Uzi visszavonul!

Nyolc éves karrierje után otthagyja a profi League of Legends-t a kínai sztárlövész.

Azonban holnap indul az LPL! Fogadj és nyerj!

Június 3-án derült ki: Jian „Uzi” Zi-Hao, a kínai sztár-ADC, az RNG és az LPL arca visszavonul. Nyolc évig volt profi, ezalatt többször megnyerte a kínai bajnokságot, első helyezett lett a 2018-as Mid-Season Invitational-en, és bronzérmes lett a 2017-es világbajnokságon. A játékstílusával megreformálta az ADC pozíciót, Rasmus „Caps” Borregaard Winther mellett ő az egyetlen nem-koreai, aki többször szerepelt bajnoki döntőben, 2015 óta minden LPL-ben neki van a legmagasabb percenkénti Creep Score-ja , és a Vayne-jétől retteg a világ.

Uzi egészségügyi okok miatt vonult vissza a profi League of Legends-től, a 23 éves profi sérülésekre és egészségügyi gondokra hivatkozott. A karrierje során csukló-, kar- és lábfájdalmak alakultak ki nála, bár a folyamatos egyhelyben ülést igénylő League of Legends gyakorlás mellett ez nem meglepő. A sérülései miatt egyébként többször is ki kellett ülnie mérkőzésekről, és a cserelövésznek átadni a helyét. Egy tavalyi, Nike-nak adott interjúban az mesélte, hogy „egy rutinvizsgálaton egyszer az orvos azt mondta, hogy a karjaim egy 40-50 éves férfiéhoz hasonlóak. Sokszor úgy érzem, hogy semmi erő nincs a lábaimban. A testem alsó része mintha nem a sajátom lenne.” „A krónikus stressz, elhízottság, rendszertelen étkezés és alvás, valamint más indokok miatt tavaly kettes típusú cukorbetegséggel lettem diagnosztizálva.” – mondta Uzi a napokban.

A lövész már többször vissza akart vonulni, először 2015-ben egy edzőtábor ideje alatt. Végül nem tette, és még öt évig domináns játékos volt mind hazai, mind nemzetközi pályán. Ha a Royal Never Give Up csapatára gondolunk, el sem tudjuk képzelni Uzi nélkül, legalább a kispadon. 2012-ben náluk kezdte, és egy 2014 és 2016 közötti vándorlást leszámítva végig nálunk is játszott. Ahogy már fent említettem, rengetegszer inaktív tagja volt a csapatnak a sérülései miatt, de amikor ott volt, akkor tényleg ott volt. A csapat vele jutott legközelebb a világbajnoki címhez 2017-ben, akkor harmadik helyen végeztek, és a világ legjobb csapatának tartott SKT T1 ellen estek ki, ami nem kis teljesítmény.

Reméljük minél hamarabb jobb állapotba kerül, és valamilyen szinten a profi kínai LoL körforgásában marad. A világ legjobb ADC-jeként számontartott játékos az olyan legendákkal együtt említendő, mint Enrique „xPeke” Cedeno Martínez, vagy Lee „Faker” Sang-hyeok. A LoL világa sokat vesztett a visszavonulásával, de emlékezzünk meg a legjobb pillanatairól!

Írj hozzászólást