Meddig bírja még Vettel a Ferrarinál?

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari leaves the circuit on a bicycle during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

A legutóbbi F1-es futam is jelezte: korántsem biztos, hogy Sebastian Vettel kitölti a szezon végéig szóló megállapodását a Ferrarival.

Írta: Ujvári Máté


Hétvégén újra F1-es futam! Fogadtál már rá?


„Ennél nem lehet rosszabb!”

„Vettel és a Ferrari kapcsolata végleg tönkrement!”

„Meddig tart ki Vettel és Binotto?”

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vetettek fel az újságírók szerte a nagyvilágban a vasárnapi 70. Évforduló Nagydíjat követően, miután új fejezettel bővült a Vettel – Ferrari háború.

Arra persze lehetett előzetesen is számítani, hogy idővel elmérgesedhet majd a viszony a két fél között, de mindössze öt versenyen vagyunk túl, és már azon sem lepődnék meg, ha a négyszeres világbajnok idő előtt otthagyná a maranellóiakat.

De hogy jutottak idáig?

Az egész még Barcelonában kezdődött, az idei Forma-1-es teszteken februárban. Akkor egymás mellett ült Vettel és Binotto egy sajtótájékoztatón, és utóbbi határozottan, egyértelműen kijelentette: az elsőszámú célpontjuk 2021-re Vettel, és hamarosan le is ülnek majd vele tárgyalni – ez, mint később kiderült, végül sosem történt meg. Nem tudjuk, mi lett volna ha nincs a koronavírus, másképp alakul(hatot)t volna-e a német sorsa, de tény:


Már azt, hogy nem vele képzelik el a jövőt, teljesen máshogy kommunikálta a csapat és máshogy a pilóta.


Binotto végig az hangoztatta, hogy korrektül tárgyaltak Vettel-lel, de nem jutottak dűlőre, mire később kiderült: szó sem volt semmiféle egyeztetésről, a német csupán egy telefont kapott, amiben már kész tények elé állították őt. Ezután persze mindkét fél fogadkozott, hogy ez semmilyen hatással nem lesz az idei szezonra, tisztességgel és becsülettel végig dolgozzák a 2020-as esztendőt, hogy békében váljanak majd el. Csak hogy nem éppen efelé haladunk jelenleg…

Korábban az volt az olaszok álláspontja, hogy egy csapat vagyunk, a problémáink csak ránk tartoznak, kifelé nem beszélünk a gondokról. Ehhez képest rögtön az első verseny után Binotto felrótta Vettel – valóban jogos – hibáját, és nyíltan kritizálta őt. Ehhez képest, amikor a második versenyen, a Stájer Nagydíjon Leclerc kiütötte őt, az időnként Harry Potternek becézett csapatvezető elintézte annyival: ez benne van a Forma-1-ben.

Vettel ugyanakkor látványosan szenvedett az autóval, és aki nézett tőle onboard felvételeket, az láthatta:


A Ferrarija folyamatos vibrációs problémákkal küszködik, sokszor gyakorlatilag vezethetetlen.


Ehhez pedig hozzájöttek még az olyan „apróságok” is, mint hogy például Silverstone-ban ki kellett cserélnie a pedálsort, ami amiatt alig tudott a pénteki szabadedzéseken gyakorolni. A német nyilván rádión folyamatosan tájékoztatta csapatát a fejleményekről, és értelemszerűen nem mindig volt túl boldog a történések miatt.

Az első nagyon beszédes rádiózás azonban talán a Brit Nagydíj utáni „párbeszéd” volt, amikor Binotto három mondattal is próbált volna pici lelket önteni Vettelbe, aki egyszerűen nem is reagált inkább főnöke kijelentésére – meg is kérdezték ekkor tőle, hogy működik-e a rádió. Működött, némi csendet követően Seb kipréselt magából valami erőltetett választ…

A múlt vasárnapi futamon aztán Vettel megint hibázott egyet – ezt Ricciardo el is nevezte Seb-forgásnak… -, és végül csak 12. lett a versenyen, mire Binotto ismét kőkeményen beszólt versenyzőjének:

„A megforgás miatt került lejtmenetbe Vettel futama”

Vettel szerint ugyanakkor egyszerűen nem érzi az autót, és vele együtt Dr. Helmut Marko is „gyanúsan” furcsának találja azt, hogy Leclerc az egyenesekben sokkal gyorsabb, mint a német. Ezzel kapcsolatban egyébként a korábbi F1-es világbajnok, a napjainkban véleményvezérként címlapokra kerülő Nico Rosberg azt mondta:

„Érdemes lenne Vettel esetében kasztnit cserélni, mert az akár pszichológiai szempontból is jó irányba terelheti végre őt. Olyan nincs, hogy valaki négyszeres világbajnokként ennyivel rosszabbul teljesít a csapattársához képest!”

És valóban, ha megnézzük az idei eredményeket a következőket láthatjuk: Vettel 5 verseny után mindössze 10 pontot gyűjtött, és ezzel összetettben 13., miközben Leclerc kétszer is pezsgőzhetett a dobogón, és 45 ponttal 4. helyen áll a bajnokságban. Hatalmas különbség…

Ugyanakkor Rosbergnek igaza lett, ugyanis szerdán érkezett a hír, hogy Vettel új vázat kap a Spanyol Nagydíjra! A Ferrari részéről Simona Resta kasztniért felelős főmérnök beszélt arról, hogy az eddig használt gépen felfedeztek némi serülését azt követően, hogy keményen találkozott az egyik kerékvetővel, ám elemzéseik szerint ez nem befolyásolhatta az autó eddigi teljesítményét.

Ezzel a gesztussal és lépéssel Binottóék jelzik, mindent megadnak Vettelnek ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtson, kérdés, ez valóban hatással lesz-e a németre? Ha még nem engedte el teljesen a szezont, tényleg adhat neki egy nagy lökést, ha viszont igazak a pletykák, hogy a jövő évtől életbe lépő Aston Martin-os szerződését eddig csupán Sergio Perez betegsége miatt nem jelentették még be, akkor…


Akkor Vettel akkor szállhat ki, és elégelheti meg a Ferrari idei szenvedését, amikor csak akarja.


Főleg, ha bizonyos fejlesztéseket csak Leclerc kap meg (valahol teljesen jogosan), akinek hosszútávú szerződése van az olaszokkal. S főleg úgy, hogy a csapatfőnök nyilvánosan ekézi őt gyakorlatilag hétről-hétről. Annyira bohókás ez az idény, hogy ez utóbbi is abszolút benne van a pakliban, úgyhogy legyünk résen: ki tudja, meddig, és hány futamon láthatjuk még vörösben (a jövőre zöldre váltó?) Sebastian Vettelt?


Mi lesz Vettel sorsa? Írd meg nekünk kommentben a facebook posztunk alatt a véleményed! 

Írj hozzászólást