LCS: Az Evil Geniuses a második csapat, akik le tudták győzni a Cloud9-t!

Megérte leigazolni a frissen szabadúszó Goldenglue-t.

A LCS még javában zajlik! Fogadj az Unibeten!

Az észak-amerikai LCS nyári alapszakaszának első felét egy félmondattal is össze lehet foglalni: C9 dominancia. A legtöbb néző azt gondolta, hogy a Cloud9-0 után a többi mérkőzésen is gond nélkül győzedelmeskedik majd a csapat, azonban rögtön az első ellenféltől jött a pofon: a 100 Thieves ledöntötte az óriást. Nem is tudták egyből kijavítani a hibát, ugyanis rögtön a következő mérkőzésen is alulmaradtak, az Evil Geniuses ellen.

Az EG egyáltalán nem mutatott egyenletes teljesítményt idáig, sereghajtó csapatoktól kikaptak, de olyan ellenfelekkel szemben, mint például a Team Liquid simán tudtak győzni. Ennek kiküszöbölésre leigazolták Greyson „Goldenglue” Gilmer-t, a Golden Guardians-ból frissen elbocsátott midlaner-t, és az Academy csapatból a főcsapatba emelték Heo „Huni” Seung-hoon-t, az egykor legendás toplaner-t. Úgy tűnik, hogy megérte a csere, mivel sikerült legyőzni a Cloud9-t, ráadásul a két új játékos hatalmas szerepet játszott benne.

Goldenglue remekül játszott a meccs korai szakaszában Zoe-val, szépen kiszedte az ellenséges csapat tagjait, elkábítva őket, és lehetősége nyújtva arra, hogy a csapata be tudja fejezni, amit elkezdett. Huni sem kezdett rosszul, azonban ő inkább a játék vége felé számított igazán. 4/1/8-ban végzett, azonban neki volt a mérkőzésen a legtöbb sebzése, 26 000-el, őt követte Goldenglue 21 000 sebzéssel. A meccs alig több, mint 32 percig tartott, és az EG 7 ezres aranyelőnnyel, valamint 4 sárkánnyal és 1 Baronnal döntötte be a piros Nexus-t.

Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a Cloud9 első helye veszélyben van, de mindenféleképp jobban oda kell figyelniük. Már a hősválasztásnál látszott, hogy a Geniuses erősebb csapatot rakott össze, a csapatharcokban pedig egyszerűen jobbak voltak, mint a C9.

Az EG viszont nagyon örülhet ennek a győzelemnek, úgy látszik, hogy a játékosok variálása megérte. Goldenglue a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy „ez a legjobb csapat, ahol valaha játszott”, és azt is megemlítette, hogy mielőtt meghívták volna az EG-hez, edzőnek akart állni. A szerződése jelenleg csak egy hétig szól, viszont nem kétség, hogy állandó játékossá válhat a csapatnál. A kérdés csak az, hogy vajon a két új tag szereplése szerencse volt, vagy tudják tartani ezt a színvonalat?

Írj hozzászólást