Vigh Martin: „A magyar férfi kézilabda-válogatott egy anomália” – évzáró körkérdések 2021

A Büntető kézilabda-felelőse, akit a taktikai finomságok mellett a sport társadalmi és kulturális vonatkozása érdekel a leginkább. Szerinte nincs olyan, hogy érdektelen téma.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba! 


 

– Milyen sportágat, sportágakat preferálsz, hogyan kötődsz ezekhez, mióta?

– Nem változtatnék a tavalyi válaszomhoz képest, ebben az évben is leginkább a kézilabda, futball, Forma–1 hármas határozta meg az életemet, de gyakorlatilag nincs olyan sportág, amin ne akadna meg néha-néha érdeklődve a szemem.

 

– Mi volt számodra 2021 legfontosabb pozitív vagy negatív mozzanata a kedvelt sportágadban?

– Pozitívként egyértelműen a férfi kézilabda-válogatott januári világbajnoki szereplését említeném. Ezt még talán így nem fogalmaztam meg, de a magyar férfi kézilabda-válogatott egy anomália jelenleg a magyar sportéletben. Mert igenis, lehet csapatot ennyire profin, világos elvek mentén építeni.

 

Viszont részben ehhez kapcsolódik a negatív mozzanat is, ami nem is feltétlenül egy pillanat, sokkal inkább egy érzet, egész egyszerűen a legtöbb esetben taszít az a miliő, ami a magyar kézilabdát körülveszi, és ami tele van szélsőségekkel.

 

– A te szemedben ki volt az év sportolója vagy az év sportban/sport körül dolgozó személye és miért?

– Novak Djokovics, akinek nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy olyat hajtson végre – egy évben megnyerni mind a négy Grand Slam-tornát –, amiről mindenki azt hitte, hogy manapság lehetetlen.

 

– Melyek voltak az év legkatartikusabb sportélményei számodra?

– Már én is unom magam a férfi kézisekkel, de talán az meglepő, hogy egy vereséget említek, a franciák elleni negyeddöntő számomra nagyon kellemes élmény, ott bizonyosodott be végleg, hogy nagyon jó úton jár ez a csapat. És egy kicsit személyesebb, az olimpia alatti éjszakázások. Van egy fantasztikus hangulata annak, ha európai idő szerint éjszaka vannak a világversenyek, az egész város alszik, az ember pedig épp egy sorsdöntő meccset izgul végig. Illetve természetesen a hazai rendezésű Eb-meccsek is idekívánkoznak. Remélem, hogy valaki egyszer megírja annak a groteszk gyönyörűségét, amint a Puskás Arénában épp a regnáló Eb-és vb-győztes játszik, de mindenki a telefonján próbál valamiféle internetet varázsolni, hogy legalább az eredményét tudja követni a párhuzamosan zajló magyar–németnek.

 


(X) Minden napra új meglepetés az Unibet adventi kalendáriumával! Kattints ide, regisztrálj egy számlát és nézd meg, milyen meglepetés vár ma rád!


 

– Ki volt az év felfedezettje nálad és miért?

– Vámos Petra. Ő volt az a játékos, aki a legkisebb megilletődöttség nélkül lépett át a felnőtt mezőnybe.

 

– Milyen bajnokságokat követsz kiemelt figyelemmel – akár azon túl is, hogy melyikről írsz szívesen? Mit vársz ezeknek a ligáknak a tavaszától? Mi az, amire külön érdemes lesz szerinted figyelni?

– A kézilabdás versenysorozatok közül a férfi Bajnokok Ligáját emelném ki, ami minden évben izgalmas, de idén talán a megszokottnál is kevésbé megtippelhető, hogy melyik négy csapat jut be a kölni négyes döntőbe.

 

– Hogyan látod a sportmédia jelenlegi trendjeit?

– Tavaly nagyon negatív voltam, de némi pozitív elmozdulás érzékelhető. Sok mainstream médiumban kapnak lehetőséget valóban hiteles, valóban felkészült emberek, még ha nyilván ebben van is egy kötelesség letudva attitűd a csatornák részéről.

 

Ettől függetlenül persze, hogy megint ismételjem magam, sok minden taszít, elsősorban az, mikor magyar csapatokkal szemben nem szabad kritikát megfogalmazni.

 

– Ha csak egy cikkedet ajánlhatnád valakinek az oldalról, melyik lenne az és miért? 

– A Kimi Räikkönenről írt portrémat. Sokat dolgoztam vele, szerintem érdekes is lett, kitűnő volt az alany!

 

– Mit üzennél a Büntető olvasóinak?

– Hogy szavazzanak, mert csak önök döntik el, ki legyen a végső győztes! Na, de a viccet félretéve, kövessetek minket, mert talán nem szerénytelenség azt mondani, hogy egy igen jó műhely alakult itt ki, amely szilárd szakmai koncepció szerint dolgozik. Ezen felül pedig, hogy ne féljetek megkérdőjelezni a saját berögződéseiteket sem. Hosszú távon ugyanis ez vezet eredményre.

 

Melyik együttes búcsúzik az élvonaltól az NBI 2021/2022-es idényének végén?

1,40 – Gyirmót FC

2,10 – MTK Budapest

2,25 – Újpest FC

3,00 – DVSC

Ezt, és további fogadási lehetőségeket a Sportfogadás/Labdarúgás/Magyarország/NBI/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a magyar foci piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást