Online kerül megrendezésre az ESL One Köln!

A körülmények miatt a szervezők biztonságosabbnak érzik ezt a megoldást.

Attól, hogy az ESL One online lesz, az Unibeten még mindig lehet rá fogadni!

A Counter-Strike: Global Offensive egyik legnagyobb versenyei, vagyis az ESL One-ok évek óta a legnépszerűbb profi bajnokságok a világon. Rengeteg helyen rendezték már meg őket, idén például az augusztus 23-án induló kölni megmérettetésen kívül Rióban is volt már ESL. Az összességében hetedik ilyen tornán 16 csapat méri össze tudását a nemrég megemelt 1 millió dolláros összdíjazású bajnokságon, emellett pedig az Intel Grand Slam harmadik szezonján belüli tornagyőzelem megnyeréséért is küzdenek a csapatok.

Május 5-én már halasztottak egyszer a kialakult helyzet tekintetében, valamint egy zárt stúdiós megoldáson gondolkoztak a szervezők, a Németországban jelenleg is érvényben lévő korlátozások miatt. Bár szerették volna LAN versenyként megtartani, végül a HLTV szerint a vezetőség úgy döntött, hogy a játékosok is otthonról lépnek pályára, és teljesen online tartják meg a kölni bajnokságot.

A kölni ESL egyébként az ESL-ek és a többi CS:GO bajnokság közül is kiemelkedő jelentőségű volt, a Counter-Strike közösség által a profi CS legnagyobb központját képzi a LANXESS Aréna. Ulrich Schulze, az ESL alelnöke azt nyilatkozta, „hogy még mindig gondolkoznak a helyzeten, de az online megrendezés is szóba került.” Schulze persze nem akart biztosat mondani, de az EU-s és német szabályozásokat számba véve szinte biztos, hogy teljesen online kerül megrendezésre az ESL One Cologne. Bár ezek a megszorítások már enyhülnek, tekintve, hogy az EU javaslata alapján már pár tagállamokon kívüli országgal szemben is fel lehet emelni az utazási korlátozást (Kína, Oroszország, Ausztrália), még mindig elég ok van az esemény formátumának megváltoztatására.

Az ESL One Cologne eddig úgy fest, hogy augusztus 21 és 30 között kerül megrendezésre. A 16 résztvevő csapatból eddig nyolc került bejelentésre. Olyan nagy nevekkel számolhatunk, mint a Natus Vincere, a mousesports, a Team Liquid és természetesen az Astralis!

Írj hozzászólást