A héten startol a 2020-as Worlds!

A világbajnokság nemsokára kezdetét veszi, nézzük a formátumot és a csapatokat!


Az Unibeten idén is tudsz fogadni a 2020-as Worlds-re!


Elérkezett az év legnevesebb időszaka a League of Legends rajongók számára, hiszen pénteken, szeptember 25-én kezdődik az idei világbajnokság, a Worlds 2020! Az összes LoL régióból a legjobb csapatok érkeztek az elmúlt hetekben Shanghai-ba, hogy összemérjék tudásukat, valamint hogy megszerezzék a legrangosabb League of Legends díjat, a Summoner’s Cupot! De hogyan, és kik között fog zajlani az idei legnagyobb LoL verseny?

Az idei Worlds egy kicsit rendhagyó, tekintve, hogy a vietnámi régió az idei bajnokságon nem vesz részt. Azonban az esemény gerince ugyan az, szeptember 25-én ugyanis a Play-In szakasszal kezdenek a kisebb régiókból érkező csapatok, valamint a nagyobb régiók kevésbé előkelőbb helyen végzett ötösei. A 10 résztvevőt két ötös csoportba osztják, majd elkezdődik a Play-In első fordulója. Az első csoportban a brazil első seed INTZ, az óceániai első seed Legacy Esports, az európai negyedik seed MAD Lions, a török első seed SuperMassive és az észak-amerikai harmadik seed Team Liquid csapnak össze, a második csoportban pedig a kínai negyedik seed LDG Gaming, a kelet-ázsiai régió második seedje, a PSG Talon, a dél-amerikai első seed Rainbow7, a japán első seed V3 Esports, valamint az orosz régió első seedje, a Unicorns of Love mérik össze tudásukat.

Az első fordulóban Best-of-One mérkőzéseket játszanak a csapatok, mindenki mindenki ellen. A két csoportelső bebocsátást nyer a Főeseményre, a csoportok második, harmadik és negyedik helyezettjei pedig a Kiütéséses fordulőhoz érkeznek. Itt a harmadik és negyedik helyen végzett csapatok küzdenek meg egymással, Best-of-Five szériák keretei közt, e mérkőzés győztese pedig játszhat a csoportjának második helyezettjével. Aki ezt a Bo5-öt is megnyeri bejut a főattrakcióra.

A Főesemény is egy Csoportkörre, valamint egy Knockout Stage-re van bontva. 12 csapat érkezett a világ minden tájáról, Európából a G2 Esports, a Fnatic és a Rogue, Kínából a Top Esports, a JD Gaming és a Suning, Koreából a  DAMWON, a DRX és a Gen.G, Észak-Amerikából a TSM és a FlyQuest, valamint a délkelet-ázsiai régióból pedig az első seed automatikusan a Főeseménybe jutott, név szerint a Machi Esports.

Ezeket a csapatokat osztják négy csoportba, plusz a négy Play-In győztest, így összesen 16 csapat harcol a Kiütéses szakaszba jutásért. Mindenki kétszer játszik egymással, a csoportkörök szériái pedig Best-of-One-ok, amik mindig nagyon izgalmasak és kiszámíthatalanok. Minden csoportból az első két helyen végző brigád jut tovább a Knockout Stage-be.

Itt egy véletlenszerű sorsolás alapján kerülnek egymással szembe a csoportok első és második helyezettjei, viszont ugyan abból a csoportból nem kaphatnak ellenfelet az egyes ötösök. A Kiütéses szakasz végére pedig kiderül, hogy ki lesz az a két név, akiket a döntőben láthatunk! A döntőt Shanghai-ban, a Pudong Football Stadionban rendezik meg, amelynek befogadóképessége több, mint 33 ezer fő, de a szervezők még nem tudják, hogy mennyi nézőt szeretnének beengedni, bár “amennyit lehet, szeretnének, ameddig biztonságos.”

Péntektől tehát végre visszatér a képernyőinkre a profi League of Legends! A közvetítéseket szinte minden nyelven adni fogják, mi leginkább az angol nyelvű közvetítéseket élvezhetjük. Hajrá az összes csapatnak!

 

Írj hozzászólást