A 25 éven aluliak NFL-álomcsapata (II. rész): a támadók

Az előző NFL-lel foglalkozó cikkünkben olvashattatok a legjobb 25 év alatti védőkről, most pedig a megismerhetitek az általunk legtehetségesebbnek vélt támadókat. Bizony itt sem kisebb a választék, sőt, sok poszton hosszas mérlegelés után tudtunk csak letenni a voksunk egyik vagy másik játékos mellett.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Azonban mielőtt neki is ugranék a legjobb 11 támadónak, a teljesség érdekében nézzük meg, milyen szempontokat vettem figyelembe a csapat összeállításakor. Természetesen csak olyan játékos kerülhetett be az álomcsapatba, aki szeptember 9-én – a szezonkezdetkor – még nem töltötte be a 25. életévét, illetve a másik fő szempont az volt, hogy újoncokat nem válogattam be, mert róluk az egyetemi és a traning camp videókon kívül nincs semmilyen anyag, ezek pedig sokszor megtévesztők lehetnek. Csonka Péterhez hasonlóan, aki a védőegységet állította össze, én is igyekeztem lekövetni a legmodernebb trendeket, így az úgynevezett 11-es felállást alkalmaztam, ami egy futót és egy tight endet foglal magába, tehát három elkapóval számoltam.

 

A 25 éven aluliak NFL-álomcsapata (I. rész): a védelem


JUSTIN HERBERT (LOS ANGELES CHARGERS), QB

Ez volt az egyik, hanem a legegyértelműbb választásom. Az előző szezonban ugyan túl sok összehasonlítási lehetőséget nem kaptunk Joe Burrow-val, akinek korai sérülése miatt esélye sem volt bekerülni, ám ennek közel sem csak az előbb említett sérülés vagy a gyengébb csapat az oka. Herbert elképesztő teljesítményt nyújtott és gyakorlatilag a játék minden elemében jobban szerepelt, mint azt sokan várták – egyébként be kell valljam, én is ezt a tábort erősítettem, a draft előtt nem tartottam ennyire jó irányítónak a volt oregoni játékost. A tavalyi év legjobb támadó újonca tehát kérdés nélkül a legjobb 25 év alatti irányító az eddigi ismeretek alapján.

 

SAQUON BARKLEY (NEW YORK GIANTS), RB

Nem szeretnék összezavarni senkit, ez nem egy all-hospital team, de ide sem volt jobb választás, mint a tavaly csupán két meccsig jutó Barkley. Aki hallgatja az Illegal Formation podkasztunkat, anna ismert, hogy mennyire nem tudjuk értékelni az ilyen magasan választott futókat, ám ettől függetlenül nem lehet elvenni azt a Penn State neveltjétől, hogy a 31 meccsen összeszedett 2344 futott yard, valamint 1219 elkapott yard jól mutatja, hogy miért volt ennyire felkapva már az egyetemen is. Gyors számolás után ki is jön, hogy ez közel 115 yardos meccsenkénti átlag, ami azért már több, mint 30 meccsel a lábában elég konzisztens teljesítménynek mondható.

 

 

D.K. METCALF (SEATTLE SEAHAWKS), WR

Ő is megkapta azt az óriási felhajtást, mint Barkley, azonban róla sokkal inkább a fizikai adottságai miatt zengett a nemzetközi sajtó – ezek egyben óriási red flagek is voltak, ám a Seattle Seahawks 2/64-en vállalta az ezzel járó kockázatokat és egyelőre kifizetődőnek tűnik Pete Carollék döntése. Vele kapcsolatban a legérdekesebb statisztika az, hogy 2019-ről 2020-ra úgy ugrott szintet és kapott el 25 labdával többet, hogy közben ugyan csak két tizeddel is, de nőtt a yard/elkapás mutatója 15,5-ről 15,7-re. 

 

A.J. BROWN (TENNESSEE TITANS), WR

Nem csak a Titans szurkolói tekinthetnek megváltóként Ryan Tannehillre, hanem valószínűleg Brown is imába foglalja a nevét. Valósággal berobbant a ligába Metcalfhez hasonlóan, és itt azért kiemelném az Ole Miss elkapókkal foglalkozó coaching staffját, ugyanis elképesztő munkát végeztek és két évvel a AJ–DK duó draftolása után ismét kineveltek egy olyan elkapót, aki 2/34-en ment ki Elijah Moore személyében. Brown egyébként rögtön az újoncévében kiemelkedett egy-két szegmensében a játéknak, konkrétan vezette az átlagban elkapás után szerzett yardok tekintetében (8,8) és ez a mutató tavaly is csupán kicsit esett vissza (6,2) – ez a 12. legjobb teljesítmény volt.

 

 

JUSTIN JEFFERSON (MINNESOTA VIKINGS), WR

A harmadik és egyben utolsó elkapó az LSU csodacsapatából került tavaly a profik világába, ahol egyből egy breakout évvel kezdet. Jefferson minden téren át tudta venni Stefon Diggs helyét, akit éppen azért a választásért is cseréltek Buffalóba, amivel kihúzták a remekül bemutatkozó játékost. De mit is jelent ez konkrétan? Azt, hogy egy éven belül a csapat első számú elkapójává nőtte ki magát, közel 500 elkapott yarddal szerzett többet, mint a szezon előtt legjobb elkapónak tartott Adam Thielen (1400-925 Jefferson javára) és a Vikings passzolt yardjainak közel harmadát kapta el 2020-ban.

 

T.J. HOCKENSON (DETROIT LIONS), TE

Megmondom őszintén nagy volt a csábítás, hogy egy kicsit előre haladjak a korral és négy elkapóval állítsam fel a csapatot, azonban nem találtam jobb negyedik számú elkapót, mint Hockenson. Tavaly a Pro Bowlig jutott és Travis Kelce, valamint Darren Waller után a harmadik legtöbb yardot szerezte a tight endek között, így azért helye volt a listán. Valamilyen szinten megmentve ezzel a Lions a TE-temető jelzőtől, ugyanis Eric Ebron után egy vártnál rosszabbul sikerült éve után (mint amilyen az újonc szezonja volt Hockensonnak) sokan el is könyvelték bustnak – ám erre már valamilyen szinten rácáfolt és azért az Iowa egyetemről érkező játékos még messze nem érte el a plafonját.

 

MEKHI BECTON (NEW YORK JETS), OT

Joe Duglas ezzel a pickkel (is) nagyot húzott, ugyanis nagyon sok szakértőnél csupán egy első kör végi grade-et kapott Becton, ám egy év elteltével nyugodtan kijelenthetjük, hogy megérte a 11. választást tavaly. Rögtön 13 meccsen kezdett is és mindösszesen 30 yardnyi büntetést fújtak rá, ami egy újonc esetében nagyon nem rossz – ebből 25 false start volt, ez pedig egy idővel kiküszöbölhető szabálytalansági forma, nem arról van szó az esetében, hogy ne tudná lekövetni az ellenfél mozgását és ezért a kezével próbál szabályosság kereteit súrolva kompenzálni.

 

 

TRISTAN WIRFS (TAMBA BAY BUCCANEERS), OT

Két pickkel Becton után került kiválasztásra negyedik tackle-ként egy már akkoriban is jónak ígérkező classban, és azonnal be is robbant a ligába. 851 passzblokkolás alatt csupán egyetlen egy sacket engedett, és amennyiben a futásblokkolásban is tud fejlődni, hosszú évekig a liga meghatározó támadó falembere lesz. Persze, a Bucsban minden körülmény adott volt ahhoz, hogy jó évet zárjon, rutinos edző–irányító kombináció segítette a munkáját, de ettől függetlenül nem szabad senkinek azt gondolnia, hogy ennek köszönhető a remeklése.

 

ERIK MCCOY (NEW ORLEANS SAINTS), C

A Saints fala ligaszinten kiemelkedő, ám McCoynak nem feltétlen csak azért van itt helye, mert 25 év alatti korosztályról beszélünk, hanem azért, mert olyan stabilitást tud adni az O-line-nak, amilyet nem sokan. Minden egyes meccsen kezdőként lépett pályára és csupán 15 nyomást és egy sacket engedett – én előbbire hívnám fel a figyelmet, hiszen egy nyomás is tönkre tud tenni egy játékot vagy labdavesztéshez vezető hibát is ki lehet harcolni vele.

 

MIKE ONWENU (NEW ENGLAND PATRIOTS), OG

Michigan Wolverines szurkolóként nagyon közel állt a szívemhez az egyetemen is, és ugyan féltem a draftolásától, annyira egyben volt az támadófal az UM-en is, hogy nehéz volt eldönteni, hogy a séma volt nagyon játékosbarát, vagy pedig ennyi generációs tehetséget sikerült összehozni. A kihúzás pillanatában már stealnek gondoltam, egészen a hatodik körig csúszott és a 182. választással kaparintotta meg a Patriots. Sokoldalúságát ki is használhatták a sok sérülésnek köszönhetően, pont emiatt RT-ként játszott, de guardként sokkal jobban nézett ki – idén a tervek szerint LG-ben kell pótolnia az űrt, amit Joe Thuney hagyott maga után.

 

DAMIEN LEWIS (SEATTLE SEAHAWKS), OG

Nem, nem elírás, hogy Seahawks-játékost láthattok egy álomcsapatban a támadófalból. Lewis a PFF értékelései szerint és a passzblokkolásban is kiemelkedőt tudott nyújtani – egyike volt annak a két újoncnak aki 500 passzblokkoló snapnél többet töltött a pályán és háromnál kevesebb sacket engedett. Amennyiben fenn tudja tartani a formát egy biztos pontra lelhetnek Seattle-ben. 

 

Hallgasd meg NFL-podcastünk legújabb részét:

 


Képek forrása: Getty Images

 

Ki lesz az idei szezon offensive rookie of the year játékosa?

4,00 – Trevor Lawrence

6,00 – Najee Harris

7,00 – Justin Fields

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Amerikai Futball/Végső győztes útvonalon keresztül találhatod meg.


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást