Ducati- dobogóval zárult 2021 – MotoGP Valenciai Nagydíj

A szokásokhoz híven Valenciában zárult a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A sportág búcsút intett Valentino Rossinak, de a Doktor utolsó táncát remek futam tette emlékezetessé. Az idény végét bombaformában záró Francesco Bagnaia vezetésével, a királykategóriában először fordult elő, hogy három Ducati végzett a pódiumon.


(X) REGISZTRÁLJ A BÜNTETŐN KERESZTÜL AZ UNIBETRE, ÉS BEFIZETÉSI BÓNUSZOD MELLÉ 10 EZER FT INGYENES FOGADÁST IS KAPSZ AJÁNDÉKBA!  


 

Milyen kár a misanói bukásért. Mondhatná „Pecco” Bagnaia, hiszen amennyiben nincs a bukása, és minden hasonló forgatókönyv szerint zajlott volna az utolsó futamig, akkor most nem Fabio Quartararót hívnánk a MotoGP világbajnokának, hanem 2007 után ismét Ducati versenyző ült volna fel a trónra.

Azt viszont tudjuk, hogy nincsen ha a sportban, és ki tudja, hogy az eredmények függvényében Quartararo mennyire engedett volna ki az év végére. Nézzük a számokat: az utolsó hat versenyhétvégén ötször szerzett rajtelsőséget Bagnaia, négyszer nyert. Ezeken a futamokon Bagnaia 116 egységet gyűjtött, míg Quartararo 72-t. Persze a francia világbajnok közel sem kockáztatott annyit, mint olasz riválisa, de ijesztően nagy különbség volt pontokban kettőjük között az év végén.

Térjünk rá a versenyhétvégére, mert Bagnaia csak Valenciában nem tudta megszerezni a rajtelsőséget, ha az év utolsó harmadát nézzük.

64 ezredmásodperccel volt lassabb Jorge Martínnál (Pramac Ducati), aki negyedik rajtelsőségét gyűjtötte be újoncként az idényben. A rajtot követően arra lehetett számítani, hogy a Ducati komoly csatát vívhat a Suzukival, utóbbi versenyzői kifejezetten erős kvalifikációs tempót mutattak ezen a hétvégén. A rajtot követően ki is alakult egy ötös fogat, Bagnaia, Martín, Álex Rins, Joan Mir és Jack Miller. Ugyan nem volt konkrét akció, de izgalmas volt a verseny, mert tizedekre voltak egymástól, egészen a tízedik körig tartott a sorrend, amikor Rins elesett. A spanyolnak egészen pocsék éve volt, „méltó” megkoronázása 2021-nek.

A 14. körben elégelte meg Martín vezetését Bagnaia, aki az utolsó kanyarban hámozta át magát márkatársán, és vette át a vezetést. Mögöttük Miller előzte meg Mirt, teljessé téve a Ducati-dobogót.

Az élen közel ment egymáshoz Bagnaia és Martín, de leintésig nem változott a sorrend, így Bagnaia idénybeli negyedik sikerét aratta, Martín negyedik dobogós helyezésével behúzta az év újonca címet Enea Bastianini előtt, míg Miller maga mögött tudta tartani a pontversenyben Johann Zarcót, így a negyedik helyen zárta az összetettet. A bolognai márka története első hármas dobogóját szerezte, ráadásul a gyártó világbajnoki cím mellé begyűjtötte a csapat vb-t is a gyári alakulattal. Az idény pozitív véget ért az olaszoknál, így egyértelmű, hogy 2022-ben nem érik be ennél kevesebbel, sőt Bagnaia révén van egy vb-aspiránsuk.

 

 


 

Csalódott Suzuki, versenyző nélkül maradt Honda, és szürke világbajnok

Címvédő alakulatként leszerepelt a Suzuki 2021-ben. Bár sok minden a kezükre játszott az előző évadban, de a Mir–Rins páros garancia lehetett volna az ismétlésre.

Ugyanakkor már az év eleji teszteken aggasztó volt a japán gyártó teljesítménye, és az egész évben tragikusan szerepeltek.

Mir már-már erőn felül teljesített, melynek egy megérdemelt összetett harmadik hely lett az eredménye. Valenciában voltak talán a legközelebb egy bravúros eredményhez, azonban kevésnek bizonyultak a Ducati mellett. Főleg Rins bukása miatt, csak Mir tudott betenni a közösbe. A 2020-as bajnok egyébként stabil évet tudhat maga mögött, mindössze két kiesése volt, és egyszer sem végzett a kilencedik helynél hátrébb, igaz a hat dobogós helyezésből egy sem ért győzelmet, és 70 ponttal maradt el Quartararótól.

Utoljára 1992-ben esett meg az, hogy a gyári Honda egyetlen versenyzőt sem állított rajthoz versenyen.

Marc Márquez egy off-road edzésen bukott, és akkora ütést kapott a fejére, melytől kettős látása lett. A szemsérülése nem új keletű dolog, hiszen 2011-ben hasonló problémával küzdött – az akkor a Moto2-es vb-címébe, és majdnem a pályafutásába került – most előbb Portimaót hagyta ki, majd az idényzárótól is visszalépett. Csapattársa, Pol Espargaró pedig a harmadik szabadedzésen mutatott be egy hatalmas highside-ot. Az orvosok nem adtak a spanyolnak rajtengedélyt, így a Repsol Honda számára, már a verseny előtt véget ért az idény. Ami a szatellit egyletet illeti, Nakagami Takaaki már az első körben kiesett, míg Alex Márquez egy 13. hellyel búcsúzott 2021-től.

Quartararóról már fentebb említettem, hogy az ellazázott utolsó két futam könnyen a vb-címébe kerülhetett volna. Ezúttal a Yamahának – mondjuk egész évben inkább csak neki volt tempója – nem volt meg a sebessége, hogy dobogóért harcolhasson. Több mint öt másodpercet kapott Bagnaiától, és ötödikként ért célba a francia. Ahhoz, hogy 2022-ben címet védhessen, újra elő kell vennie a kemény énjét, mert Bagnaia nagyon komoly kihívó lehet, kiegészülve – amennyiben felépül – Marc Márquezzel, egy már tapasztaltabb Martínnal, egy stabil Mirrel.

 

 


 

Grazie Vale! Grazie Danilo!

Az utolsó tánc, melyre Valenciában került sor. Valentino Rossi tanítványainak társaságában búcsúzott el a MotoGP-től, akik nemes gesztusként a Doktor korábban használt dizájnjait festették fel bukósisakjaikra. Bagnaia egy győzelemmel adózott mentorának, Franco Morbidelli pedig azzal, hogy egész versenyen díszkíséretben részesítette, hiszen végig Rossi mögött motorozott. Végül egy tizedik hellyel zárult le a kilenc világbajnoki címet, 199 királykategóriás dobogót, és az ikonikus 46-os rajtszámot adó pályafutás.

Nem csak Rossi távozott a gyorsaságimotoros-vb mezőnyéből, hiszen a Tech 3 KTM olasz motorosa, Danilo Petrucci jövőre már a Dakaron fogja húzni a gázkart. Az embert próbáló off-road eseményre a KTM támogatásával fog menni, mellyel régi nagy álma teljesül. A kétszeres futamgyőztes Petrucci már a rajt előtt könnyekben tört ki, végül a 18. helyen ért célba MotoGP-s pályafutása utolsó versenyén. Illetve van még egy nagy visszavonuló, hiszen szögre akasztja a bukósisakot Thomas Lüthi. A 2005-ös év 125 köbcentis világbajnoka a Moto2-ben szerepelt az elmúlt években, egy évet eltöltött a királykategóriában is, bár ott kevés sikerrel. Talmácsi Gábor korábbi riválisa már utolsó éveiben segítette a fiatal versenyzőket, így került be a világbajnokságra az idén Mugellóban tragikus balesetet szenvedő Jason Dupasquier.

2021-re véget ért a MotoGP, azonban a kétkerekű száguldó cirkusz 2022-ben visszatér, reméljük legalább ennyi izgalommal, melyet idén láthattunk.

 

Ki lesz a 2021 Forma-1-es világbajnoka?

1,84 – Max Verstappen

1,88 – Lewis Hamilton

Ezt, és további fogadási lehetőségeket a Sportfogadás/Motorsportok/Forma-1/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Premier League piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást