Püspökcafat – a Bishop Sycamore-sztori

2021. augusztus 29-én, az Ohio állambeli Canton városának Hall of Fame stadionjában egy olyan mérkőzés került megrendezésre, amely az internetes mémgyár amerikai futballal foglalkozó részlegét korábban talán soha nem látott módon inspirálta.


(X) Kattints ide és fogadj az NFL előszezon vagy az NFL mérkőzéseire, csoportgyőztesére, MVP-re és még sok más piacra!


 

Az ESPN által élőben közvetített találkozón a floridai IMG Academy, az ország egyik, ha nem a legjobb középiskolai gárdája egy helyi csapat, a Bishop Sycamore ellen lépett pályára, 58-0-s győzelmet aratva.

Azok számára, akik a helyszínen, vagy a tévék képernyője előtt tekintették meg az összecsapást, már a kezdő sípszó előtt szemet szúrhatott, hogy valami nem stimmel, a Sycamore játékosai ugyanis már szemre sem tűntek tipikus Divízió 1-es egyetemekre pályázó tehetségeknek. Nemcsak idősebbek voltak ugyanis az átlagos középiskolás játékosoknál, de kissé alulméretezettek is.

Ha ez még nem lett volna elég, többen sisak nélkül futottak ki az öltözőfolyosóról, ami egy olyan sportban, ahol bármelyik pillanatban ledózerolhatnak, semmiképpen sem számít jó ómennek.

 

Harcsázás, de nem úgy

A mindennapi életben viszonylag sűrűn megesik, hogy két ember megismerkedik egymással a világhálón, aztán a randin derül ki, hogy egyikük finoman fogalmazva sem az, akinek az interneten mutatta magát. Esetünkben valami hasonló történt, azzal a különbséggel, hogy ezúttal sikerült a világ leghíresebb sportcsatornáját „catfishelni”; ami magunk között szólva, már ha el tudunk vonatkoztatni a csalás sosem szimpatikus természetétől, egyébként világi mutatvány. Az ember persze azt gondolná, hogy egy olyan multinál, ahol az átlagos órabér 17 000 forint körül mozog, az éves átlagkereset pedig 36 millió, valaki legalább az utolsó pillanatban beszalad majd a stúdióba, hogy rávetődjön a keverő kábelére. Az ESPN egyébként kissé kiszámíthatóan partnercégére, a Paragon Marketingre fogta a dolgot.

Bármi is az igazság, szerencsénkre nem végezték el a házi feladatukat, így a 2021-es év talán legjobb sportmémjeivel gazdagodhattunk.

 

A Sycamore stáb

 

Léteznek ezek egyáltalán?

A kérdést ne metafizikai értelemben tegyük fel, inkább helyrajzilag.

A Bishop Sycamore technikailag ugyanis nem létezik.

A bejelentett cím, attól függően, hogy melyik híradásnak hiszünk, egy postaláda, egy ikerház, netán egy könyvtár, de semmiképpen sem egy iskola. Az oktatás – állításuk szerint – online történik, az azóta kiszivárgott információk szerint viszont ez is akadozik kicsit, mivel a suli megalakulása óta még egyetlen órát sem sikerült leadni. A srácoknak nem csak a pályán lesz pótolnivalójuk.

 

Csináld meg a sulidat

 

A tanulmányi osztály főmunkatársa

 

Már tavaly is vitézkedtek

Bár a középiskolai ligákban nem is hallottak róluk, a csapat tavaly a Texas Christian Athletic League nevezetű amatőr bajnokságban játszott, vagy inkább az ellenfeleik velük, ugyanis mind a hat mérkőzésüket elveszítették, 42-227-es összesített pontkülönbséggel (átlagosan 30 pontos zakók). A közösségi médiában azóta több sztori is napvilágot látott, a csapat egy ponton például GoFundMe oldalt is csinált, ahol a remélt 20 000 dollár helyett 140-et sikerült összekalapozni, ami talán magyarázattal szolgál a szűkös szerelés garnitúrára is.

 

Az edző is megér egy misét, még ha nem is püspökit

 


 

Ha azt gondolnátok, hogy a csapat edzője, Roy Johnson egyfajta pozitív figura, aki az utcáról karolta fel a balhés gyerekeket lehetőséget adva nekik, és egy nap majd életrajzi moziban látja viszont magát, ki kell, hogy ábrándítsunk benneteket.

Hősünknek, akit azóta egyébként elbocsájtottak, nem ez az első kamu iskolája, három évvel ezelőtt megcsinálta ugyanezt a mutatványt egy Christians of Faith nevű csapattal!

Arra pedig, hogy még mindig nem tért jó útra, egyébként nemcsak ez a sztori, de az is kiválóan rávilágít, hogy jelenleg is érvényes elfogatóparancs van ellene.

 

Konklúzió

Az egyébként vitathatatlanul vicces sztorinak vannak szomorú mellékzöngéi, ahogyan azt is megmutatja, hogy a tengerentúli amerikai futball világában már a középiskolai szinten milyen elképesztő konkurenciaharc folyik, ahol a fiataloknak minden egyes lehetőségért meg kell küzdeniük nemcsak a pályán, de azon kívül is. A Bishop Sycamore jó eséllyel a bezárás sorsára jut majd, már ha be lehet zárni valamit, ami sose volt nyitva. Akár így, akár úgy, tiszavirág életű felemelkedésével és bukásával – és persze az internet kultúra hathatós segítségével – olyan örökséget tud majd hátrahagyni, amelyre évek múltán is emlékezni fogunk.

 

Ki nyeri a Super Bowlt 2022-ben?

5,75 – Kansas City Chiefs

7,50 – Tampa Bay Buccaneers

13,00 – Buffalo Bills

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Amerikai Futball/Végső fogadások/NFL Championships 2021/2022 útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj NFL piacokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom


 

Írj hozzászólást