Visszatér az LEC!

Hasonló lesz a formátum, mint az LPL-ben.

 

Miután március 13-án az európai League of Legends profi liga, az LEC bejelentette, hogy zárja kapuit a kialakult járványügyi helyzet miatt, nem lehettünk benne biztosak, hogy a tavaszi szezon meg lesz tartva. Viszont az LPL online sikerei után az LEC és emellett a formátum mellett döntött, és már a héten, március 20-án pénteken újraindul a bajnokság!

A Twitteren és a Lolesports hivatalos oldalán jelentették be a hírt, hogy az LEC mostantól 100%-os online formában kerül megrendezésre, az egy hetes szünetet, mivel most megtartották, elhagyják, a döntők pedig április 18-19-én lesznek megtartva. A nyilatkozatban az mondták, hogy amióta a karantén tart, egy LEC személyzeti tag és játékos sem kapott pozitív teszteredményt a COVID-19-re, ennek ellenére minden dolgozó home office-ban volt az utóbbi időben. A szervezők és a csapatok közösen úgy döntöttek, hogy az utolsó 5 hetet online tartják meg, és hasonlóan az LPL és az LCS megoldásaihoz a brigádok a saját csapatközpontjukból fogják folytatni a tavaszi szezont. A műsort is hasonlóan oldják meg, a kommentátorok és elemzők a saját otthonaikból fognak hozzátenni a közvetítéshez és a mérkőzésekhez.

Természetesen ez felvet rengeteg technikai és integritási problémát, viszont az LEC talán az eddigi legjobb rendszert hozta létre: minden csapat a berlini központból fog játszani, kivéve az Origen-t, akik a koppenhágai létesítményből kapcsolódnak a versenyhez. Ez abból a szempontból előnyös, hogy így mindenkinek nagyjából egyforma lesz a pingje, tehát egyik csapat sem kerül hátrányba azért, mert rossz az internetes kapcsolat a Riot szerveihez. Viszont az LPL-el és az LCS-el ellentétben az LEC nem küld helyi bírókat a szervezetekhez, részben biztonsági, részben pedig helyi határozati okokból. Helyette kamerákat szereltetnek fel, figyelni fogják a csapatok mikrofonon keresztüli kommunikációját, fel fogják venni a játékosok képernyőét, valamint távoli irányítást is eszközölnek, ha szükséges, és ezek csak azok az intézkedések, amelyeket eddig kitaláltak. Ezen kívül arra is keresik a megoldást, hogyha esetleg egy játékot valamilyen külső okból (pl.: áramkimaradás) meg kell szakítani, akkor azt folytatni tudják pontosan attól a pillanattól kezdve, ahol abbamaradt.

Az LEC ezen kívül megköszönte a hihetetlen mértékű támogatást a rajongóktól és a közönségtől. Biztosan lesznek nehézségek és bukkanók az úton, viszont az LEC az LEC, és a lényeg az, hogy lesz LEC! Az első ütközet a MAD Lions és az SK Gaming között kerül megrendezésre, pénteken este 6-kor!

Írj hozzászólást