Ismét a G2 Esports lett az LEC bajnokcsapata!

A nyolcadik bajnoki címét szerezte meg Európa legerősebb csapata.


Szeptember 25-én kezdődik a Worlds! Fogadj az Unibeten!


A 2020-as nyári rájátszások döntőjének megnyerésével a G2 Esports zsinórban a negyedik, összesen pedig már a nyolcadik Európa-bajnoki címét szerezte meg. A bajnokcsapat örök riválisával, a Fnatic-kal nézett szemben, akiket egy nagyon domináns szérián 3-0-ra győztek le, és első helyen jutottak tovább a 2020-as League of Legends világbajnokságra. Gratulálunk a G2-nak!

Ami múlt héten hiányzott a G2-ból, az most mind ott volt. Rasmus „Caps” Borregaard Winther mindhárom ütközeten kiemelkedő volt, egyszemélyben majdnem 30 gyilkosságot gyűjtött össze, és hatalmas nyomást tudott gyakorolni a Fnatic midlaner-ére, Tim „Nemesis” Lipovsek-re, valamint a sárga-feketék egész csapatára. Egész split-es teljesítménye miatt elnyerte harmadik MVP címét, viszont az biztos, hogy a döntős produkciója megkoronázta a Legértékesebb Játékosnak járó díját.

A sorozat kapásból fordulattal kezdődött, Marcin „Jankos” Jankowski a Summer Split első Shen dzsungeljével lepte meg a Fnatic ötösét. A választás hasonlóan működött a tradicionális tank-jungle-ökhöz, Jankos Knight’s Vow-t, Redemptiont és sztenderd tank tárgyakat vásárolt. A Shen Jungle igazi ereje abban rejlett, hogy a Fnatic minden agresszív megmozdulását le tudta lassítani, vagy akár teljesen meg tudta állítani, biztonságban tartva a sebzésosztó bajnokokat. A G2-nak gyakorlatilag nem volt olyan csapatharca vagy kisebb csetepatéja, ahol emberhátrányban találkoztak volna a Fnatic-kal, mivel Jankos mindenhol is ott volt az Ultimate képességének köszönhetően.

Annyira jól sikerült ez a választás, hogy a Fnatic a második meccsen ki is tiltotta az Alkony Szemét. Viszont a 41 perces mérkőzésen ismét alulmaradtak, a G2 minden területen lekörözte őket. Bár Nemesis minden tőle telhetőt megtett a győzelemért, és a csapat el tudta hozni a Hegy Lelkét is, kevésnek bizonyult ez a G2 poke-kompozíciója ellen, Martin „Wunder” Nordalh Hansen Ornn-ja és Jankos Sett-je pedig akkor kezdhetett csapatharcot, amikor az a G2-nak kényelmes volt.

A legrövidebb, bár legszorosabb mérkőzés következett a szériában. A Fnatic érezte, hogy ez az utolsó lehetőségük, szóval a legjobb választásaikat hozták, ismét kitiltották Shen-t, valamint sikeresen megszerezték Martin „Rekkles” Larrson-nak Caitlyn-t. Ha így sem tudnak nyerni, akkor sajnos sehogy máshogy sem tudtak volna – és végső soron nem is tudtak. Bár tartották magukat, alig lemaradva a G2 arany- és gyilkosságelőnyétől, az utolsó, Infernal Soul-ért vívott csapatharcnál az első menetet elvesztették, majd hiába Zrdavets „Hylissang” Iliev Gabarov Flash-play-e, Rekkles-t elkapták, eltörölték, és ezzel a Fnatic sorsa megpecsételődött. Bár a 35. percnél szeretek egy Elder Dragon-t, a 36 percnél végig nézhették, ahogy a Nexus-uk, és ezzel a 2020-as bajnoki címről szóló álmaik romba dőlnek.

A G2 – Fnatic mérkőzések mindig a legnézettebbek az LEC-ben, viszont a döntő új rekordot döntött nézettség szempontjából. Az Esports Charts mérése szerint nem kevesebben, mint 1 002 000-en nézték a nyári szakasz lezárását, ezzel bőven megdöntve a múltheti, 898 000-es rekordot.

Alig várom, hogy startoljon a Worlds, mert a tavalyi szégyenfolt után a G2-nak végre esélye lehet a világbajnoki címre! Hajrá!

Írj hozzászólást