Az LCK visszavált az online formátumra a rájátszások előtt.

A komplikációk elkerülése érdekében a koreai League of Legends bajnokság ismét online kerül megrendezésre.
Ettől függetlenül az Unibeten még mindig tudtok fogadni az LCK-ra!


Augusztus 20-án, a hivatalos Twitter oldalán jelentette be az LCK, vagyis a koreai League of Legends bajnokság, hogy a nyári rájátszásokat a tavaszról már jól ismert, online formában fogják megtartani. Bár eddig is csak a játékosok voltak jelen személyesen a mérkőzéseken, a nézők csak online követhették az eseményeket, az LCK menedzsmentje úgy döntött, hogy az a biztos, hogyha mindenki otthonról, a játékosok esetében a csapatházakból vesz részt az eseményen.Bár nagy probléma nincsen, a liga szóvivői azt mondták, hogy a vezetőség szerint ezekre a megelőző lépésekre szükség van. Az LCK-nak otthont adó LoL Park február óta egyébként szigorú előírások betartására van kötelezve, ilyen például a játékosok helyei, az általuk használt felszerelések és a számítógépek használat előtti, illetve használat utáni lefertőtlenítése. De ezek mellett is jobbnak látták, ha minden játékos online vesz részt a koreai verseny rájátszásán.

A rájátszások a cikk írásához képest másnap, vagyis augusztus 21-én kezdődnek, teljesen online. A világbajnokság előtti utolsó szakasz szeptember 9-ig fog tartani. Az eredeti terv nem ez volt, hanem az, hogy egy teljesen biztonságos környezetben, azonban személyesen lépnek pályára a koreai profik, viszont a szigorúbb szabályokhoz igazodva újra kellett gondolniuk az egészet.

A tavaszi szezonhoz hasonlóan speciális megoldásokat alkalmaznak a ligában. A Riot Games koreai ágazata bírókat és technikai szakembereket küld ki a csapatokhoz annak érdekében, hogy szeptemberig minden simán, zökkenőmentesen menjen. Természetesen a játékosokkal való érintkezés előtt ők is átesnek különböző óvintézkedéseken. A LoL Park-ban csak a kommentátorok és elemzők dolgoznak majd, azonban őket is tüzetesen át fogják vizsgálni.

Holnap az első mérkőzés az épphogy bejutó SANDBOX Gaming és a Hanwha Life Esports között kerül megrendezésre, magyar idő szerint délelőtt 10 órakor!

Írj hozzászólást