Az Astralis legújabb tagja, JUGi: megérte a csere?

Vajon a csapat legújabb szerzeménye hozni fogja az elvártat?

Dübörög a BLAST Premier Spring Showdown 2020! Fogadj és nyerj!

A világ jelenlegi legjobb Counter-Strike: Global Offensive csapata a HLTV rangsora szerint az Astralis. A csapat 82 hete tartja az első helyét, vitathatatlanul is ők a legerősebbek a topcsapatok közül. A DreamHack Masters Spring 2020 európai versenye előtt azonban kispadra ültették az egykori csapatkapitányt, Lukas „gla1ve” Rossandert, akinek vezetése alatt a csapat mind a négy Major győzelmét szerezte. A kapitány egészségügyi problémákra hivatkozva szünetel kicsit. Helyére érkezett a fiatal profi, Jakob „JUGi” Hansen, a dán AWP-s. De vajon sikerülhet-e neki a gla1ve által hagyott űr betöltése?

JUGi 2015-ben kezdte a profi CS-s pályafutását, a portugál főhadiszállású madjicK Gaming-nél. Az első nagy csapata a dán Heroic volt, ahol 2017 februárjától 2018 áprilisáig játszott (egyébként ebben a csapatban megfordult JUGi Astralis-beli elődje, gla1ive is, mielőtt ő maga a világelsőkhöz került). E csapat keretei közt a legjobb eredménye a 2017-es Intel Extreme Masters XI – World Championship negyedik helye lett. A Heroic-tól az Optic Gaming-hez került, ahol szintén nagyjából egy évet szerepelt. Több kisebb versenyen is részt vettek, második helyezettek lettek mind a 2018-as DreamHack Open Summer bajnokságon, mind a 2018-as Europe Minor Championship – London-on, a StarSeries & i-League CS:GO hatodik szezonjában pedig a harmadik helyre jutottak. JUGi eddigi legsikeresebb csapata a legutolsó volt, ugyanis a North brigádjával sikerült megnyernie a 2019-es DreamHack Open Sevilla-t, 2-1re legyőzve a CR4Zy ötösét.

Az AWP-s május 11-én szerződött az Astralis-hoz, azóta 3 győzelmet tudhat magáénak, kettőt az idei DreamHack Masters Spring 2020 Europe versenyen, egyet pedig a jelenleg is zajló BLAST Premier Spring 2020 Europe Showdown-ban. Bár eddig leginkább a csapatán belül a tabella utolsó helyén szerepel, félreértés ne essék: JUGi már rengetegszer megmutatta, hogy ha az Counter-Strike leghírhedtebb mesterlövészpuskájáról van szó, akkor profin forgatja a fegyvert. A legutóbbi meccsükön a sAw ötöse ellen majdnem csapatelső lett, csak a legendás Peter „dupreeh” Rasmussen előzte meg, és egyes statisztikákban még ő is elmaradt a 23 éves dán játékostól, például az újoncnak nagyobb százalékú részvétele volt körönként, valamint kevesebbszer halt meg.

Az, hogy JUGi még nem találta meg a helyét a csapaton belül, teljesen normális. Három hete szerződött, és két hete játszotta az első meccsét a piros csillaggal a mezén. Megfelelő gyakorlással és egy kis idő elteltével biztos vagyok benne, hogy JUGi méltó lesz az Astralis-hoz!

Írj hozzászólást