A Team Liquid a Cloud9 legyőzésével az ESL One Cologne rájátszásába jutott!

Az ESL észak-amerikai versenyén a következő ellenfelük a Chaos csapata lesz.

Fogadj az Unibeten a legnagyobb Counter-Strike: Global Offensive versenyekre!


A héten másodjára csapott össze az USA két legismertebb CS:GO csapata, a Cloud9 és a Team Liquid az ESL One Cologne keretei között. Legutóbb a TL-nek szüksége volt a Best-of-3 széria minden meccsére a győzelemhez, azonban szerdán sikerült 2-0-ra elverniük a Cloud9 ötösét. Ráadásul nem is akárhogy, Vertigón hátrányból fordítottak a mostanra rájátszásrésztvevő srácok.

Az első pálya, vagyis az Overpass a Cloud9 választása volt, azonban egyáltalán nem a tervek szerint alakultak a dolgok. A TL Russel „Twistzz” Van Dulken-nek köszönhetően elhozta az első kört, és a jobb fegyvereiknek köszönhetően egy nagyon magabiztos 6-1-es előnyt tudtak kiépíteni. Az első nyert kör után a Cloud9 azonban nyert még négyet, köszönhetően a dupla-AWP stratégiának. Viszont az első félidőt nem tudták visszahozni, és a térfélcserénél a Liquid 10-5-re vezetett.

A C9 kicsit tudta csökkenteni a hátrányát a pisztolykor megnyerése után, 10-8-ra felhozva az eredményt, azonban a TL megint elhúzott, amint volt pénzük rendes gépkarabélyokra, 14-9-ig meg sem állva. A végső soron vesztes csapat ki tudta kényszeríteni a hosszabbítást, amely azonban nem tartott sokáig, a TL 4-0-ra nyert, lezárva az első mérkőzést, köszönhetően Jonathan „EliGE” Jablnowski-nak.

Másodszorra Vertigo-n ütköztek meg a profik, a felhőkarcoló tetején elhelyezkedő pályán pedig a Team Liquid remekül nyitott, és 3-0-s vezetést tudhatott magának. Aran „Sonic” Groesbeek azonban nem adta ilyen könnyen magát, a dél-afrikai származású profi Ace-e indította el a C9-et a győzelem felé. Josh „oSee” Ohm ezután szilárd alapját képezte a Cloud9 első félidős teljesítményének, AWP-jével 10-5-ös vezetéshez segítette csapatát.

A térfélcsere után a TL a pisztolykört is elvesztette, de Michael „Grim” Wince nem hagyta cserben csapatát. A C9 force-olt a második körben, megvéve a karabélyokat páncél nélkül, de nem tudták hasznosítani fegyvereiket, hisz Grim mindannyiukat ki tudta lőni. Ezt a lendületet sikerült kihasználnia a Liquid-nek, és Twistzz szérián belüli második 4K-jával át is tudták venni a vezetést. Ezután nem lehetett megállítani őket, és 16-11-el zárták Vertigo-t, ha csak a második meccs második felét nézzük, 11-1-es mérleggel rendelkeznek, ami nem kis teljesítmény.

A Team Liquid következő ellenfele a Chaos ötöse, akik eddig sikeresen megverték a FURIA és a 100 Thieves csapatait. Hajrá a srácoknak!

Írj hozzászólást