Kold végleg felhagy a profi League of Legends-el!

Az egy éves kihagyás után játékosként visszavonul, edzőként szeretné folytatni.


Minden nagyobb ligában rájátszásdöntők! Fogadj az Unibeten!


 

Jonas „Kold” Andersen-re a legtöbben az Origen színeiben emlékezhetnek. A profi erdész a 2019-es szezonban volt a csapat tagja, tavasszal második helyezettek lettek a rájátszásokban, 3-0-ra kikapva a G2 Esports-tól, nyári teljesítményük azonban nyomokban sem hasonlított a tavaszira. 7-11-es mérleggel zárták az alapszakaszt, így nyolcadik helyet értek el. Ezt követően Kold távozott a csapattól, és egy éves szünetet vett ki.

Augusztus 31-én Twitter oldalán jelentette be, hogy végleg felhagy a profi esportoló karrierrel. Azt is elárulta, hogy tavaly nyáron miért hagyott ki mérkőzéseket, és végső soron miért szüneteltette a versenyzést. „A nyár folyamán a stressz miatt durva tüneteket produkáltam, és egy idő után az egyetlen megoldás a visszavonulás volt az egészségem érdekében. Amikor kapsz az élettől egy nagy pofont, az mindenképpen megváltoztatja a világképedet, és hazudnék, ha azt mondanám, az utóbbi egy év egyszerű volt, viszont mindenképpen sokat tanultam alatta.”

Kold azt is mondta, hogy rájött, pályát kell váltania, és a profi LoL-ban a rivaldafény helyett inkább az edzői pozíció keretein belül szeretne részt venni. Az LCS vagy az LEC lenne a cél, és minden csapat játszik nála. „Magabiztos vagyok, hogy minden csapatnál remekül hozzá tudnék tenni a fejlődéshez”, hatalmas játéktudásának és tapasztalatának köszönhetően.

Kold pályafutása 2013-ban kezdődött a dán Tricked Esports-nál, de megfordult a tengerentúlon a Cloud9 Eclipse és az Enemy színeiben is. Európában a Spylce-nál kezdett, ahol 2 évet húzott le, majd a Unicorns of Love újraszerveződésnél egy évig volt a csapat erdésze. 2018-ban került aztán az Origenhez, ahonnan tavaly távozott. Ebből látszik, rengeteg csapatot valamint a profi színtéren tevékenykedő személyiséget ismer, sok sikert az álláskereséshez, Kold!

Írj hozzászólást