Két Góliát is elesett az LCS-ben!

Vajon tudják folytatni a Dávidok a nyerőszériájukat?

Fogadj bármelyik League of Legends bajnokságra az Unibeten!

Csupa meglepetés volt az észak-amerikai League Championship Series ötödik hete. A CLG le tudta győzni az Evil Geniuses ötösét a visszavágójuk során, a Dignitas megverte a tavaszi szezonhoz képest gyengélkedő FlyQuest-et, viszont ezek még nem is a legnagyobb csavarok. Az eddig 1-8-as mérleggel rendelkező Immortals megverte a közönségkedvenc TSM-et, és a 100Thieves tönkretette a Cloud9-0-t, mivel felül tudtak kerekedni a legyőzhetetlennek tűnő csapaton!

TSM – Immortals

Azt sem tudom, hol kezdjem, mivel mindkét mérkőzés ugyanannyira meglepő. Az Immortals győzelme a TSM felett kicsit felrázza a kialakult erőviszonyokat, mert ha egyszer meg tudták őket verni, akkor mi tartja vissza őket attól, hogy a többi topcsapat ellen is helyt tudjanak állni?

A 38 perces mérkőzés alatt a Halhatatlanok végig a legendás csapat előtt jártak egy lépéssel. Ez egyszerre volt annak köszönhető, hogy az Immortals különösen jól játszott, és annak, hogy a TSM olyan, teljesen fölösleges hibákat vétett, amelyekből a sereghajtó csapat remekül tudott építkezni. A kapott előnnyel Jake „Xmithie” Puchero és társai remekül bántak, és nem nagyon engedték, hogy a TSM vissza tudjon szállni a játékba. Egyetlen egy Elder Drake-et tudott szerezni a fekete-fehér ötös, míg az Immortals megszerezte az Infernal Soul-t, egy Elder-t és két Baron Nashor-ral is büszkélkedhettek a mérkőzés végére.

Az ilyen mérkőzések a legizgalmasabbak a ligában. Az Immortals már így is mutatott fejlődést az elmúlt hetekben, és bár a TSM elleni győzelmük előtt négyszer vesztettek egyhuzamban, remek megmozdulásaik is voltak. Igaz, a még gyengébbnek tartott Dignitas ellen kikaptak, de a TSM elleni győzelmük nagyon sok reménnyel kecsegtet a szezon második felére nézve.

100Thieves – Cloud9

Szerintem senki nem nyúlt félre azzal, hogyha a 9-0-s mérleggel rendelkező Cloud9 mellett tette le a voksát a meccs előtt. Annyira nem lehetett arra számítani, hogy Amerika legerősebb csapata kikapna, hogy ez talán még nagyobb meglepetés, mint a TSM-IMT. Na, nem mintha a Tolvajok annyira gyenge csapat lenne, inkább arról van szó, hogy a C9 jelenleg érinthetetlen. Vagyis, érinthetetlen volt július 12-ig.

A meccs embere egyértelműen a 100T erdésze, Juan „Contractz” Arturo Garcia, aki amellett, hogy 10/1-ben végzett, a csapatharcokban is a hátán cipelte a csapatát. Bár a nyertes csapat nem kezdte olyan acélosan a derbit, nem adták fel a küzdelmet, és Contractz-nek köszönhetően vissza tudtak szállni a ringbe. Természetesen az egész csapatnak köszönhető a győzelem, ebbe beleértem az edzőket is, mivel már a hősválasztásnál remekül gondolkozott a 100Thieves. Egy nagyon erős dive-kompozíciót hoztak a Camille-Galio-Olaf hármassal, a Karma választás gyakorlatilag bármelyik előző karakternek jót tett, Ashe pedig tökéletesen tudott nagyon távolról kezdeményezni.

Nem biztos, hogy ez lesz a norma mostantól az LCS-ben, viszont az biztos, hogy egy picit felborította a két gyengébb csapat győzelme a kialakult erőviszonyokat. Minden rajongó örülne, ha a nyári LCS második fele csak harmad olyan meglepő lenne, mint ez a két mérkőzés volt!

Írj hozzászólást