Bizonyítványosztás a MotoGP-ben – évértékelő

Mozgalmas éven van túl a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye. Visszavonult Valentino Rossi, első ízben avattunk francia világbajnokot Fabio Quartararo személyében, megszerezte első dobogóját az Aprilia, Marc Márquez visszatért, majd megsérült. Órákig lehetne sorolni mennyi minden történt 2021-ben, ám elő kell venni a bizonyítványokat, és be kell írni azokat a bizonyos osztályzatokat. Ki teljesített legjobban? Ki okozott csalódást? Mit értek a szezon előtti jóslatok? Minden kiderül az évértékelőben.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

21. Danilo Petrucci 3/10 (37 pont)

A rutinos olasz kemény munkával jutott el a MotoGP-be. Elmondása szerint sosem ő volt a legtehetségesebb, de ő dolgozta a legtöbbet, hogy elérjen a királykategóriába. Kétszeres futamgyőztesként érkezett meg a Tech3 KTM-hez, azonban az osztrákok motorja nem feltétlen feküdt a különleges paraméterekkel. A gyorsaságimotoros-vb-n már nem láthatjuk jó eséllyel, viszont ott lesz a 2022-es Dakaron.

 

20. Iker Lecuona 4,5/10 (39 pont)

Egy többre hivatott versenyző a spanyol, aki főleg a távozás híre után talált magára. Az Osztrák GP-n és Silverstone-ban is az első tízben zárt, igaz az év végén volt pár bukása. Jövőre már a Superbike-világbajnokságon lehet figyelni a fiatal versenyzőt, ahol a Honda gyári csapatánál indul. Miután a Honda nem dúskál a tehetséges versenyzőkben manapság, ez akár utat is nyithat neki a későbbi visszatéréshez a MotoGP-be.

 

19. Luca Marini 4,5/10 (41 pont)

Az újonc éve nem alakult feltétlenül rosszul, főleg a kvalifikációkon tudott villantani, ám nagyon nagy volt a kontraszt közte és Enea Bastianini között. A mezőny egyik leggyengébb motorján ennyire futotta tőle, az esős osztrák versenyen elért ötödik hely inkább a vakszerencsének és a bevállalós taktikának volt köszönhető, mintsem a versenyképességnek.

 

18. Valentino Rossi 4/10 (44 pont)

Mit lehetne írni a sportág legendájáról? Nem úgy alakult az utolsó két-három év, ami méltó befejezés lett volna a Doktor számára. Mindössze háromszor végzett az első tízben, az év második fele amolyan búcsúturné volt. Hiányozni fog nagyon Rossi, emlékezzünk a kilenc világbajnoki címére, és a megszámlálhatatlan kiélezett csatára. Fókuszálhat a jövő évben debütáló csapatára, melyben két tehetséges patronáltja szerepel majd, egyikük Luca Marini lesz, a féltestvére.

 

Öt dolog, amiért hiányozni fog Valentino Rossi a MotoGP-ből

 

17. Franco Morbidelli 4/10 (47 pont)

Sokkal többet lehetett az olasztól várni ebben az évben, pláne az alapján, ahogyan zárta a 2020-as idényt. A rideg valóság az volt, hogy Jerezben felállt a dobogóra, majd elszakította a térdét, amit meg kellett műteni, és majdnem az idény felét kihagyta. Időközben ő lett a gyári Yamaha másik versenyzője Maverick Vinales kiesésével, így kapott az év végén egy kis egérutat, hogy megismerkedhessen a géppel. Nem ez volt a legerősebb éve, de amennyiben jól összeszokik a gyári technikával, erős páros lehetnek Quartararóval.

 

16. Álex Márquez 5/10 (70 pont)

A másik szürke kisegere volt a 2021-es évnek csapattársa mellett. Az év elején inkább kieséseivel szolgáltatott témát a fiatalabbik Márquez, azért az év végén hozott egy negyedik helyet Portimaóban. Miután a bátyó szemsérülése elég komolynak tűnik, felreppentek olyan pletykák, hogy ő foglalhatná el ideiglenesen a másik Repsol Hondát 2022-ben. Maradjunk annyiban, nem az idei eredményeivel szolgálna rá.

 

15. Nakagami Takaaki 5/10 (76 pont)

Tavaly kiegyensúlyozott volt a japán, de dobogó nélkül zárta 2020-at. Idén ugyanez megtörtént, de elveszett az erős egykörös tempója, ráadásul beleszürkült a mezőnybe. Jerezben összeszedett egy negyedik helyet, ami a maximum volt neki, illetve a Stájer Nagydíjon az ötödik helyen zárt, viszont 2023-ban már nem csak a japán mivolta miatt kellene a királykategóriában szerepelnie.

 

14. Miguel Oliveira 4,5/10 (94 pont)

Amilyen szépen felépítette az első felét az évnek, annyira borzasztóan sült el a második fele. Assentől számítva négy kiesés, három pontszerzés a mérlege. Az utolsó kilenc futamon kilenc (!) egységet gyűjtött, ami a leggyengébb KTM-s összevetésben. Jövőre nagy pálfordulásnak kell történnie a portugállal, mert láttuk mire képes, ha jól teljesít. A nyomás rajta lesz, hiszen megérkezik a MotoGP-be Raul Fernández, akit az osztrákok szó szerint magukhoz láncoltak, és a középső géposztályba fellépő csodagyerek, Pedro Acosta esetleges 2023-as előléptetése kitúrhatná Oliveirát a mezőnyből. (De ezt már lehet, hogy csak én látom bele.)

 

13. Álex Rins 4/10 (99 pont)

Egy tragikus idény méltó megkoronázása volt a valenciai bukása, mellyel egy potenciális dobogót veszített el. A év első felében, zsinórban öt futamon nullázott, ráadásul volt egy biciklis balesete, melynek következtében ki kellett hagynia egy futamot. Csak Silverstone-ban tudott a legjobb háromba beférkőzni. 2022 végén lejár a szerződése a Suzukinál, és jelen állapotban nem hinném, hogy meghosszabbítanák.

 

 

12. Pol Espargaró 6/10 (100 pont)

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy diadalmenet volt Polito első Hondás idénye. De, a japán gyártó kezd kijönni a mély gödörből, és az év vége felé a fiatalabb Espargaró testvér is villantott néha. Rajtelsőség a Brit Nagydíjon, második hely Austinban – ráadásul egy kettős Repsol Honda-siker volt. Az utolsó versenyt kihagyta egy csúnya bukás miatt, viszont a mindössze két kiesése biztató a jövőre nézve.

 


(X) Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 Ft értékben!


 

11. Enea Bastianini 8/10 (102 pont)

Nálam az év újonca cím erkölcsi győztese az Adria Bestiája volt. Bastianini egy 2019-es Ducatin hozta a jobbnál jobb eredményeket, egy körön egymás mellett voltak csapattársával, Luca Marinivel, de a futamokon ég és föld volt a különbség. Az év végén összejött két harmadik hely Misanóban, amit maximálisan megérdemelt. Gumikezelése átlagon felüli, képes volt többször tíznél több helyet javítani a rajthelyéhez képest. Jövőre a Gresini Ducatival nem lehetnek komoly céljai, és nehéz lesz az előrelépés, de tudjuk mire képes.

 

 

10. Maverick Vinales 4/10 (106 pont)

Inkább úgy kellene feltenni a kérdést, hogy mi nem történt vele 2021-ben? Varázslatos kezdés, majd visszaesés. Kirúgták a Yamahától, leszerződött az Apriliához. Egy hétvégén láthattuk a 2017-ben dominánsan kezdő Mavericket, majd teljes szétesés. Három versenyt hagyott ki – egyet unokaöccse tragikus halála miatt –, viszont ennél sokkal többre képes. Reménykedni tudok, hogy az Apriliánál magára talál, és újra győzelmekért harcolhat. Teljesítménye Quartararo szereplése miatt kilátástalannak tűnt.

 

9. Jorge Martín 8/10 (111 pont)

Hölgyeim és uraim, az év újonca! Már az első versenyhétvégén érezhető volt, hogy mennyire különleges a srác. A Pramac Ducatiból kisajtolta a legtöbbet, csapatjátékosként viselkedett, ha Johann Zarcónak kellettek a pontok, négy rajtelsőség, négy dobogó, és egy futamgyőzelem a Stájer Nagydíjon. Impresszív eredmények úgy, hogy három versenyt hagyott ki a Portugál GP-n elszenvedett bukása miatt. 2023-ban irány a gyári csapat?

 

 

8.Aleix Espargaró 9/10 (120 pont)

Megcsinálta azt, amiért 2015 óta küzdött az Aprilia: dobogóra vezette a noalei gyártó gépét. Silverstone-ban remek motorozással ért fel a dobogó alsó fokára, melyet rögtön utána egy negyedik hellyel toldott meg Aragónban. Az idény végére már nem volt feltétlenül bravúr Espargaró teljesítménye, de összességében először láthattunk versenyképes Apriliát, melyet rajta kívül senki nem tudott a legjobb öt közé vezetni.

 

7. Marc Márquez 9/10 (142 pont)

Visszatért, bukott néha, győzött párszor, majd ismét megsérült. Röviden tömören így lehet jellemezni a nyolcszoros világbajnok szezonját. Az idény első és utolsó két versenyét kihagyta, 14 futamon háromszor győzött, ráadásul a sebeit nyalogató Honda idén sem volt versenyképes. Amikor győzelemért harcolt, félelmetesen erősnek tűnt Márquez. Offroadozás közben elszenvedett bukásának kettős látás lett a következménye, mely kihatással lehet a 2022-es évre, vagy az egész pályafutására. Ugyanakkor egy erős Márquezre mindenképpen szüksége van a MotoGP-nek!

 

6. Brad Binder 8/10 (151 pont)

Második királykategóriás szezonjában is leakasztott egy győzelmet, méghozzá az év versenyén Spielbergben. Rendkívül tökös húzása megkoronázta az addigi teljesítményét. Igazi futamspecialistaként képes volt a gyengébb rajthelyeit Top10-es eredményekre váltani. Egyértelmű, hogy a KTM első számú versenyzője lett Miguel Oliveira gyengélkedése miatt, ha az egykörös tempóján tudna javítani, jövőre még merészebb álmai lehetnek Bindernek.

 

 

5. Johann Zarco 7,5/10 (173 pont)

Pedig ez jobban nézett ki annál, mint ami lett belőle. Az idényt két második hellyel kezdte, ráadásul féltávnál a bajnokság második helyén állt. Ki gondolta volna ekkor, hogy az év második felében 51 pontot szerez mindössze? Igaz, volt neki is problémája az izomrekeszével, amit eléggé halogatott, és később műtötték meg. Zarco éve szebben alakulhatott volna egy ötödik helynél, bár szerintem a rutinos francia aláírta volna ezt az eredményt az első katari hétvége előtt.

 

4. Jack Miller 7/10 (181 pont)

Az ausztrál motoros azzal az elképzeléssel ült fel a gyári Ducatira, hogy csúcsra vezeti a bolognai márkát. Legutóbb honfitársának Casey Stonernek sikerült, de Miller nagyon messze volt ettől az eredménytől. Ugyan az év elején volt egy duplázása – Jerezben és Le Mans-ban –, de a Katalán GP és a második portimaói hétvége között kilenc versenyen nem tudott felállni a dobogóra. Amennyiben 2022-ben nem tud javítani, könnyen lehet, hogy 2023-as ülésébe fog kerülni.

 

 3. Joan Mir 8,5/10 (208 pont)

A világbajnoki címvédőt leginkább a Suzuki kvalitásai húzták le ebben az évben. Hiába a borzalmasan stabil eredménylista, győzelmekért nem tudott harcolni reálisan. Hat dobogója mellé nem jutott csak egy leggyorsabb kör. Egy körön a Suzuki még mindig gyatrán teljesít, a versenytempója, illetve gumikezelése pedig nem volt akkora durranás 2021-ben. Ennek ellenére Mir sokszor többet hozott ki az alatta levő technikából, csapattársát pedig nagy simán verte egész évben.

 

 

2. Francesco Bagnaia 10/10 (252 pont)

Amennyiben nincsen Misanóban a bukása, 2007 után ismét Ducati versenyzőt ünnepelhetnénk most. Viszont rontott Pecco, és elbukta a világbajnoki címet, igaz első idényében azonnal megvillantotta a bicepszét, főleg a szezon utolsó harmadában volt félelmetesen jó az olasz. Négy győzelmet, és öt rajtelsőséget húzott be az utolsó hat versenyen, Quartararo mellett ő is rászolgált a maximális osztályzatra, és a szezonvégi jerezi tesztek alapján már nem fogja beérni a második hellyel jövőre a Ducatis.

 

1. Fabio Quartararo 10/10 (278 pont) – világbajnok

Ugyan az előző idénye nem úgy zárult, ahogyan szerette volna, első idényében a gyári Yamahánál összejött a világbajnoki cím. Öt győzelem, tíz pódium, öt pole pozíció. Kiemelkedő teljesítmény főleg annak tükrében, hogy a gyártót egyedüliként tartotta a víz felszínén egész évben, hiszen nem kapott segítséget (hátvédet) a csapattársaktól vagy márkatársaktól. A MotoGP történelmének első francia királykategóriás győztese lett, és 2022-ben őt kell letaszítani a trónról. 20-as száma megmarad, ami azt sugallja, hogy az éhsége nem csökkent „El Diablónak”.

 

Fabio Quartararo a MotoGP első francia világbajnoka

 

Itt az idő szembe nézni az év eleji tippekkel:

Világbajnok: Franco Morbidelli (Világbajnok: Fabio Quartararo)

Ha őszinte akarok lenni magamhoz, legalább a gyártót eltaláltam, de valójában nagyon messze voltam végső győztestől. Másik tippem egyébként a francia lett volna, de a 2020 év végi teljesítmény jobban meggyőzött. Sajnos.

 

Csapat: Team Suzuki ECSTAR (Világbajnok: Ducati Lenovo Team)

A gyenge teszteredmények még nem riasztottak vissza, és talán Mir teljesítményével még nem is lett volna gond, viszont Rins gyengélkedése keresztül húzta a számításaimat.

 

Gyártó: Yamaha (Világbajnok: Ducati)

Kevésen múlott, de a bolognai márka lehajrázta a hangvillásokat. Egészen döbbenetes volt a Ducati szereplése, Sachsenringen volt a legrosszabb, akkor az ötödik helyen végzett a legjobb motor. Jövőre nyolc géppel vágnak neki az idénynek, és csakis az egyéni világbajnoki cím hiányzik nekik.

 

 

Pozitív meglepetés: Johann Zarco, Aprilia (Francesco Bagnaia, Brad Binder, Enea Bastianini)

Egyébként mindkét tipp ült. Zarco ugyan elfogyott az év végére, de az Aprilia megszerezte első dobogóját. Aleix Espargaró egymaga vitte a noalei gyártót a hátán, Zarco pedig az év eleji formát nézve a világbajnoki címért is csatázhatott volna.

 

Negatív meglepetés: Francesco Bagnaia (Maverick Vinales)

Itt nagyon mellé lőttem, mert Super Pecco majdnem világbajnok lett. Úgy gondoltam, hogy neki még korai az előléptetés a gyári motorra, többek között ezért nem én ülök Gigi Dall’Igna vagy Davide Tardozzi székében.

A tíznél kevesebb versenyen részt vevő versenyzők nem kerültek osztályozásra. A számok szubjektív véleményen alapulnak, jó pihenést és jó készülődést a 2022-es évadra!


Képek forrása: Getty Images

 

Ki lesz a Forma 1 idei világbajnoka?

1,80 – Max Verstappen

2,40 – Lewis Hamilton

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Motorsportok/Forma-1/Végső győztes útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az olasz futball piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást