A lábak nélküli ,,Vasember” újra a felépüléséért küzd

Nehéz eldönteni Alessandro „Alex” Zanardit illetően, hogy sorsfordulatai, vagy sportteljesítményei a hihetetlenebbek. Az egykori sikeres autóversenyző egy súlyos baleset következtében mindkét lábát elvesztette, de parasportolóként újra felépítette magát, és a korábbi eredményeit is túlszárnyalta. Ez így önmagában sem egy hétköznapi életút, de az olasz „Ironman” (mert ezt a titulust is kiérdemelte) elmúlt két évtizedében még más elképesztő dolgok is történtek. Íme, a nagy formátumú sportember elmúlt húsz évének lélegzetelállító története.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

2001. szeptember 15-e fontos nap volt az észak-amerikai CART-széria történetében: a sorozat Európában debütált, méghozzá a németországi EuroSpeedway-Lausitzringen. Szomorú érdekessége volt a versenynek, hogy a pár nappal korábbi (szeptember 11.) amerikai terrortámadás miatt az eredetileg German 500 névre keresztelt versenyt American Memorialra nevezték át.

Az egész világot megrengető, történelmi jelentőségű esemény a futam légkörére is rányomta a bélyegét: sok csapat és pilóta „nyomott hangulatban” érkezett a versenyre.

Nem sokon múlott, hogy egy újabb tragédiával forrjon egybe az eredetileg ünnepinek szánt sportesemény. A verseny vége előtt 13 körrel brutális balesetet szenvedett a sorozat akkori emblematikus alakja, a korábbi Formula 1-es pilóta Alex Zanardi: az utolsó kiállásakor a pitről kifelé jövet megpördült (valószínűleg egy másik autóból kiömlött folyadék miatt), és visszacsúszott a pályára a „320 km/h-val hasító gépek közé”.  A versenytársai közül Patrick Carpentier még kikerülte, de Alex Tagliani már nem tudta megakadályozni az ütközést: telibe találta Zanardi autóját. A CART-sorozat akkori főorvosa, Dr. Steve Olvey így emlékezett vissza az autósport történetének egyik legemlékezetesebb, egyben legszörnyűbb balesetére:

 

„A becsapódás ereje akkora volt, mint egy bombarobbanásé. Az egész kettes kanyart beterítették Alex lábának darabjai. Ahogyan a monitoron néztem a horrorisztikus jelenetsort, a legrosszabbtól féltem…Zanardi autója a pálya közepén, a kettes kanyar felénél állt meg, az eleje pedig teljesen eltűnt. Az első biztonsági autó 19 másodpercen belül ért oda, én pedig az orvosi központból néztem, ahogyan a mentőegység stabilizálja Alex nyakát, és leveszi a sisakját. Alig lélegzett, és elveszítette az eszméletét is. Mindkét lábából vér fröcskölt, hiszen mindként combjában haladó artéria súlyosan sérült.”

 

„Nem láttam az autó elejét – ahogyan a lábaimat sem”

Maga Zanardi pedig így emlékszik vissza az ütközést követő másodpercekre:

 

„Nem tudom, hogy tudatában voltam-e annak, mi történik velem. A képeket visszanézve látom, ahogyan úgy csináltam, mint bármely más pilóta egy kisebb baleset esetén: felhajtottam a sisakom plexijét, és kikapcsoltam a biztonsági öveket. Nem éreztem semmit, a sisakom meg sem ütődött. Akkor azonban biztosan, amikor felnéztem, és nem láttam az autó elejét – ahogyan a lábaimat sem.”

 

A mentőhelikopterben újra kellett éleszteni, háromszor is megállt a szíve. Azért, hogy megmenthessék az életét, amputálni kellett mindkét lábát.

A háromórás műtét során megpróbálták megmenteni a jobb térdét, de az is annyira összeroncsolódott, hogy végül el kellett távolítaniuk.  Az Against all odds – Alessandro Zanardi című kisfilmből kiderül, hogy a vére több, mint 3/4-ed részét elvesztette – hogy egyáltalán életben maradt, az a csodával határos volt:

„A szívem nem pumpált mást, csak plazmát. Az elvégzett vizsgálatok alapján nem maradhattam volna életben” – mesélt a szinte megmagyarázhatatlan túlélésről.

Miután a kórházban magához tért, egyből nyilvánvalóvá vált számára, hogy az életében gyökeres változások következnek be: amellett, hogy búcsút kellett intenie az autóversenyzésnek, a hétköznapi tevékenységek lebonyolítása is másképp fog történni. Viszont jó híreket is kapott: az orvosok tudtára adták, hogy az amputáció nem a csípőízületnél történt, hanem valamivel lejjebb, így lehetősége van protézis viselésére, ami jelentős mértékben javítja az életminőségét. A balesete után jelszava az „újratervezés” lett – nemcsak a gyakorlati helyzetekben, hanem az életfilozófiáját tekintve is:

„Ahelyett, hogy azt kérdeztem volna magamtól, van-e értelme élni így, azt a kérdést tettem fel, hogy a fenébe fogom megoldani a dolgokat a lábaim nélkül, vagyis inkább kíváncsi voltam, mint depressziós. Ez megnyitotta előttem az ajtót egy új élet felé… A boldogságot már pusztán az a tény is megadta, hogy élek” – nyilatkozta egy Sky Sports F1-nek adott 2016-os interjúban.

Először úgy tűnt, hogy az autóversenyzői karrierjének búcsút kell intenie, viszont szeretett volna szimbolikusan is elköszönni a száguldás világától. Ez sikerült neki, ráadásul nem akármilyen lelkierőről és tartásról tanúbizonyságot téve: az élete törését okozó szerencsétlenség helyszínére, a Lausitzringre tért vissza, hogy a búcsú könnyeitől fátyolos szemmel befejezhesse – legalább jelképesen – a húsz hónappal korábban félbehagyott versenyét. Egy speciális modellel, amely kézzel működtetett fék- és gázpedálvezérlőket tartalmazott, tizenhárom kört vezetett – pontosan annyit, amennyi 2001. szeptember 15-én lett volna még neki hátra a németországi futamból.

 

 


 

Lábak nélkül egy Formula-1-es autóban

Mint később kiderült, csak a CART-szériának kellett búcsút intenie, az autóversenyzést tovább folytathatta, új útját pedig kiemelkedő eredmények kísérték: túraautózásban például 2005 és 2009 között több futamot is nyert a világbajnokságon. Egy olyan ajándék is megadatott neki, amilyenről korábban, közvetlenül a balesete után talán még csak álmodni mert: újra Formula 1-es autót vezethetett, a BMW-Sauber 2006-os, számára átalakított változatát tesztelte Valenciában. Megindító volt számára, amit tapasztalt:

 

„Teljesen magukkal ragadtak az érzelmeim. Felhőtlen örömmel töltött el, hogy újra egy fantasztikus versenyautóban ülhetek… Egy láb nélküli srácot F1-es autóba ültetni valami nagyon különleges dolog”

 

– mesélt a felejthetetlen élményt nyújtó tesztelésről.

Mint sok sportoló, egy időben valószínűleg ő is eljátszott a gondolattal, hogy milyen lehet a világ legjobbjának lenni – esetében mondjuk F1-es világbajnoki címet nyerni. Ép versenyzőként még a közelébe sem került ennek a dicsőségnek – a legjobb eredménye egy hatodik hely volt a királykategóriában, amelyet az 1993-as Brazil Nagydíjon ért el a Lotus Ford színeiben. Ugyan a már említett CART-széria kétszeres bajnokának (1997, 1998) mondhatta magát, amivel az autóversenyzés kiemelkedő alakjai közé került, de az amerikai sorozat presztízse nyilván nem egyenértékű a F1-es világbajnokságéval.

Később parasportolóként viszont megtapasztalhatta, milyen érzés egy világversenyen a dobogó legfelső fokán, nyakában aranyéremmel hallgatni hazája, Olaszország himnuszát. 2011-ben robbant be új választott sportága, a parakerékpár világába, amikor ezüstérmet szerzett a világbajnokság egyik versenyszámában. A már említett legfényesebb medálra sem kellett sokat várnia:

a 2012-es, Londonban megrendezett paralimpián a H4-es kategóriában győzött.

Túlzás nélkül megállapítható, hogy nem is kaphatott volna szebb kárpótlást a sorstól: végtaghiányos sportolóként váltotta valóra az olimpikonok legmerészebb álmát. Sőt, a paralimpiai mozgalom egyik jelképévé is vált, köszönhetően részben az autóversenyzői múltjának, részben pedig annak, hogy egy ikonikus kép készült róla Londonban – a világot bejárta a fotó, amelyen a handbike-ját (mozgássérültek számára kifejlesztett, kézzel hajtható, háromkerekű jármű) az égnek emeli. A következő játékokon, Rióban is sikeresen szerepelt – a két paralimpián összesen négy aranyérmet szerzett.

 

 


 

Vasember-világcsúcs

Nemcsak handbike-ban, hanem paratriatlonban is csodálatra méltó teljesítmények, és rendkívüli eredmények fűződnek a nevéhez. Ironman lett – az állóképességi sportok egyik legnehezebb versenyén, a hosszú távú triatlonnak megfelelő „vasember-próbán” (3,8 km úszás; 180 km kerékpár és 42,2 km futás, azaz a maratoni táv megszakítás nélküli teljesítéséből áll) kategóriájában egyszer világcsúcsot is döntött. A közösségi médiában a következőképpen kommentálta parádés sikerét: „A legmerészebb álmaimban sem jutottam el idáig”.

Hogy megértsük azt, hogy pontosan mit is vitt véghez Zanardi, érdemes megismerni, esetében hogyan valósul meg az Ironmant alkotó három sportág. Az úszáshoz csak az amúgy bivalyerős karjait használja, a kerékpározást a már említett handbike-kal teljesíti, a maratonhoz pedig speciális, kézzel hajtható kerekesszéket használ. A világcsúcsdöntéskor – ilyen módon – mindössze 8 óra 26 perc kellett neki a 226 kilométerhez. Nehéz jelzőket találni erre a teljesítményre.

 

Újabb szörnyű baleset

Mint ahogy arra is nehéz, ami tavaly történt az akkor is a következő autó- és parasporttal kapcsolatos álmai megvalósításán dolgozó Zanardival.

Éppen handbike-ozott, amikor elvesztette uralmát a járműve felett, és átcsúszott szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő teherautóval, aminek következtében életveszélyes fej- és arcsérüléseket szenvedett.

Több műtéten is átesett, majd miután felébredt a hosszú ideig tartó kómából, egy speciális rehabilitációs klinikára került. A róla érkezett idén szeptemberi hírek alapján az állapota stabil, kommunikálni is tud a családjával, de még beszédképtelen, hiszen a hangszálainak vissza kell nyerniük rugalmasságukat, amit a kóma állapotában elvesztettek. A felesége, Daniela elmondása alapján „a karjai továbbra is erősek, a kezei szintén, és intenzíven edz”. A családnak sokat jelent a rengeteg jókívánság, amit a rajongóktól kap – nap, mint nap. „Azoknak, akik gondolnak rá és imádkoznak érte, elmondhatom, hogy Alex küzd, mint ahogy mindig is tette” – üzente nekik Daniela Zanardi.

 

Ki nyeri a Forma 1 amerikai nagydíját?

1,62 – Lewis Hamilton

3,50 – Max Verstappen

15,00 – Valtteri Bottas

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Motorsportok/Forma 1/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és motorsportokra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást