Fernando Alonso újra régi fényében tündökölt, és ezzel nem csak magának segített

Most rendezik a Forma–1-es Belga Nagydíjat, a pilóták tehát visszatértek a nyári szünetről, folytatódhat Max Verstappen és Lewis Hamilton kiélezett küzdelme a világbajnoki címért. Utóbbi a magyar futam legemlékezetesebb pillanatainak is aktív részese volt, de nem egyedül. Ott volt az a Fernando Alonso is, aki teljesítményével fiatal csapattársát, Esteban Ocont segítette futamgyőzelemhez. És aki épp nemrég egyezett meg a folytatásról csapatával.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Fernando Alonso a Forma–1 egyik legkedveltebb alakja, no nem azért, mert annyira egyszerű ember lenne. Sőt, személyiségéről valószínűleg korábbi csapatainál tudnának sokat mesélni.

A 2007-es év, amikor pedig Lewis Hamiltonnal vívott sokszor a sportszerűség határát súroló csatát, amelyből végül nevető harmadikként Kimi Räikkönen került ki győztesen, minden rajongó emlékezetében élénken él.

Alonso teljesítményét, képességeit azonban senki sem kérdőjelezi meg, sőt, elterjedt egy olyan vélekedés is, hogy tudásához mérten még kevés is az a két világbajnoki cím, mellyel rendelkezik. Karrierje során állt a Minardi, a Renault, a Ferrari és a McLaren alkalmazásában is, utóbbi istállótól végül 2018-ban köszönt el, búcsút intve magának a száguldó cirkusznak is. Azonban csak ideiglenesen, az autósporttól pedig ebben a két évben sem távolodott el, nyert Daytonában és Le Mans-ban, járt az Indy500-on (bár ezen a viadalon már 2017-ben is részt vett) és a Dakar-ralin. Majd jött a bejelentés, hogy két év kihagyás után a 2021-es szezonban már újra az Forma–1-es mezőny tagja lesz a spanyol világbajnok, az Alpine csapat alkalmazásában.

 

Fotó: Brian Cleary/www.bcpix.com)

„Mikor más sorozatok paddockjában jártam, mindig én voltam a Forma–1-es srác, így ez olyan, mintha hazatérnék. Az elmúlt két évben rengeteg mindent kipróbáltam, folyamatosan kerestem az új kihívásokat, visszatérni a Forma–1-be, és itt újra sikeressé válni azonban talán minden korábbi feladatnál nehezebb lesz. Ez a kihívás vonzott igazán” – nyilatkozta visszatértekor a Sky Sportsnak Alonso.

Kezdetben azonban nem alakult minden a tervek szerint. A szezonnyitón, Bahreinben a spanyol világbajnok rögtön kiesett, majd az első versenyek közül még Spanyolországban és Monacóban sem tudott pontot szerezni. Azóta azonban most már zsinórban hat pontszerző helyezésnél jár, a Magyar Nagydíjon elért negyedik helye (mely a pályán ötödik volt, de Sebastian Vettel kizárása miatt mindenki előrelépett egy pozíciót) pedig az egész szezon legjobb teljesítménye volt a részéről.

S bizony nemcsak a helyezés miatt, Alonso ugyanis mutatott valamit abból, amely miatt régen sokan megszerették őt.

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 Ft értékben!


 

A már-már a szabályosság határait súroló, feszegető párharcok mindig is jellemezték a spanyolt, a magyar futamon pedig pont azzal a Hamiltonnal akadt össze, akivel az ominózus 2007-es évben vívtak jónéhány hasonló csatát. A hétszeres brit világbajnok a Mercedes taktikai bakijának következtében hátulról kezdhette meg a felzárkózást, ez pedig sokáig nem is okozott neki problémát, azonban jött Alonso, aki hosszú körökön keresztül tudta maga mögött tartani brit ellenfelét. És hogy miért volt ez igazán komoly fegyvertény?

 

Forrás: formula1.com

Egyrészt azért, mert felesleges hosszasan ecsetelni, hogy mekkora a különbség az Alpine és a Mercedes konstrukciója között, ez pedig még akkor is emeli Alonso futamának értékét, ha a Hungaroringen köztudottan nehéz előzni. Ráadásul a spanyol ezzel nem is igazán magának tett jót, hiszen kétszeres világbajnokként az ötödik hely már nyilván nem jelent akkora motivációt – bár a verseny élvezete, a régi rivális elleni küzdelem biztosan hajtotta –, hanem sokkal inkább csapattársának, Oconnak, aki így behúzhatta élete első futamgyőzelmét. Ha Alonso nem lett volna képes feltartani Hamiltont, a brit minden bizonnyal a futamot is megnyeri.

„Nem beszéltem a csapattal erről, de nagyjából tudtam, hogy hogy áll a verseny. A kivetítőkön láttam, hogy Esteban vezet, mögötte jön Sebastian, és nagyjából két kanyarral járnak előttünk. Húsz körrel a vége előtt Lewis két-három másodperccel volt gyorsabb nálunk, ez valószínűleg elég lett volna ahhoz, hogy megnyerje a versenyt, így tudtam, hogy minden egyes körrel, amíg magam mögött tartom, Estebannak segítek” – foglalta össze Alonso a helyzetet.

Az utóbbi hónapok teljesítményét látva egyáltalán nem meglepő, hogy az Alpine élt az opciós jogával (eredetileg egy plusz egyéves szerződést írtak alá Alonsóval), így a spanyol világbajnok a következő szezonban is az ő versenyzőjük lesz majd, de fiatal csapattársa, Ocon is marad az istállónál. Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója érhetően elégedett volt a tárgyalások eredményével: „Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük Fernando szereplését a következő szezonra Esteban mellett. Számunkra ez a tökéletes pilótafelállás, a legerősebbek egyike a rajtrácson.”

Mi, szurkolók pedig csak örülhetünk a fejleményeknek, hiszen Alonso még mindig a mezőny egyik legjobb képességekkel rendelkező versenyzője.

Reméljük, sok olyam futamot látunk még tőle, mint amilyet a Hungaroringen produkált.

 

Ki nyeri a 2021-es Formula-1-es világbajnokságot?

1,75 – Lewis Hamilton

1,90 – Max Verstappen

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Motorsport/Forma1/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom


 

Írj hozzászólást