Lehet-e 2021 izgalmasabb, mint a tavalyi idény? – MotoGP-beharangozó

Hosszú évek óta az egyik legkiszámíthatatlanabb és legizgalmasabb szezonját hozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriája 2020-ban. A koronavírus, és az utóbbi évek uralkodójának, Marc Márqueznek a sérülése miatt formabontó éven vannak túl a versenyzők és a csapatok, mely 15 dobogóst, kilenc győztest és 20 év után Suzukis világbajnokot hozott. Adott, hogy tud-e ennél többet az idei évad. Beharangozónkban többek között erre a kérdésre keressük a választ.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!


 

Kétségtelen, nagyban befolyásolta 2020-at, hogy Marc Márquez már az idénynyitón, Jerezben eltörte a karját, és mióta az eset megtörtént, azóta találgatják, hogy mikor tér vissza. A nyolcszoros világbajnok spanyol mindenkit meghazudtolva, már egy héttel később motoron szeretett volna ülni az Andalúziai Nagydíjon, de visszalépett a pénteki gyakorlást követően, mivel a csontjait rögzítő acélbetétek és lemezek sérültek. Ezután a rehabilitációjára koncentrált és arra, hogy visszatérjen a szezon közepén, de a második műtét után komplikációk léptek fel, melynek köszönhetően nemcsak a szezonja, hanem a pályafutása is veszélybe került. Végül kihagyta teljes egészében 2020-at és decemberben átesett a harmadik műtéten is, mely során csontátültetést végeztek – a vörösvérsejtekben gazdag csípőcsontból helyeztek át csontot a jobb felkarjába.

 

A király visszatér! A király visszatér?

Márquez a katari teszteken nem vett részt, viszont Barcelonában és Portimaóban körözött az RC213V-S-sel, amely a Hondák közül leginkább hasonlít a MotoGP-ben használt versenygéphez. A hírek szerint jól bírta a terhelést, egy kicsit elfáradt a nap végére, de tegyük hozzá, hogy fél évet hagyott ki. Azóta konzultált az orvosokkal, akik a gyógyulást – és egy esetleges rásérülés következményeit előrevetítve – szem előtt tartva a pihenést ajánlották neki. Az biztos, hogy Márquez kihagyja a szezonnyitó katari duplázást, jelenleg a Portugál Nagydíjat tűzte ki a visszatérésre. A másik nagy kérdés, hogy hogyan tér vissza a spanyol. A jerezi bukásáig ő volt az a versenyző, aki minden egyes kanyarban a határon ment, kockáztatva egy komoly esést. Addig is voltak komoly bukásai, de közel sem volt ennyire súlyos hozadéka. Leghamarabb Portugáliában tudjuk meg, hogy marad-e az egyedi vezetési stílusánál, amely a Hondával legyőzhetetlen párost alkot, vagy kockázatkerülőbb megoldást választ. Ha az előbbinél marad, és visszajön az önbizalma a határ a csillagos ég, ha az utóbbit választja kérdés, hogy számolhatunk-e idén vele az esélyesek között.

 

Marc Márquez biztosan kihagyja a Katari Nagydíjat (Fotó: Getty Images)


 

A címvédő és kihívói

Az eszeveszett 2020-as esztendőből, a Suzuki és Joan Mir tudta kivenni a legtöbbet, hiszen egyéni és csapatvilágbajnoki címet ünnepelhettek hat évvel a királykategóriába való visszatérés után. A kritikus hangok megszólták Mir vb-címét, hogy ez morálisan kevesebbet érhet, hiszen minden idők legrosszabb pontarányával (a begyűjthető pontok 48,8%-át szerezte meg), a sportág jelenkori legnagyobb csillagának távollétében, és egy mindössze 14 versenyt hozó idényben jött össze a világbajnokság. Ugyanakkor Mir konzisztens teljesítményével, és a Suzuki remek versenytempójával nem tudták felvenni a riválisok a kesztyűt. Motivációját és éhségét bizonyítja, hogy megtartott a 36-os rajtszámot az aktuális világbajnoknak járó 1-es helyett.

A Suzuki idén sem lett gyengébb, de a katari tesztnapokon sem egy körön, sem versenytempóban nem villogtak, azonban ami igazán aggodalomra adhat okot, hogy a losaili pályára hozott fejlesztések és beállítások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Házon belül található Mir egyik legnagyobb riválisa, Álex Rins, aki különösen sajnálhatja, hogy tavaly év elején sérülése miatt nem tudott 100%-ot nyújtani, mert nagy esélyese lehetett volna 2020-nak. Tavaly egy győzelem jött össze Rinsnek, és volt – szeptember vége és november eleje között – időszak, amikor öt versenyből négyszer állhatott dobogóra. Ha azt a formáját hozza a spanyol, akkor nem csak kihívó, de végső győztes is lehet.

Márquez sérülése után Fabio Quartararo lett az a pilóta, aki a legesélyesebb volt a világbajnoki címre a királykategóriábanA francia fantasztikusan indította az évet: az első két versenyen rajtelső volt és mindkét futamot megnyerte. A hirtelen nyomás azonban összezúzta Quartararót, és csak Barcelonában állhatott újra dobogóra 2020-ban – igaz akkor nyert. Az utolsó hat futamon nem tudott, csak kétszer Top 10-ben végezni, az önbizalma pedig teljesen összeomlott az év végére, egészen a nyolcadik helyig csúszott vissza az összetettben. Idén már a gyári Yamahánál húzza a gázt, és ha az ember egy bizonyos Valentino Rossi helyére érkezik, annak jelentősége van – noha az utóbbi években már nem számított esélyesnek Rossi. Kétségtelen, hogy Quartararo piszok gyors, egy körön szinte verhetetlen, de önbizalmát újra kell építenie, amennyiben 2021-ben világbajnok szeretne lenni.

(X) Fabio Quartararo katari futamgyőzelmére jelenleg négyszeres oddson lehet fogadni az Unibeten!

Csapattársával, Maverick Vinalesszel össze lehetne kötni a franciát, hiszen mind a ketten szörnyen zárták 2020-at, teljesen szétesve fejezték be az évet. Vinalesnek sosem a kvalifikációs tempójával, hanem a versenyen mutatott teljesítménnyel volt gondja. A MotoGP királykategóriájába való érkezése óta világbajnok alapanyagnak tartják, de folyamatosan ugyanazok a hibák jelentkeznek nála: látványos visszaesések, küzdelmek a középmezőnyben, frusztráltság. Már tavaly rebesgették a Ducatival kapcsolatos pletykákat, miszerint Vinales lelépne a hangvillásoktól, ám Rossi távozásával egyértelművé vált, hogy rá jobban építene a gyári Yamaha.

Viszont Quartararo teljesítménye beárazhatja Vinalest és a lehetőségeit, amivel egy másik tehetséges versenyző, Franco Morbidelli előtt nyílhat meg az út a jövőben, a Yamaha gyári istállója felé. Amit Mordbidelli művelt 2020 második felében, több mint biztató volt. Egymaga tartotta versenyben a Yamahát, remek teljesítményének köszönhetően pedig második helyen zárt a pontversenyben. Idén továbbra is a privát, SRT Petronas csapatnál versenyez, csapattársa pedig mentora, Valentino Rossi lesz. Amennyiben átmenti az év végén mutatott formáját 2021-re az olasz, akkor a világbajnoki cím egyik fő várományosa lesz – kiénekelve a sajtot Vinales és Quartararo szájából.

Jack Miller évek óta vágyakozott a Ducati gyári csapatába, 2021-ben pedig eljött az alkalom, hiszen az olaszok sem Andrea Doviziosóval, sem Danilo Petruccival nem hosszabbítottak. Az ausztrál a legutóbbi két idényben kilenc alkalommal állhatott dobogóra a Pramac Ducatival, viszont tavaly, a négy kiesése akadályozta leginkább a világbajnoki címért való harcban. Eljutottunk oda, hogy nem csak az a versenyző, aki 2016-ban azért nyert Assenben, mert jól alkalmazkodott a változó körülményekhez, hanem „normális” viszonyokban is a győzelemért vagy dobogóért tud harcolni. A gyári technika, vagány stílus, stabil teljesítmény trió lesz a kulcs, hogy az olaszok 2007 után újra vb-címet ünnepelhessenek?

(X) Jack Miller katari futamgyőzelmére jelenleg háromszoros oddson lehet fogadni az Unibeten!

 

Versenybe szállhat a tizedik vb-címért a doktor?

Valentino Rossit aligha kell bárkinek bemutatni, még a motorsportok világát felületesen követők is ismerik őt. Kevesen mondhatják el, hogy egy olyan generációval versenyeznek, amely rajta nőtt fel, és példaképként tekint rá. Nos, Rossi ebbe a kategóriába tartozik, akkor is, ha 2009-ben nyert utoljára világbajnokságot. Nem sokan fogadtak volna rá, hogy utána nem lesz meg záros határidőn belül a tizedik vb-címe, de egy rossz csapatváltás (Ducatihoz való szerződés), majd a Lorenzo–Márquez hegemónia keresztülhúzta a számításokat. Utoljára 2015-ben került közel az összetett sikerhez, de az emlékezetes (és botrányos) Márquez-affér és annak következményei szertefoszlatták Rossi álmait. A doktortól már az is nagy teljesítmény volt 2020-ban, ha a dobogós helyekért harcolhatott, bár ebben a Yamaha gyengeségei is közrejátszottak.

Rossi 20 év elteltével ismételten szatellitcsapatnál versenyezhet, a Petronas Yamahánál, amely az utóbbi években a legversenyképesebb nem gyári alakulat volt. Csapattársa az a Morbidelli lesz, aki egyben a patronáltja is és nagy szerepet játszott abban, hogy a MotoGP királykategóriájába bekerüljön. Egyszerre hullhat le egy mázsás kő Rossi szívéről és rakhat rá terhet ez a váltás. Egyrészt nem kell a gyári elvárásoknak megfelelni, sokkal családiasabb körbe került, ahol visszaépítheti az elmúlt években megtépázott renoméját, egyfajta felszabadultság érzése lehet. Másrészt ott lebeg felette, hogy 42 éves és joggal tehetjük fel a kérdést az elmúlt egy-két év alapján: van-e még hely Rossi számára a MotoGP-ben? Nem vesz el egy másik, tehetséges versenyzőtől helyet a rajtrácson?

Ez az idény mindenre választ fog adni vele kapcsolatban, ha Morbidelli a vb-címet pályázza meg, és a technika alkalmas lesz rá, nagyon jól tud jönni egy Rossi-féle hátvéd, aki megfelelő önbizalommal a dobogókért lehet harcban. Jelen állás szerint, és a katari tesztek arra engednek következtetést, hogy a Yamaha vezethetőbb és versenyképesebb lesz 2021-ben, bár még nem láttuk őket „bolyban” motorozni, ami a vesszőparipa volt tavaly a hűtés miatt.

 

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossinak ez lesz a 25. profi idénye (Fotó: Getty Images)


Meglepetésemberek 2021-re (egy nagy visszatérővel)

2020-ban több gyártó és versenyző mutatta meg olyan arcát, melyet korábban nem fedezhettünk fel. Ki gondolta volna, hogy három győzelemmel zár a KTM? Ki gondolta volna, hogy nem nyer versenyt a Honda? Ki gondolta volna, hogy nyolc alkalommal nyernek a szatellitcsapatok, ami az azt megelőző 14 évben három alkalommal fordult elő? 2021-ben sokan mutathatnak be komoly előrelépést, többen akár a dobogóért és futamgyőzelmekért lehetnek harcban.

Johann Zarco KTM-es váltása borzalmasan sült el, ám idén újra olyan motoron ülhet, mely a Yamahás időket hozhatja vissza, amikor hatszor állt dobogóra két év alatt. Tavaly egyszer állt pódiumon – a Cseh Nagydíjon –, ami a mezőny egyik leggyengébb technikájával jött össze. A Pramac Ducati egyértelmű szintlépés neki, és a katari tesztek, illetve az általa adott interjúk arra adnak következtetést, hogy újra meg van a sebessége és az önbizalma a kiugró teljesítményhez. Az már csak grátisz, hogy legutóbbi videós bejegyzésében, a korábbi győzelmei után bemutatott hátraszaltót gyakorolta.

A KTM-ek elég halk tesztidőszakon vannak túl, de Brad Binder és Miguel Oliveira révén két futamgyőztes versenyzőjük van. A dél-afrikai és a portugál is okozhat meglepetést az idényben, főleg, ha a KTM nem csak az erőpályákon lesz versenyképes. Mellettük a Tech 3 KTM-ben láthatjuk Danilo Petruccit, akinek szintén kinézhet pár dobogós helyezés, ám annál összeszedettebb teljesítményre lesz szükség, mint a Ducatiban mutatott utolsó másfél éve.

A Repsol Honda abban bízik, hogy Pol Espargaró minőségi pótlása lehet Alex Márqueznek. A spanyol korábban nagy riválisa volt Alex testvérének, Marc-nak a kisebb kategóriában, most egy csapatban bizonyíthatja rátermettségét. Ugyan a Honda legendásan nehezen vezethető, de Espargaró csak az utolsó tesztnapon bukott, ami jó előjel lehet. Elmondása szerint még keresi a határokat, de az első esések segíteni fognak ebben.

Pol bátyja, Aleix Espargaró volt az egyik meglepetése a katari teszteknek, az Aprilia már nem csak egy körön villoghat, hanem versenykörülmények között is jó lehet. Ugyan a csapat másik versenyzője Lorenzo Salvadori nem szerepelt jól, az átalakított motor hosszú idő után bizakodásra ad okot a noalei gyártónak.

Apropó, Aprilia. Tavaly nem tudták behúzni Andrea Doviziosót, aki nem szeretett volna egy mezőny végén tanyázó alakulatnál versenyezni. Viszont a tesztek meggyőzték az olaszt, hogy felüljön a Jerezben egy háromnapos gyakorláson az Apriliára. Könnyen lehet, hogy a 2021-et eredetileg kiülő Dovizioso már idén visszatér, ráadásul annál a csapatnál, melyet korábban visszautasított.

 

Összegzés és tippek

Sok fog azon múlni, hogy Márquez hogyan tér vissza. Amennyiben hozza a korábbi stílusát és lehengerlő teljesítményét, lehet a katari dupla csak egérút lesz a többieknek. Ugyanakkor, ha el fog még bíbelődni az önbizalma és a vezetése visszaépítésével 2021-ben, odaérhetnek a többiek idén is. Erősnek tűnik a Yamaha, a Ducati, a Suzuki és a Repsol Honda. Az biztos, hogy Mir csak úgy védhet címet, ha sokkal kiegyensúlyozottabban hozza a dobogós helyezéseket, győzelmeket, de ez ugyanúgy elmondható a többiekről. A világbajnoki címért véleményem szerint a fent felsoroltak lesznek harcban, nehezen tudom elképzelni, hogy bárki más bele tud szólni a küzdelembe. A végére pedig a tippek.

Világbajnok: Franco Morbidelli

Csapat: Team Suzuki ECSTAR

Gyártó: Yamaha

Pozitív meglepetés: Johann Zarco, Aprilia

Negatív meglepetés: Francesco Bagnaia


Kiemelt fotó: motogp.com

Írj hozzászólást