Az LEC és az LCS is szünetel!

Amerika és Európa is zárja a kapukat.

 

Azok után, hogy először az LPL, majd az LCK bezárta kapuit, a koronavírus utolérte az amerikai és európai ligákat is. Az LCS és az LEC a hozzájuk tartozó Twitter oldalokon jelentették be, hogy zárják kapuikat.

Az LEC március 12-én először azt jelentette be, hogy mostantól a járvány miatt nem közönség előtt lesznek a mérkőzések, hanem zárt kapuk mögött folytatódik a torna. Rá egy napra azonban jött az újabb hír: határozatlan időre felfüggesztik a tavaszi szezont az európai ligában. „A gyorsan változó COVID-19 helyzet fényében, és nagy óvatossággal úgy döntöttünk, hogy a játékosok és a személyzet egészségének érdekében felfüggesztjük a tavaszi LEC szezont ellenkező döntésig. Eddig még egy személyzeti tag vagy játékos sem fertőződött meg, viszont okunk van azt gondolni, hogy egy személyzeti tag ki lehetett téve a vírusnak. Ez a személy jelenleg karanténban van, egészségügyi szakemberek vizsgálata alatt. Amint többet tudunk, közöljük az információt.”

Az óceán másik oldalán, az LCS-ben is hasonló indokokra hivatkoztak. „Ahogy a koronavírus hatása egyre növekszik, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a játékosok, rajongók és mindenki, aki lehetővé teszi az LCS működését egészséges maradjon, és biztonságban legyen. Ezzel együtt egy hihetetlenül nehéz döntést kellett meghozzunk, viszont [március 14-e] délután úgy döntöttünk, miután beszéltünk a csapatokkal, hogy minden eseményt felfüggesztünk a közeljövőben, beleértve az LCS-t és az Academy ligát is. Ugyan ezek miatt, és amiatt, hogy egyre nagyobb korlátozásokat hoznak a nagyméretű eseményekkel szemben Észak-Texasban, arra jutottunk, hogy a 2020-as LCS tavaszi döntőt Dallasból Los Angelesbe, az LCS főstúdiójába tesszük át. Folyamatosan figyelni fogjuk a változó helyzetet a vírussal kapcsolatban, valamint folytatjuk az együttműködést az egészségügyi szakemberekkel a mérkőzések biztonságos folytatásának érdekében. Azok, akik már megvették a jegyüket valamelyik versenynapra vagy a döntőre, teljes pénzvisszatérítésben részesülnek. (…) Szeretnénk megköszönni az összes LCS rajongónak, mind Texasban, mind a világon, a Ford Központnak, Frisco városának, a Seatgeek-nek, valamint az összes LCS szervezetnek, hogy támogatnak minket ezekben a nehéz időkben. Arra törekszünk, hogy vissza tudjuk állítani az LCS-t és a profi League of Legends-t Texasba a jövőben.

Hálásak vagyunk a megértésetekért és a támogatásotokért.” Ezekkel a sorokkal függesztette fel az LCS-t Chris Greeley, az LCS szóvivője.

Úgy látszik, egy liga sem menekülhet. Viszont ahogyan azt a kínai profi színtéren láthatjuk, meg lehet oldani a versenyeket online formátumban is, ez az esport szépsége. Nagyon remélem, hogy hamarosan az LCS és az LEC is át fog állni az online formátumra, hogy ismét követni tudjuk a csapatok küzdelmeit! A CS: GO-ban viszont az ESEA Advanced EU megy, ma pl. 4 meccsel.

Írj hozzászólást