Bobi, akit mindenki szeret

Ha szétnézünk az NBA sztárjai vagy akár csak jobb játékosai között, jónéhány Boban Marjanovicsnál ismertebb figurára akadhatunk. LeBron Jamest 80 milliónál is többen követik Instagramon, de Steph Curry is 35 milliónyi rajongóval rendelkezik. A sokak szerint a világ jelenlegi legjobb játékosára, az olimpia MVP-jének választott Kevin Durantra 12 millióan kíváncsiak, de még az a Lonzo Ball is, akinél egyelőre az All Star-kiválasztás is várat magára, tízmillió feletti követőt inspirált.

Fotó: Bethany Mollenkof


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Hogy hol tart Marjanovics? Bobi, ahogyan mindenki hívja őt, 906 000 eddig bekövetést generált. Miért írunk akkor mégis róla? Mert őt tényleg mindenki szereti. Csapattársak, ellenfelek, nézők, de még a liga elöljárói is bevallottan rajongói a szerbnek, ami nem lehet véletlen.

 

Egyszemélyes show

A maga 223 centiméteres magasságával és 130 kilójával (színtiszta izom!) Boban mindenhonnan kitűnik, de ha már így alakult, személyiségével is szereti előtérbe helyezni magát.

Beszámolók százai írják le őt egy az életet szenvedélyesen imádó emberként, akinek állítólag soha nincsen rossz napja.

Bármi is történjen vele, ő csak mosolyog, odafigyel másokra, s mindenkihez van egy kedves szava. Klubjaiban – amelyből volt már pár – mindenkinek a nevét megtanulja, nemcsak a csapattársak vagy az edzői stáb tagjaiét, hanem a kisegítő személyzetét is! Ezzel a mentalitással nem csoda, hogy megragadt az NBA-ben, és jó eséllyel még éveket játszhat ott, mielőtt hazatér majd Európába, pályafutása befejezésére.

Marjanovicsról mindenki szuperlatívuszokban beszél, és személyes sztorik tucatjait lehet fellelni az interneten, amelyek bizonyítják azt, hogy nemcsak szavaival és személyiségével, de tetteivel, és a mindennapi élethez való hozzáállásával is kimagaslik ebből a sokszor sztárallűrökkel teli, és éppen ezért az őszinte emberi sztorikat gyakran elhomályosító, amerikai profi sport közegből.

 

Ki lesz az NBA következő bajnoka?

3,30 – Brooklyn Nets

4,50 – Los Angeles Lakers

9,00 – Milwaukee Bucks

12,00 – Golden State Warriors

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Kosárlabda/Végső fogadások/NBA Championships 2021/2022 útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj NBA piacokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

A pénz nem minden

Marjanovicsot a 2015–2016-os idényre vitte át Amerikába a híresen jó scouting részleggel rendelkező San Antonio Spurs, így sokan várták azt, hogy az akkor 27 éves, tehát meglehetősen idős újoncnak számító játékos kiugró teljesítményt nyújthat.

Bár játékpercek tekintetében ez nem történt meg, az első szezonjában 54 mérkőzésen pályára lépő, átlagosan tíz percet játszó óriás helyenként domináns teljesítményt produkált.

Nemcsak a 36 perces játékidő átlagára levetített (PER36) statisztikái voltak kimagaslóak (21 pont, 14 pattanó), hanem a bizalmat is meg tudta hálálni. Azokon a meccseken, ahol 30 perc felett játszhatott, 15/10-es átlagot hozott, ami remek egy újonc játékostól.

Teljesítményével több csapat figyelmét is kivívta, így nem volt meglepő, hogy komoly kereslet lett a szerb iránt. A legjobb ajánlat a Detroit Pistonstól érkezett, három évre szóló, 21 millió dolláros szerződéssel próbálták elcsábítani a centert. Ha meg akarja tartani őt, a Spursnek tartania kell az ajánlatot, azt az ajánlatot, amelyet tízperces játékosok ritkán szoktak kapni. Hiába a hatalmas összeg, Boban eleinte abban sem volt biztos, hogy alá szeretné írni a Pistons szerződésajánlatát. Végtelenül tisztelte a két évvel korábban bajnoki címet nyerő klubját, amely esélyt adott neki, és átvitte a tengerentúlra, ő pedig akár kevesebb pénzért is maradt volna. Edzője, Gregg Popovich tudta, hogy a megállapodás mekkora lehetőség lenne a családos szerbnek, és Boban ügynökével karöltve szinte könyörögtek neki, hogy írja alá.

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 Ft értékben!


 

A legjobb barát

Akik követik az NBA-t, valószínűleg hallottak már a Tobi & Bobi jelenségről. Tobi, vagyis Tobias Harris, ugyanis Boban legjobb barátja a ligában, és kapcsolatukban az a különleges, hogy már három klubnál is együtt játszottak. A közös élmények és kihívások – nem egyszerű helyzet az NBA-ben, ha elcserélnek és költözni kell – összekovácsolták a két kosarast, akik a pályán kívül is sok időt töltenek egymással. Volt már közös YouTube-műsoruk, de szerepeltek reklámfilmekben is, Harris ráadásul Szerbiában is meglátogatta már barátját, aki viszonzásul elkísérte őt New Yorkba, hogy a Harris famíliával töltsön pár napot.

Egymás családjait is jól ismerik, és a kötelék, ami kettejük között van, jó eséllyel életük végéig elkíséri majd őket, bizonyítva azt, hogy a mindig eredménycentrikus, és emiatt sokszor kicsit rideg profi sport világában is kialakulhatnak értékes emberi kapcsolatok.


A tánctanár

Amikor a maga is szerb felmenőkkel rendelkező Frank Kaminsky, egy másik majdnem 220 centiméter magas NBA-játékos elkísérte Bobit 2018-ban a Kosárlabda Határok Nélkül elnevezésű, a liga által szervezett jótékonysági kosárlabdatáborba, a két óriás azonnal érezte, hogy egyhúron fognak pendülni. Kaminsky pontosan azt látta Marjanovicson, ami az ő hitvallásává is vált az évek során, ha már így is, úgy is vonzza majd a tekinteteket extrém magassága miatt, miért ne tűnjön ki a személyiségével is a tömegből? A társaság tagja volt ráadásul több balkáni NBA játékos is, az azóta MVP-címet nyerő Nikola Jokics, a többszörös All Star-résztvevő Nikola Vucsevics, de ott volt még Bogdan Bogdanovics és Nemanja Bjelica is, sőt, Boban legjobb barátja, Tobias Harris is.

 


A játék népszerűsítésén túl bejárták Belgrádot, a közös vacsorák során Boban pedig hamar megmutatta tánctudását, amire Kaminsky és a többiek is a mai napig mosolyogva emlékeznek.

A 2018-as Kosárlabda Határok Nélkül tábort az NBA berkeiben a mai napig emlegetik, mint az utóbbi évek egyik legjobban sikerült kezdeményezését, amiben persze Bobi nem kis szerepet játszott.

Az életigenlő óriás természetesen Kaminsky családjának is azonnali kedvencévé vált, ami nem újkeletű dolog számára, hiszen ahová beteszi 56-os méretű lábait, ott mindig szívesen látott vendég marad.

 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást