Goldenglue állandó helyet kapott az Evil Geniuses csapatánál

Huni is marad, úgy látszik, beváltak az új tagok.

Az amerikai LCS tovább dübörög! Fogadj az Unibeten!

Greyson „Goldenglue” Gilmer, a Golden Guardians ex-midese múlt héten az Evil Geniuses csapatában próbálta ki magát. Bár a Team Liquid ellen alulmaradtak, a legerősebbnek tartott Cloud9 ötösét sikerült megverniük, és ez annyira meggyőzte a csapat vezetőségét, hogy Goldenglue egy hetes szerződését az egész szezonra meghosszabbították!

A profi midlaner-nek már biztos helye van az EG-nél november 17-ig, tehát ha a Worlds-ön szerepelni tudnak, akkor valószínű, hogy viszont látjuk Gilmer-t a fehér-fekete mezben. Eredetileg csak július 22-ig játszatták volna a szerződés szerint, viszont a Cloud9 felett aratott győzelmük után, amiben GG vastagon benne volt, tudni lehetett, hogy a Geniuses szeretné állandóra szerződtetni a játékost.

Hasonlóan járt Heo „Huni” Seung-hoon is, aki szintén a múlt héten debütált az A csapatban, bár az EG Academy keretein belül már a szervezet tagja volt. Huni is kezdőjátékos lesz ezentúl, bár ő még nagyobb bizalmat kapott, 2021 novemberéig biztos helye van a csapatnál.

Ezzel a felállással az Evil Geniuses volt a második csapat a nyári splitben, amely le tudta győzni a „legyőzhetetlen” Cloud9-t, ráadásul nem kis fölénnyel. Egy Sárkányt sem engedtek át a kék-fehéreknek, 6 gyilkossággal többet szereztek, és hétezres aranyelőnnyel döntötték be a piros Nexus-t.

Az, hogy Goldenglue és Huni a csapathoz került, egyes tagoknak nem jelent olyan jót. Gondolok itt főleg Daniele „Jiizuke” di Mauro-ra, az EG eddigi kezdőmidesére. Az LCS szabályai szerint minden mérkőzésen csak két importált játékos játszhat egyszerre egy csapatban. Az EG-nél adott, hogy Bae „Bang” Jun-sik, a rezidens ADC az egyik, és eddig Jiizuke volt a másik légiós, azonban, ha Huni érkezik a felső ösvényre, akkor az olasz játékos önkéntelenül a kispadra fog szorulni, és GG veheti át a helyét. Persze ez nem garancia arra, hogy Goldenglue mindig kezdő lesz, mivel Colin „Kumo” Zhao nem import, és cserélgethetik Huni-t és Kumo-t a felső ösvényen, a múlt heti teljesítmény alapján a vezetőség jobban járna a GoldenglueHuni párossal.

Az biztos, hogy az Evil Geniuses jó döntést hozott azzal, hogy hosszabb időre leigazolta Gilmer-t, és felhozta Seung-hoon-t a főcsapatba. A split első felében nagyon ingadozó volt a teljesítményük, és biztosan jó jel a jövőre nézve az, hogy le tudták győzni a liga messze legerősebb csapatát.

Írj hozzászólást