LCS: Már nem is annyira meglepő, de ismét kikapott a Cloud9!

A Team Liquid is le tudta győzni az LCS első felében veretlen csapatot.

Ennek ellenére a League Championship Series még mindig kiszámíthatatlan! Fogadj az Unibeten!

A Cloud9 ismét a vesztébe rohant! A draft fázisban megkérdőjelezhető választásokkal, és egy rendes csapatkompozíció hiányával indult neki a már holtversenyben első helyen álló csapat a hetedik hét második versenynapjának. A Team Liquid remekül találta meg a lyukakat a C9 haditervén, és kihasználva azokat végül felül tudtak kerekedni a két héttel ezelőtt még 9-0-s mérleggel rendelkező csapaton. A TL oldalán a mérkőzés embere egyértelműen a csapat Támogatója, Jo „CoreJJ” Yong-in volt, az általa választott Blitzcrank derékbe törte a C9 minden reményét.

A tavaszi bajnokcsapat remekül kezdte a korai szakaszt, köszönhetően a Hecarim-ot játszó William „Blaber” Huang-nak, de a kezdeti agresszív stratégia már a Cloud9 névjegyévé vált. A Liquid erre lelkileg fel volt készülve, azonban így sem tudták elkerülni a hibákat. 4 perc 31 másodpercnél elhozták az első gyilkosságot, nem sokkal később pedig bedőlt az első torony is.

A TL edzője, Joshua „Jatt” Leesman azt nyilatkozta, hogy bár a korai szakasz nem alakult túl jól, tudta, hogy CoreJJ ott hordozza magában a győzelem kulcsát. „Nagyon gyászosra sikerült a mérkőzés kezdete. Az alsó ösvényre érkeztek eredmény nélküli gank-ek, a Shen-re érkező Mordekaiser ellenválasztásunk nem lett túl sikeres, és a csapatkompozíciónk nagyon varázssebzés-súlyos volt, szóval, ha nagyon lemaradtunk volna, biztosan vesztünk, de végső soron ott volt Blitzcrank. A hősválasztás közben is elhangzott „Blitzcrank-re építsetek, ha behúz valakit, győzhetünk.”

Túlélték az első részt, innentől uralni tudták a pályát. Minden sikeres Blitzcrank Q után mozdultak a Liquid tagjai, valamint a négy pajzzsal rendelkező Cloud9 ellen rendkívül hasznosnak bizonyult CoreJJ ultimate képessége, ami egy jóadag sebzés és némítás mellett egyszerűen eltörli a képességekből származó pajzsokat. Végső soron a túl sok varázssebzés a TL előnyére vált, mert a Cloud9 valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva alig épített varázsellenállást. A mérkőzés mindösszesen 29 percig tartott, és bár számok alapján szorosnak tűnhet, a valóságban egyáltalán nem volt az. Sok hiba a C9 oldalán, remek válaszok a TL oldalán.

Ezzel a Team Liquid lett a második csapat a nyári LCS során, aki már mindenki ellen tudott győzni legalább egyszer. A hetedik versenyhét után felkerültek az első helyre, holtversenyben a vereséget szenvedett Cloud9-al. Ahogy haladunk előre, az észak-amerikai LCS csak egyre izgalmasabb lesz!

Írj hozzászólást