Goldenglue otthagyja a Golden Guardians csapatát

A huszonhárom esztendős profi midlaner a jövőben már nem a Golden Guardians csapatát erősíti, sőt, úgy tűnik, az edzői karrier felé kacsingat.  

Bár Goldenglue jelenleg nincsen csapatnál, az LCS-re továbbra is lehet fogadni az Unibeten!

Goldenglue neve az utóbbi időben összenőtt a Golden Guardians csapatával, de ezen kívül is az egyik legrégebb óta az NA LCS-ben játszó játékosról beszélünk. Greyson Gregory Gilmer 2013-ban kezdte profi League of Legends karrierjét az észak-amerikai ligában, és azóta sem hagyta el azt, vérbeli amerikai játékosról van szó. Olyan csapatoknál is megfordult, mint a Dignitas, az Immortals, az Echo Fox, a Team Liquid és a Cloud9, de mostanában a Guardians színeiben láthattuk pályára lépni.

A profi játékos azonban július harmadikán bejelentette, hogy elhagyja a csapatot. Twitter oldalán írt arról, hogy mi vezetett ahhoz, hogy kezdő midesből csere legyen Tanner „Damonte” Damonte javára, valamint arról is beszámolt, hogy a nyári LCS-re való gyakorlás kezdete előtt egy héttel közölték vele, lehet le lesz cserélve.


„Sosem volt megtiltva, hogy más csapatokkal egyeztessek, hogyha akartam volna, de úgy ítéltem meg, hogy a Worlds-re a legnagyobb eséllyel itt juthatok ki. Nem érintett jól a dolog, mivel úgy gondoltam, hogy a tavaszi szezon alatt bebizonyítottam, itt a helyem. De hozzá vagyok szokva, hogy küzdenem kell a helyemért, és fel voltam készülve a megvédésére.”

Bár Damonte nélkül kezdték a scrimeket, az Academy csapatból ketten is játszottak a főcsapat színeiben, középen Nicholas „Ablazeolive” Antonio Abbott és Darshan „ZionSpartan” Upadhyaya a felső ösvényen. Bár végül a csapatvezetés úgy döntött, hogy Ablazeolive kapja a kezdőhelyet az LCS-en, Damonte is játszhatott, miután „váratlan engedélyt kapott a Dignitas-tól.”


„Őszintén számítottam rá, mivel [Ablazeolive] fiatalabb, mint én, és még nem játszott az LCS-sben ezelőtt. Ennek ellenére nehezen hittem el, hogy egy rájátszásesélyes csapat kulcsszereplőjéből hirtelen csapat nélkülivé váltam – még akkor is, ha ezt a közösség nem hitte el először” – mondta Goldenglue.

Jelenleg Goldenglue teljesen nyitott mindenre az offseason alatt. Ugyanannyira szeretne újra játszani, mint amennyire edzőként el tudja képzelni magát, bár az biztos, hogy az edzői karriert jelenleg érdekesebbnek tartja.

„Úgy érzem, tudnék az az edző lenni, akire szükségem volt, de sosem volt ott mellettem.”

Írj hozzászólást