Megérkezett a Call of Duty:Warzone!

A CoD:MW is beáll a Battle Royale-ok sorába.

 

A Battle Royale játékok a legnépszerűbbek gyakorlatilag évek óta. Minden a H1Z1 King of the Kill-el kezdődött, majd jött a PUBG, a Fortnite, lassan minden nagyobb játékfejlesztő kitalált egy saját Battle Royale módot. Természetesen a Call of Duty széria is próbálkozott ilyennel a Black Ops IIII során a Blackout-tal, ami sikeres is volt. Viszont új év, új CoD, és ezáltal új Battle Royale is született.

Az Infinity Ward által fejlesztett, Activision által kiadott 2019-es FPS, a Call of Duty: Modern Warfare hatalmas népszerűségnek örvendett. A Call of Duty sorozat egy darabig elég durva hanyatlásban volt, talán mindenki emlékszik az Advanced Warfare és Infinite Warfare-féle időkre. Viszont a Modern Warfare sorozat reboot-ja elég sikeresnek tűnik, úgy látszik, az Infinity Ward visszatalált önmagához. De nem elég az alapjáték népszerűsége, az IW készített egy Battle Royale módot a játékhoz, természetesen a saját csavarjukkal, vagyis inkább csavarjaikkal. Ráadásul teljesen ingyen, tehát mindenki számára elérhető az új Warzone!

De mitől más ez a BR, mint a többi? Először is hatalmas a térkép, sokkal nagyobb, mint amit eddig megszokhattunk. A játéktér az összes MW Ground War pályából lett összetákolva, persze egyedi elemeket is beleépítve. Emellett nem védtelenül kell kiugranunk a repülőből, alapvetően egy pisztollyal és két „páncélnyi” kevlar-ral indítjuk a karrierünket. A gyűjtögetés hasonló, vannak különböző szintű ládák, ezen kívül a földön is találhatunk fegyvert, töltényt, illetve pénzt is. Ez egyedi a Warzone-ban, más BR-ban nem találkoztam még pénzzel. A gyűjtött vagyonunkat a Buy Station-ökben tudjuk elkölteni, ahol kevlart, UAV-t, szőnyegbombázást, a zóna ellen védő gázmaszkot, valamint a saját, MW-ben is használt összeállított felszerelésünket tudjuk magunkhoz venni. A pályán elszórva találhatunk járműveket, ezek lehetnek autók, quadok de akár helikopterek is, amik megkönnyítik a hatalmas pályán való áthaladást. Viszont a legnagyobb különbség a többi játékhoz képest az a Gulag koncepciója. Az első halálunkkor bekerülünk a pálya alsó részén elhelyezkedő börtön belsejébe. Itt a többi halálra ítéltel együtt várjuk, hogy sorra kerüljünk. Ha mi következünk, egy másik rabtársunkkal kell összecsapjunk egy mindent eldöntő 1v1-ben. A győztes pedig kap egy második esélyt, és a halálának helyszíne fölött újra kidobják a repülőből, így esélye van megszerezni a korábbi felszerelését, valamint bosszút állni azokon, akik a vesztét okozták.

A játék szerintem pontosan annyi extrát tesz rá a már jól ismert Battle Royale formátumra, hogy különlegesnek érződjön. Ezek az új dolgok, valamint a Modern Warfare-ből ismert hihetetlenül folyékony és élvezetes játékmenet egy kivételesen jó játékot hoztak létre, mindenkinek ajánlom a kipróbálását!

Írj hozzászólást