Négy pontban a női kézilabda-vb elődöntőiről

Pénteken rendezték a női kézilabda-világbajnokság elődöntőit, Norvégia simán nyert Spanyolország ellen (27-21), míg Franciaország Dánia ellen győzött egy végletekig kiélezett mérkőzésen (23-22). Jöjjön néhány érdekesség a két meccsel kapcsolatban, amellyel egyben már a döntőt is felvezethetjük.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba! 


 

Felvetődött ez az előző cikkünk kapcsán is, ahol úgy fogalmaztam, hogy a dánok a középmezőny elejébe tartozó csapat. Ezt az állításomat egyébként továbbra is tartom, annak ellenére, hogy valóban nem sokon múlt, hogy a dán csapat bejusson a világbajnokság döntőjébe.

A dán együttes azt használta ki, hogy a jóval egyszerűbb ágra került, és az elődöntőig nem kellett igazán komoly együttessel szembenéznie. Ám könnyen lehet, hogy ez csak pillanatnyilag van így, ugyanis a dánoké egy korban kifejezetten jó összetételű, agilis csapat, és bár vannak érdekes nyilatkozatai, Jesper Jensen is egy felkészült, tehetséges, ám még kicsit rutintalan szövetségi kapitány. Ráadásul a dán bajnokság ismét a legerősebb a világon, így egészen biztos, hogy van hátország, ha bizonyos játékosokra nem lehet majd számítani. Van két kiváló kapusuk: Sandra Toftról eddig is tudtuk, hogy a legjobbak között van, Althea Reinhardt azonban szintet lépett ezen a tornán. Az ő képességeivel is tisztában lehettünk, az Odensében is kitűnő, azonban így is egészen elképesztő, hogy az egész világbajnokságot tekintve 51 százalékos védésmutatóval a legjobb kapus a tornán.

 

A rutin az aranygenerációval van

Nem túlzás kijelenteni, hogy ismét van a francia kézilabdának egy aranygenerációja, hiszen azok után, hogy nyáron megnyerték az olimpiát, most akár a világbajnoki címet is begyűjthetik. Taktikailag elképesztően fegyelmezett a csapat, amely mind támadásban, mind védekezésben a világ legjobbjai közé tartozik.

Nem is csoda, hiszen nyáron a Magyarországon játszó Estelle Nze Minko nyilatkozta, hogy szóba sem kerülhet a francia válogatottban olyan játékos, aki hátul nem tudja azt a szintet hozni, mint támadásban.

És bizony itt már a rutin is fontos szempont, tulajdonképpen ezzel nyerték meg az elődöntőt, amelynek a nagy részében egyébként a dán válogatott játszott jobban. A hajrában azonban két remek húzása is volt a francia kapitánynak, Olivier Krumbholznak, egyrészt épp az előbb említett Nze Minko hathatós közreműködésével átálltak 5-1-es védekezésre, másrészt tudatosan szorították ki szélre a dán befejezéseket, és főleg a balszélről Laerke Nolsöe Pedersen rengeteg helyzetet kihagyott.

 


(X) Minden napra új meglepetés az Unibet adventi kalendáriumával! Kattints ide, regisztrálj egy számlát és nézd meg, milyen meglepetés vár ma rád!


 

 

Régi idők kapusai

Persze nincs teljesen igazam, hiszen Silvia Navarro és Katrine Lunde még most is képes remek teljesítményre, ám talán nem én vagyok az egyetlen, akinek ez volt az első reakciója, mikor meglátta, hogy a két korszakos hálóőr kezd a kapuban. Ezt a párharcot öt, tíz és 15 évvel ezelőtt is megrendezhették volna, és akkor is ugyanennyire nívós lett volna. Ráadásul mindketten remekül kezdték a mérkőzést, igaz később, a meccs döntő szakaszában már Lundénak voltak csak fontos védései.

 

 

Fotó: Store norske leksikon


 

És mi várható a döntőben?

Közhely, hogy mindig azok a csapatok érdemlik meg a döntőbe jutást, amelyeknek sikerül is az, de most valóban nem férhet ehhez kétség, a két legkompaktabb csapat játszhatja a döntőt, amelyek rendre ott voltak a közelmúlt világversenyeinek végjátékában. Az látszott, hogy a norvég válogatottat jelenleg zavarba lehet hozni egy agresszív, fel-fellépkedő védekezéssel, és az is tény, hogy néhány kulcsember, például Stine Oftedal vagy Veronica Kristiansen nincs igazán jó formában, ez pedig mindenképpen növeli a franciák esélyét, még akkor is, ha egyénileg talán jobb a norvég csapat átlagképessége.

 

Ki nyeri a 2021-es női kézilabda világbajnokságot?

1,49 – Norvégia

3,50 – Franciaország  

Ezt, és további fogadási lehetőségeket a Sportfogadás/LKézilabda/világbajnokság útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a magyar foci piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást