Iker Casillas vs Petr Čech avagy nálatok melyik szülinapos a kedvenc?

A kapusok napja a mai, nálunk legalább is ők a főszereplők! Mint azt már olvashattátok a Facebook oldalunkon is, ma lett hivatalos például Manuel Neuer müncheni szerződéshosszabbítása. Ez örömteli hír lehet a bajorok szimpatizánsainak, ám még náluk és Neuernél is jelesebb napot ünnepelhet a német hálóőr két poszttársa, Iker Casillas és Petr Čech, akikről Horti Gábor is megemlékezik egy videóban!

A meccseredményeket biztosan könnyebb eldönteni, mint két ilyen legenda közül választani. Kattints és próbáld ki!

Természetesen az nem is lehet vita tárgya, hogy mindketten kiváló kapusok (voltak), a ma 39 éves spanyol és a talán a kevésbé lexikontudású szurkolók számára meglepő módon nála egy esztendővel fiatalabb cseh is. Casillast akár még manapság is láthatnánk a kapufák között, hiszen jelenleg is a Porto keretének tagja, de az ő esetében a tavalyi infarktusa után az is örömteli, hogy mára már teljesen felépült. A legtöbben természetesen azonnali visszavonulását pedzegették tavaly ilyenkor. Szerződése nyáron jár le és a hírek szerint a jövőben inkább a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöki posztját célozza be a portói öltöző helyett.

ADRIAN DENNIS/AFP via Getty Images)

Ünneplő társa, Petr Čech tavaly nyáron akasztotta szögre a kesztyűit és tette félre híres védősapkáját, és cserélte le őket egy-egy nagyobb változatra, hogy teljesíthesse gyerekkori vágyát és hokikapusnak állhasson – a brit színekben versenyző Guilford Phoenix járult hozzá álmai teljesüléséhez – miközben egykori csapata a Chelsea tanácsadójaként is ténykedik. Ami a trófeákat illeti mindketten jelentős gyűjteménnyel rendelkeznek: a teljesség igénye nélkül Casillas ötszörös bajnok, háromszoros BL-győztes, kétszeres kupagyőztes, válogatott szinten pedig világ- és Európa-bajnok. Čechnek ennél kicsit szerényebbek az csapataival elért eredményei, de a négy bajnoki cím, egy BL-győzelem és a nyolc kupagyőzelem (közte három ligakupa-siker) is csodálatosan eredményes karriert sejtet. Isten éltesse a két legendát!

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

 

Írj hozzászólást