Hogy alakult a Mid-Season Cup 2020?

A Top Esports első nemzetközi győzelme, de a T1 kiesett az első fordulóban? Hogy van ez?

A Mid-Season Streamathon-nak vége, viszont hamarosan kezdődik az LPL! Fogadj és nyerj!

A Mid-Season Invitational elmaradása miatt, és a Worlds melletti legrangosabb nemzetközi esemény pótlásárának érdekében került megrendezésre a Mid-Season Streamathon, ami hatalmas sikert aratott. Több tízezren kapcsolódtak be az egész eseménybe online, mind a Riot Games Twitch csatornáján, mind a League of Legends Youtube csatornáján. A Streamathon talán az MSI-re legjobban hasonlító versenye a 2020-as Mid-Season Cup volt, egy négy napig tartó torna a négy legjobb kínai, illetve koreai csapat között. Az esemény nem volt meglepetések nélküli, nézzük, hogy hogyan alakultak a mérkőzések.

Az első csoportkör május 28-án indult, a tavaszi LCK első és negyedik helyezettje vett rajtuk részt, és a kínai LPL második, illetve harmadik csapatával mérték össze tudásukat. A koreai csapatok nem szerepeltek túl jól, főleg a háromszoros világbajnok T1, akik utolsó helyen zártak a csoportjukban, 1-2-es mérleggel, az utolsó két meccsüket elbukva. Jól kezdtek a tavalyi bajnok FunPlus Phoenix ellen, 27 perc alatt sikerült legyőzniük a címvédőket, az összes sárkányt elhozták és szép aranyelőnyt is kialakítottak. Azonban ez a siker nem tartott sokáig, az LCK tavaszi bajnokságának negyedik helyezettjei, vagyis a DAMWON Gaming egy nagyon szoros, több, mint 47 percig tartó harcban végül felül tudott kerekedni Lee „Faker” Sang-hyeok-on és társain. A Top Esports ellen még kevesebb ideig bírták, se Faker, se Park „Teddy” Jin-seong nem hozta a formáját, 36 perc alatt kaptak ki, és minden téren elmaradtak a kínai brigádtól. A DAMWON és a T1 így kiesett, és az MSC rájátszásába a másik két csapat jutott be.

A második nap a 2018-as bajnok Invictus Gaming csúnyán leszerepelt, egy mérkőzést sem tudtak nyerni. Valahogy nem tudtak érvényesülni, Kang „TheShy” Seung-lok egész nap csak két gyilkosságot tudott szerezni, és a két Lucian választásából egyik sem jött be, inkább csak hátráltatta a csapatot. Persze nem rajta múlt a vereség, az egész IG nagyon alulteljesített. Persze ennek a versenynek nem volt akkora tétje, mint az MSI-nek lett volna, de azért mégsem hiszem, hogy az Invictus csak ennyire képes. A napot a JD Gaming zárta első helyen, az egyetlen továbbjutó koreai brigád pedig a Gen.G lett.

De ez az öröm sem tartott sokáig, másnap a Gen.G-t a Top Esports-nak összesen alig több, mint 82 percbe került kiütni őket a bajnokságról. Összesítve a győztesek 67 gyilkosságot szereztek a Best-of-five széria végére, míg a Gen.G csak 19-et, átlagosan pedig 11 ezres aranyhátrányban voltak. A Top hihetetlenül erősnek tűnt végig, de itt kezdett látszani, hogy esélyesek a győzelemre. Az FPX-nek már nehezebb dolga volt a JD ellen, nekik négy derbi kellett a továbbjutáshoz, és a különbségek sem voltak akkorák, mint a másik középdöntőben. Félteni azért nem kellett őket, de csak 24 gyilkossággal vezettek a széria végére, és sokkal lassabban tudták bedönteni a kínai tavaszi bajnokok Nexus-át, mint a Top a Gen.G-ét.

Elérkezett május 31, a döntő napja. Kínai házibajnokság lett a vége, az FPX és a Top Esports csapott össze egymással. A széria szoros volt, az első meccset hatalmas előnnyel nyerte a Top, a másodikat ugyanakkora előnnyel a Phoenix, viszont harmadjára annyira helybenhagyták a tavalyi világbajnokokat, hogy nem is tudtak feltámadni a hamvaikból. Az utolsó körben próbálkoztak, az első gyilkosságot is sikerült megszerezniük, Kim „Khan” Dong-ha és Kim „Doinb” Tae-sang jóvoltából Bai „369” Jia-Hao került el láb alól. Azonban ezután a Top 8 gyilkosságot szerzett, mielőtt az FPX megszerezte volna a második skalpját. A sorozatban végül ez lett a legrövidebb mérkőzés, 27 perc 5 másodpercnél dőlt a kék Nexus. Ezzel a bajnok pedig a tavaszi LPL második helyezettje, a Top Esports lett! Gratulálunk!

Az ilyen nemzetközi tornák előrejelzésül szolgálhatnak a következi nemzeti és regionális bajnokságok erőviszonyaira. Bár a Mid-Season Cup nem volt olyan komoly, mint az MSI, pár következtetés levonható. Lehet, hogy a T1 kicsit elfáradt, a Top Esports-ra pedig nagyon kell figyelni a jövőben. Az Invictus Gaming nem nagyon tud talpra állni, de talán nyárra tartogatják magukat. Nem kell sokat várni a kérdések megválaszolására, hiszen június 5-én indul a 2020-as idény nyári LPL-e, 17-én pedig az LCK is startol!

Írj hozzászólást