Összefoglaló: Véget ért a Smite Pro League hetedik szezonjának első fázisa!

A bajnokcsapat pedig a Ghost Gaming ötöse lett!

Smite-ra nem, de League of Legends-re lehet fogadni az Unibeten!

Nyolc csapat szállt harcba április negyedik a Smite Pro League hetedik szezonjának első alapszakaszában. A Hi-Rez által kiválasztott Sanguine Esports, Spacestation Gaming, Ghost Gaming, Pittsburgh Knights, Radiance, Renegadeds, eUnited és Obey Alliance ötösei mögött rengeteg mérkőzés van, azonban győztes csak egy születhetett. A most hétvégén lezajlott döntő után a dobogó legfelső fokára a Ghost Gaming állhatott! Gratulálunk nekik!

Az alapszakasz június hetedikei lezárta után csak a hat legjobb csapat juthatott tovább a rájátszásokba. Annak ellenére, hogy itt is jól szerepeltek, a Ghost Gaming-es srácok csak bronzérmet szereztek ezen a részén a bajnokságnak. Előttük végzett mind a Spacestation Gaming, mind a Sanguine Esports, e három csapaton kívül pedig még a Pittsburgh Knights, a Radiance és a Renegades jutottak tovább, ebben a sorrendben.

Azonban a Ghost és a Radiance nagyon felszívták magukat, és szinte akadály nélkül meneteltek a június 14-én tartott döntőig. A Ghost Gaming mind a hatodik helyen végzett Renegades-t, mind a második helyen végzett Spacestastion Gaming-et 3-0-ra verte el, a Radiance pedig mindkét ellenfele ellen csak egy mérkőzést engedett, 3-1-el zártak az elő- és a középdöntőben is. Azonban a döntő mintha egy egész más szint lett volna, egészen az utolsó mérkőzésig az ötből nem lehetett megjósolni, hogy ki fog nyerni.

A Bo5 sorozat első ütközetét a Radiance erősebben kezdte, két gyors gyilkosságot is be tudtak zsebelni az elővigyázatlanul az ellenség dzsungelébe merészkedő Samuel „sam4soccer2” Waxman jóvoltából. A Ghost Gaming ezután jobban fókuszálni kezdett a csapatkompozíciójukra, az Ullr lövészre és a Hercules támogatóra, és a játék középső szakaszában jópárezres aranyelőnyt tudtak kialakítani hátrányból. Olyannyira, hogy a 17. percnél, két Radiance-tag hazaküldése után rögtön leszedték a Fire Giant-et, pont amire szükségük volt, hogy az early-game kompozíciójukat kiteljesítsék. Megpróbálták befejezni a játékot, miután Jarod „CycloneSpin” Nguyen-t és Max „Aror” Jackson-t pozíción kívül elkapták, azonban a Chaos Titan-nél a Radiance fordítani tudott. A teljes kontrolt itt vesztették el, és a Radiance is egész közel jutott a befejezéshez. Azonban egy Radiance felől elbaltázott csapatharc után 33 perc után a Ghost elhozta az első meccset.

A második harc jóval lassabban indult, az óra már majdnem 10 percet mutatott, amikor az Order-oldal felőli Kék-erősítésnél kialakult tömegverekedés után elcsattantak az első kill-ek. Itt még a Radiance volt hátrányban, de gyorsan egyenlítettek is Benjamin „CaptainTwig” Knight leszedésével. A mérkőzés sokkal egyenlőbb volt, mint az első, azonban a Ghost-nak sikerült előnyt kialakítania nagyon szép makrojátékkal, valamint pár szép csapatharccal. Azonban a Radiance túl sok sebzést okozott a Ghost Titan-jének, amit Ben „Benji” McKinzey remekül kihasznált. Egyedül rohant be a Ghost bázisára, és győzte le a Chaos Titan-t, ezzel kiegyenlítve a szériát.

A harmadik körben a Ghost az első mérkőzésen majdnem összejött taktikát alkalmazta, és nagyon a játék korai-középső szakaszára koncentráltak a hősválasztásaikkal. Persze a Radiance sem hagyta ezt annyiban, szerették volna megfogni a Ghost duóját, és Cyclone kezébe Hou Yi-t adtak, hátha ki tudják zárni vele a Ghost által választott Heimdallr-t. Azonban nem tudták megállítani a lavinát, amit a NikeHeimdallrNu Wa hármas képzett, és a széria leggyorsabb mérkőzését zárta a Ghost, mindössze 25 perc alatt.

A csapatok egyébként folyamatosan cserélgették az isteneket egymás között, Nike, Pele, Hercules és Rama visszatérő arcok voltak, oldalfüggetlenül. A negyedik derbi volt a legszorosabb, de a Radiance késői szakaszra koncentráló kompozíciója, valamint Jordan „BigManTingz” Theaker kivételes Raijin-teljesítménye miatt sikerült egyenlíteniük. Nagyban közrejátszott Aror Khepri-je is, akinek halált meggátló ultijai gyönyörűen lehetetlenítették el sam4soccer2-t bármiféle érvényesüléstől.

Az utolsó meccs, a mindent eldöntő ütközet. A bajnoki cím és 100 000 dollár lebegett a csapatok szeme előtt, és a mérkőzés előtt még nem volt tiszta, hogy melyik ötös az erősebb. Általam, és szerintem mindenki által a széria emberének tartott Kennet „Adapting” Ros, vagyis a Radiance erdésze azonban nem tudta azt a hihetetlen teljesítményt, mint az első négy alkalommal. sam4soccer2 köröket futott körülötte, szintekkel és tárgyakkal előtte járt, gyakorlatilag az erdőben zajló 1v1-ek során Adapting nem jelentett veszélyt a sam-re. A korai szakaszban hibát hibára halmozott a végül ezütsérmes csapat, a 15. percnél 9-2 volt a gyilkosságok állása, és több, mint 3000 arannyal vezetett a Ghost Gaming. Talán a legegyoldalúbb csata volt az ötből, de ahogy mondtam, a Radiance szinte négy és fél emberrel játszott, Adapting a több, mint egy órás (!!!) döntő végére 5/14-es statot gyűjtött be. Hozzá kell tenni, hogy a Radiance-nek majdnem sikerült, egy ponton öten voltak a Ghost bázisán, mindösszesen Alec „fineokay” Fonzo ellen, aki viszont sikeresen kitartott a társai feléledéséig.

63 perc vérre menő küzdelem után, talán az egyik legizgalmasabb rájátszás-döntőn, amit a Smite történetében láthattunk, a Ghost Gaming ötöse sikeresen, 3-2-re megnyerte a szériát, és ezzel ők lettek a hetedik szezon első fázisának bajnokai! Gratulálunk nekik!

A Smite legmagasabb szintjein egy kis szünet következik, de nem kell sokat várni, nemsokára startol a Phase 2!

Írj hozzászólást