Méltó zárást adtak a topcsapatok a tavaszi alapszakasznak!

Március 28-án ért véget a League of Legends európai bajnokságának, az LEC-nek a 2020-as tavaszi alapszakasza, és a hétvégén vette kezdetét a rájátszás, ahová hat csapat, a G2, a Fnatic, az Origen, a MAD Lions, a Misfits és a Rogue! Európa legjobb hat csapata, akik garantáltan emlékezetes meccseket hoznak majd el nekünk, április 19-én pedig kiderül, hogy melyik ötös lesz az idei tavaszi bajnok!

Viszont ne rohanjunk ennyire előre, rengeteg dolog történhet még addig. Rengeteg dolog történt az alapszakasz utolsó két mérkőzésén is, bár ezek nem sorsfordító ütközetek voltak. Inkább egy csodás, szórakoztató lezárása az alapszakasznak. A Fnatic csapott össze a Vitality-vel, a G2 pedig a Misfits-szel mérte össze a tudását. Mivel tétje nem volt egyik harcnak sem, ezért a srácok elengedték a fantáziájukat, és érdekes hősöket választottak.

A Fnatic – Vitality mérkőzésen inkább a Fnatic voltak azok, akik szórakoztak kicsit a bajnokokkal és a pozíciókkal. Az első szembetűnő újdonság a csapatfelépítésben mutatkozott meg, hiszen Gabriel „Bwipo” Rau és Zdravets „Hylissang” Iliev Galabov helyet cseréltek, Bwipo ment támogatónak, Hyli pedig felül talált új otthonra. Ezen kívül szokatlan volt a Fnatic egész csapatfelépítése, hiszen fentről lefelé Shen, Evelynn, Graves, Jhin és Jarvan lettek a kiválasztott karakterek, ebből kettő nem is igazából a megszokott helyén volt látható, tekintve, hogy mind Jarvan, mind Graves inkább erdészként volt látható. Az viszont közös ezekben a bajnokokban, hogy egy ideje nem választották őket a versenyeken, mivel többet adó karakterekért küzdöttek inkább a csapatok. De a Vitality sem vette túl komolyan a meccset, olyan megmozdulásokat láthattunk mindkét brigádtól, amelyeket normális körülmények között biztos nem kíséreltek volna meg. Folyamatosan az ellenfél térfelén keresték a bajt, olyan towerdive-okkal próbálkoztak, amikből biztos, hogy nem mind távoztak élve, összességében nagyon hasonlított egy sima, átlagos játékosok által vívott rangsorolt játékhoz. A harcot végül egy hajszállal, de a Vitality miután a Fnatic-nak éppen nem sikerült bevernie a piros Nexus-t, több, mint 40 perc alatt.

A G2 és a Misfits viszont ennél is jobb show-t csinált, hiszen mindketten biztos résztvevői voltak a rájátszásnak már a derbi előtt. A G2 összeállítása föntről lefelé: Bard felül, Shyvana az erdőben, Zed középen, Aatrox az ADC pozícióban és Swain támogatóként. Három bajnok nem ott küzdött, ahol kellett volna, ketten pedig régóta nem látott választások voltak a profi ligában. A Misfits ennél vadabbra vette a figurát, hiszen ők a rettegett Teemo-t vitték felülre; Ornn-t is választottak, de az erdőbe; egy megszokott LeBlanc is feltűnt, de mivel ő Fabian „Febiven” Diepstraten egyik kedvel bajnoka, elnézzük neki; Quinn lett az ADC és egy Annie támogatót kapott maga mellé. Annie-re talán még emlékezhetünk, hiszen pár éve az egyik kedvenc támogatója volt a profiknak, mára viszont eljárt felette az idő. A G2 hihetetlen vérfürdőt rendezett a meccsen, folyamatosan a Misfits tagjaira vadásztak. A legnehezebb dolga a MSF alsó ösvényének volt, hiszen az AatroxSwain kombó ellen szinte lehetetlen volt játszani, akit az előbbi fellökött, az utóbbi közelebb húzta, és szinte biztos halál várt Quinn-re és Annie-re, hiszen nem túl mobilis hősökről beszélünk. A G2 végül 37 gyilkossággal nyerte meg a meccset 25 perc alatt, ami rekordnak számít. A meccs tanulsága az, hogy lehet szórakozni, viszont értelmes keretek közt, nem úgy, mint a Misfits.

Ezekben az időkben szükség van pár mosolyra, amit ezek a csapatok bőven elhoztak a League of Legends kedvelőinek. Egy biztos, a rájátszásokban nem lesz példa ilyen választásokra és taktikákra, viszont színvonalas és szoros mérkőzésekre annál inkább!

Írj hozzászólást