Topligás csapatok, amelyek mától új edzővel mennek a szünetre

Az év utolsó válogatott szünete következik, amikor a nemzeti csapatok újabb világbajnoki-selejtezőket vívnak, és időközben jó néhány klubcsapatnál kezdi meg új edző a ténykedését. Az időzítés több együttesnél is erre volt kihegyezve, de nézzük, hol mi várható.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

A válogatott szünetek egyik velejárója, hogy a gyengébben szereplő csapatok, ahol a megtervezett célok elérésétől elmaradt a teljesítmény, ilyenkor váltanak edzőt. A két hét szünet a bajnoki menetelés során lehetőséget biztosít arra az új trénernek, hogy a kerettel közelebbi kapcsolatot építsen ki és esetleg az ő elképzeléseinek alapjait lerakva, valami újat vezessen be a játékba. A negatívum persze az, hogy a válogatottba behívott játékosok ilyenkor nincsenek jelen, márpedig többnyire fontos szerep hárulna rájuk a folytatásban is, de ezzel meg kell küzdenie egy újonnan kinevezett szakembernek.

 

ANGLIA

Az időzítés szempontjából az egyik legfurcsábbra a Norwich City bejelentése sikeredett, hogy menesztik Daniel Farkét. A német szakember megszerezte első győzelmét a szezonban a hétvégén, de ez már nem osztott, nem szorzott, az ő sorsa már korábban eldőlt. Farke 2017 nyarán vette át a „kanárik” irányítását és kétszer is sikeresen feljutott velük az élvonalba, méghozzá bajnokként. Az első kiesésénél még Delia Smith és Michael Wynn-Jones tulajdonosok kitartottak mellette, ami jó döntésnek bizonyult. Azonban a mostani produktum már nem fért bele náluk sem. Tizenegy forduló alatt öt pontig jutottak a sárga-zöldek, akiknél még nincs bejelentés az utódot illetően, de annyi biztos, hogy támadó szellemű edzőt keresnek. Azt az eddigiek alapján láthatjuk, hogy csaknem kilátástalan helyzetbe fog kerülni, bárki is vállalja el a munkát, s az egyetlen ok, ami vonzóvá teheti az állást, hogy a vezetőség nem helyez komoly nyomást rá és a türelem is adott, mert valóban hosszú távon gondolkodnak a klubnál.

 

Itt még ellenfelekként beszélgethettek a meccs előtt, mára már mindketten munkanélküliek (Forrás: twimg.com)

 

Zsinórban öt vereséget szenvedett el az Aston Villa együttese, ami végül Dean Smith állásába került. Az 50 éves angol tréner karrierjében ez volt az első alkalom, hogy menesztették az aktuális csapatától, mert az eddigi két váltása során az előrelépési lehetőség miatt ő akart távozni. Amikor 2018 októberében átvette a birminghamiek kispadját, akkor a Championship 14. helyén álltak és kétségbe ejtő jeleit mutatták annak, hogy jó ideig nem találkozunk a csapat nevével az élvonalban. Ehhez képest a szezon végén rájátszást érő helyen zártak, majd a feljutás is összejött. Az előző idényben Jack Grealish kiesésével erősen bezuhant a teljesítmény, idénre pedig az angol válogatott szélső távozásával minden széthullott az „oroszlánoknál”. Nassef Sawiris tulajdonos a nyáron visszaforgatta azt a pénzt a keret megerősítésére, amit kaptak a sztárjuk eladásából, így elvárások voltak a vezetőedzővel szemben, aki azonban nem tudta ezeket hozni, s múlt hétvégén már igen érdekes nyilatkozattal is sokkolta a világot. A kispad egyelőre üres, még várat magára az utód kinevezése.

A hétvégén még Graeme Jones volt ott a Newcastle United kispadján, mint ideiglenes megoldás, ám a meccset már Amanda Staveley társaságában nézte végig Eddie Howe. Bejelentés ugyan még nem volt, de már csaknem biztosra vehető, hogy ő lesz az új edző, és a hírek szerint 2024-ig írhat alá. A 43 éves szakember tavaly nyáron hagyta el az AFC Bournemouth együttesét, ahol igazi legendának nevezhető, hiszen nem csak játékosként szolgálta a „cseresznyéseket”, de edzőként is – két részletben – több mint 450 meccsen ült a kispadon. A harmadik vonalból a Premier League-be vezette a csapatot, ahol éveken át stabil bennmaradók voltak. A „szarkáknál” a nemrég történt tulajdonosváltást követően nagy találgatások mentek, hogy mely sztáredző veszi majd át a gárdát, de végül úgy tűnik, hogy a szaúdi konzorcium a fokozatos fejlődést választja, tanulva abból, amit a Manchester City sikeresen végrehajtott.

 

A vezetőséggel együtt figyelte az új edző, hogy mire számíthat a leendő csapatától (Forrás: BT Sports)

 

Ugyan a Tottenham Hotspur nem várt a válogatott szünetig, de egy nyögvenyelős győzelem az Európa Konferencialigában a Vitesse és egy gól nélküli döntetlen az Everton ellen (kaput találó kísérlete sem volt a csapatnak) mindenképp azt mondatja, hogy Antnio Conténak a válogatott szünet alatt sokat kell dolgoznia azokkal, akik maradnak a keretben. A londoniak nem hagytak esélyt a Manchester Unitednek, hogy esetleg megelőzzék őket az olasz edző kegyeiért folyó harcban, de a „vörös ördögök” vezetősége úgy tűnik, nem is gondolkodik valósan azon, hogy edzőt cseréljen.

 

SPANYOLORSZÁG

Mi mutathatná meg jobban egy gödörben lévő együttes valós helyzetét, minthogy 23 év után ismét összehoz egy olyan találkozót, amelyen háromgólos előnyt képes eladni. Az FC Barcelona hétvégéje csodásan indult, majd katasztrofálisan ért véget, viszont a szurkolók által messiásként várt Xavi már tettre készen várja a munkába állás pillanatát. A klublegenda igen sok problémát kell orvosoljon, már ami a játékot illeti és van ráhatása, mert a klubnak azon kívül is akad bőven, amit egyelőre nem tudni ki fog, de a látványos játék és az eredményesség visszahozhatna nézőket, ami legalább pénzügyileg jót tenne az egyesület kasszájának. Hogy ez összejöjjön, ahhoz szinten mindent meg kell reformálnia az új edzőnek.

  • A védelem rengeteg hibával játszik és szervezetlenség jellemzi
  • A támadósor nem termeli a gólokat nagy mennyiségben
  • A labdakihozatalok esetlegesek
  • Mentális felkészültség hiánya a játéksok többségében
  • A sérülések helyzetét kezelni kell, mert túl sok hiányzójuk van folyamatosan

 

A visszatérő klublegenda (Forrás: FC Barcelona)

 

Mindezt egyik napról a másikra, mert a katalánok keretének nagyobbik része a válogatott szünet alatt nem áll rendelkezésére, hogy velük készüljön, így pedig nagy újdonságot aligha várhatunk tőle. Vissza kell nyúljon ahhoz, amit a La Masián a fiatalokba beleneveltek, és amit a veteránoknak is tudniuk kell az itt töltött évek tapasztalata alapján.

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 HUF értékben! A meghívott barátaid pedig egy nagyvonalú üdvözlő bónuszt kapnak, tehát nem csak te, hanem ők is jól járnak.


 

OLASZORSZÁG

Hogy mire számíthatunk a nemrég tulajdonosváltáson áteső Genoa CFC jövőjétől, azt nagyon nehéz lenne megjósolni. Annak ellenére, hogy Enrico Preziosi már nem birtokolja a klubot, elnöknek még megmaradt, ő pedig nem a türelmességéről híres, ha trénerekről van szó. A regnálása alatt folyamatos edzőcserék jellemezték a gárdát, melyek során egy adott szakember többször is visszatért, ami semmilyen előrelépést nem jelentett az évek során. Most azonban lehet hinni a változásban, mert ők adtak esélyt a klubszintű karrierjét is beindítani kívánó Andrij Sevcsenkónak. Az egykori aranylabdás támadó sikeres volt az ukrán nemzeti csapatnál – első alkalommal jutottak tovább Eb-csoportkörből – most pedig a Serie A-ban is bizonyíthat. a válogatottnál stabilizálni tudta a védekezést, amire itt is nagy szükség lenne, mert két kapott találatot átlagolnak a „griffek”, ami a legnagyobb gyengeségük idén. Ha ez sikerülne, akkor már a bennmaradásért folytatott harcban jó esélyeik lennének, mert ez meghozhatja a győzelmeket, amiből eddig csak egy jött össze a csapatnak.

 

Nem vár könnyű feladat a korábbi aranylabdás csatárra (Forrás: Zorya Londonsk Twitter)

 

NÉMETORSZÁG

Ugyan némi csúsztatással, de ide vehető a rendkívül jól rajtoló Florian Kohfeldt, aki a VfL Wolfsburg kispadját kapta meg. A 2018-ban év edzőjének választott szakember az előző szezon utolsó előtti fordulójában lett eltávolítva a később kieső Werder Bremen padjáról, most viszont megváltóként érkezett meg a „farkasokhoz”. Nagyon jól ismerte fel, hogy mire is kell építsen és bátran visszanyúlt az előző idény sikereit elérő Oliver Glasner megalkotta alapokhoz. A zöldmezesek három meccsen háromszor nyertek vele, így van ok bizakodni, de nem szabad elfelejteni, hogy a nem rég menesztett Mark van Bommel is négy győzelemmel rajtolt a bajnokságban.

 

Ki nyeri a 2022-es katari világbajnokságot?

6,00 – Brazília

8,00 – Franciaország

10,00 – Anglia

10,00 – Spanyolország

11,00 – Németország

12,00 – Olaszország

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Világbajnokság2022/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a 2022-es Világbajnokság piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást