2017 óta először, de ismét bajnok a TSM

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 26: --- during 2020 LCS Spring Split at the LCS Arena on January 26, 2020 in Los Angeles, California, USA.. (Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games)

A FlyQuest legyőzésével a közönségkedvenc csapat újra az élen!


Szeptember 25. Worlds! Írd fel a naptárba, és fogadj az Unibeten!


A TSM utolsó LCS bajnoki címét a 2017-es Summer Split döntőjében szerezte. Azonban múlt hétvégén, egy nagyon szoros Best-of-5 széria keretei közt megtörték az elmúlt évek középszerűségét, és újra bajnokká váltak az észak-amerikai régióban!

Bár mindenki azt gondolta, hogy a TSM a kevésbé esélyes csapat a kettő közül, ráadásul a második mérkőzés előtt egy 40 perces leállás is történt, a fekete-fehérben játszó TSM ismét bebizonyította, méltók a rajongók csodálatára. Nem kis feladatot vittek véghez az LCS döntőjében, ugyanis ellenfelük, a FlyQuest az összecsapásuk előtt már legyőzte az elpusztíthatatlannak tűnő Cloud9-t és a lendületes Team Liquid-et.

A TSM-nek nehezebb útja volt a döntőbe, az első fordulóban 3-0-ra csúfos vereséget szenvedtek a Golden Guardians ellen, ezzel a veszteságra kerülve. Ez a vereség úgy tűnik felrázta a srácokat, mivel a Dignitas ellen 3-0-ra, az Őrzők elleni visszavágón 3-2re, a Cloud9 ellen 3-1-re, a Team Liquid ellen pedig ismét 3-2-re nyertek, így sikeresen bejutva a döntőbe. Érdekesség, hogy már a döntő előtt is több mérkőzést játszottak le a rájátszás keretein belül, mint az alapszakaszban összesen.

Annak ellenére, hogy bejutottak, nem volt acélos a teljesítményük sem a Golden Guardians-al szemben, sem pedig a Team Liquid ellen. Érthető volt tehát, hogy a legtöbb rajongó és szakértő a győzteságon menetelő FlyQuest mellett tette le a voksát. A TSM-nél talán az alsó ösvénnyel voltak a legnagyobb gondok, Yiliang „Doublelift” Peng és Vincent „Biofrost” Wang átlagon aluli teljesítményt nyújtottak még a győztes mérkőzéseken is. Azonban Soren „Bjergsen” Bjerg, a TSM midese és részleges tulajdonosa nem akarta ennyiben hagyni a dolgot, egyszemélyes hadseregként vezette csapatát mind a döntőbe jutás során, mind magában a döntőben. Évek óta a legjobb teljesítményét nyújtotta, de felmerült a kérdés: elég lesz-e egyedül, hogy a TSM ismét a dobogó legfelső fokára állhasson?

Az egész csapat odatette magát a Best-of-5 széria minden mérkőzésén, és egy erős, 2-0-s kezdést szereztek meg maguknak. Az alsó ösvény remekül játszott, DL kitett magáért Ashe-el, Mingyi „Spica” Lu pedig rengeteg szép Smite-lopást hajtott végre.

Ellenfeleiket, a FlyQuest ötösét több csapás is érte, nem csak a játékon belül, hanem azon kívül is. A kaliforniai rekordmeleg miatt a lövész, Jason „Wildturtle” Tran lakásában elment az áram, és bár sikerült helyreállítani a kapcsolatot, a Fly nem tudott stabilizálni a majd két órás szünet után. Azonban a harmadik és a negyedik mérkőzésen talpra álltak, köszönhetően Lucas „Santorin” Tao Kilmer Larsen remek játékának Hecarimmal, az élőholt kentaur segítségével szinte lehetetlenné tette Doublelift-nek, hogy érvényesülni tudjon. A negyedik mérkőzésen, bár a TSM jobban nyitott, elhozva az első gyilkosságot, a FlyQuest objektív-kontrolja meghozta a várt eredményt. Spica kétszer is tudott Sárkányt lopni, de ez végső soron csak időhúzásnak volt jó: a Fly az Infernal Soul, majd a Baron Nashor megszerzése után 2-2-re egyenlítettek, és ezzel elérkeztünk a nyári rájátszások legutolsó, döntő mérkőzéséhez.

Az ötödik mérkőzésen a TSM Toplaner-e, Sergen „Broken Blade” Celik volt a sztár. Bjergsen és Spica rendesen tették alá a lovat, de a török profi teljesítménye, és remek Camille megmozdulásai hatalmas előnyt szereztek a bajnokcsapatnak. A szerzett aranyelőnyt a FlyQuest nem tudta behozni, és a széria leggyorsabb mérkőzésével, mindössze 32 perc alatt a TSM megnyerte a nyári splitet, és első helyen kvalifikált a 2020-as Worlds-re. Gratulálunk nekik!

Lehet, hogy ezután a teljesítmény után a világbajnokságon az észak-amerikai régió is jobban fog szerepelni? Szeptember 25-én kezdődik a Worlds, és erre a kérdésre is választ kapunk majd!

Írj hozzászólást