szofisztikáltabb, a sporttartalomra pénzt áldozó, értő rajongótábor véleménye. Ami olyan nagyon nem is támadható. Végtére is a United az elmúlt hat fordulóban megszerezhető 18 pontból mindössze négyet kapart össze; kikapott a mindenki más által lepofozott Aston Villától, a formáját továbbra is csak kereső, meglehetősen hullámzóan teljesítő Leicester City-től, meglehetősen bután futballozva szaladt bele a kiütésbe a Liverpool ellen, kilátástalan játékkal szenvedett nagyon sima vereséget a városi rivális City-től.

 

Megalapozott a bizalom az MU-nál? – vélemény

 

Ha hozzátesszük, hogy a Uniteden átrobogó Villarreal egy félidő alatt lerendezhette volna BL-meccsét az Old Traffordon, valamint azt, hogy az Atalanta elleni négy pont megszerzése is csak Cristiano Ronaldo zsenialitásán múlt, a Solskjaer-szobor még inkább inog. De tudjuk jól, az a tréner Solskjaernak amúgy sem járna, még ha a poszt-Mourinho időszakban sikerült is neki a lelkileg taccsra vágott, fizikailag nem különösebben jól felkészített játékosok hangulatát alaposan megemelnie, teljesítményüket a jóval keményebb edzésekkel javítania, összességében visszacsempészni valamit a United régen tapasztalt szellemiségéből (identitásából, hogy egy divatos szóval éljünk).

Idén azonban, a Raphael Varane-nal, Jadon Sanchóval, mindenekelőtt pedig Ronaldóval megerősített gárda élén elfogyni látszik a tudomány; azt érezni, nem tud mit kezdeni a Ronaldo-hatással (hogy a portugál zsenije fontos gólokban mérhető, de a kevésbé munkás futballja akadálya is lehet a megálmodott játéknak), valamint a helyzettel, hogy a Unitedet mindenki aranyesélyesnek ítélte. Ehhez képest meg ugye…

 

Annyit keresnek, mint a liga kétharmada

 

És ha abban meg is egyezik a nép, hogy Solskjaernek mennie kell, a Joel Glazer nevével fémjelzett tulajdonoscsalád addig, amíg a BL-ben van a klub, és a következő évi szereplésre is mutatkozik esély, nem lép, úgy sem, hogy a sikerkovács Antonio Conte a Liverpool elleni zakót követően még szabad volt. Csak hát az ő megalkuvást nem tűrő, konfrontatív személyisége állítólag nem mindenkinek nyerte el a tetszését felsőbb körökben. És bár Conte valóban inkább tűnt akut megoldásnak, aki a következő két-három évben garantálja a trófeákat, semmint öt-hat éves projektnek, a manchesteri elöljárók főbűne éppen ez: a nem megfelelő edző kiválasztása. Hogy a Ferguson-korszak vége óta nem sikerült megtalálni, minden követ megmozgatni a megfelelő menedzserért.

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 HUF értékben! A meghívott barátaid pedig egy nagyvonalú üdvözlő bónuszt kapnak, tehát nem csak te, hanem ők is jól járnak.


 

Mert lehet a Glazereket szidni – némi joggal persze, de hát mégiscsak költöttek másfél milliárd fontot (!) játékosokra, Ángel di Maríától Romelu Lukakun és Paul Pogbán át Sanchóig nem is akármilyenekre –, nem ők a gátjai a fejlődésnek, a régóta remélt trónra kerülésnek. Az ő saruk leginkább az, hogy nem találtak olyan szakmai vezért, aki kijelölte volna a Unitedhez illő trénert (bár ez is egyfajta bűn természetesen). Hogy ki lenne, ki lett volna az a tréner? A legnagyobbak egyike. Aki nem csak sikeres, de futballt is alkot, korszakos edző (nem a lejárt lemez, mint Louis van Gaal és José Mourinho), aki ereje teljében van, karriere csúcsán. Szóval, hogy kik ők?

 

Amikor a tömeg elözönli a pályát – #GlazerOut Manchesterben

 

Jürgen Klopp és Josep Guardiola első körben. Mindent, de tényleg mindent meg kellett volna tennie a Sir Alex Ferguson–Ed Woodward párosnak azért, hogy valaki kettejük közül foglalja el a United kispadját, és emelje vissza a klubot a trónra. És ha mindketten benne is voltak a pakliban, ha meg is keresték őket Manchesterből, a 2013-ban leköszönő skót ikonnak, valamint az ügyvezető-elnökhelyettes, a futballhoz semmit sem konyító Woodwardnak addig kellett volna nyúzni a két edzőfenomént, míg valamelyikük kötélnek nem áll. És akkor senki nem beszélne ma a Glazerekről, s az Athletic azon kérdésére, ki a leginkább felelős a United jelenlegi helyzetéért, biztos nem kapna 65 százalékot az amerikai tulajdonos família (meglehet, a kérdés is okafogyott volna).

Néhány évvel később bővült a United kispadjára méltán pályázó trénerek köre: megjelent a színen Mauricio Pochettino, illetve Thomas Tuchel, legújabban pedig Julian Nagelsmann. Ez ugyebár öt olyan tréner, akik egyikével sem tudott volna mellé lőni a United. Guardiola és Klopp nyilván soha nem lesz már a „vörös ördögök” megmentője – ahhoz túlságosan is elköteleződtek a United két legfőbb ellenlábasánál –, a másik három még lehet.

De minél később lesz az, annál nagyobb lemaradást kell az Old Traffordon ledolgozni.

 

Ki nyeri a Premier League 2021/22-es kiírását?

1,73 – Manchester City

3,50 – Chelsea

6,00 – Liverpool

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Amerika foci/NFL/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Premier League különböző lehetőségeire az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

2 thoughts on “A Glazerek? Woodward? Solskjaer? Bűnös kerestetik

  1. Ez is egy nézőpont. Az enyém meg az, hogy le kéne már szállni Solskjaerről. Tavaly ezüstérmet szerzett PL-ben, meg EL-döntőt játszott, ezzel a világ bármelyik csapata elégedett lenne. Idén is vezette már a PL-t, most kisebb hullámvölgy volt, ami minden évben minden csapatnál van. Ha egyáltalán hullámvölgy az, hogy kikaptak a Liverpooltól és a City-től, közben meg legyőzték a Tottenhamet. Megverik a Watfordot, az Arsenal meg úgy is kikap a Liverpool-tól, szóval máris ötödikek. Most nagyon kemény az első 6 csapat (Arsenal is összeszedte magát), közülük kábé bárki végezhet bárhol, lásd Liverpool negyedik helye. A BL-ben meg úgy vezetik a csoportot, hogy a hülyebírók elcsalták a kiállítással az első meccset. Ha az nincs, több pontjuk lenne, mint a City-nek.
    Tényleg fárasztó már ennyi sírást hallgatni állandóan, hogy vajon megy-e Solksjaer. Lol.

  2. Bammeg, kikaptunk a szar Watfordtól, rúgjuk ki ezt a hülyét már! 😛

Írj hozzászólást