MotoGP: A korona már félig Quartararo fején

A gyorsaságimotoros-világbajnokság hajrájában tett a mezőny egy amerikai kitérőt. A texasi Austinban rendezett hétvége egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy a kétszemélyesre szűkült világbajnoki csata kinek alakulhat jobban. A pálya adottságai miatt Francesco Bagnaia joggal reménykedhetett abban, hogy csökkentheti hátrányát Fabio Quartararóval szemben.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Nem először fordul elő, hogy egy pályát túl veszélyesnek tartanak a versenyzők. Elég Spielbergre gondolni, melyet alkalmatlannak tituláltak sokan a motorversenyzésre, hosszú egyenesei, és komoly féktávjai miatt.

Ezúttal az austini COTA aszfaltcsíkját sem kímélték a versenyzők és a szakértők, mert a kettes és a 11-es kanyar közötti „hullámvasutat” alaposan megviselte az elmúlt pár év, és szinte elviselhetetlen puklik keletkeztek a pályán. Egy relatíve fiatal pályáról van szó, hiszen 2012-ben készült el, ám azóta nem aszfaltozták újra. Mostanra a hepehupák elviselhetetlenek lettek, érdemes megnézni felvételeket, hogy mennyire pattogtak a motorok az adott szakaszon. Aleix Espargaró négyszer esett el a hétvége során, ez pont annyi, amennyit az egész szezonban korábban. A pénteki napon Kovács Nikolett Twitter-oldalán követni lehetett a versenyzők folyamatos kifakadását, mennyire rosszak a körülmények Austinban. Szemezgetés a nyilatkozatokból:

„A legrosszabb pálya, amin valaha versenyeztem. Veszélyes, mintha egy megbokrosodott lovon ülnék.”Iker Lecuona

„Általában nem megyek a biztonsági tanácshoz, de ma fogok a saját biztonságunk érdekében. Veszélyes a pálya, mintha MX-eznék.”Fabio Quartararo

„Úgy érzem magam, mint aki egy háromnapos tesztet teljesített, pedig csak egy edzésen vagyok túl. Mindenem fáj a göröngyök miatt.”Pol Espargaró

„Ha lesz a biztonsági tanácsnak szavazása arról, hogy vasárnap versenyezzünk, én biztosan nemmel fogok voksolni.”Aleix Espargaró

A Moto2-ben versenyző Marcos Ramírez pedig nemes egyszerűséggel motokrosszhoz hasonlította a körülményeket.

 


 

Lehet, hogy utoljára láttunk versenyt Austinban

A gondokat tetézte a vasárnapi Moto3-futam. Két súlyos baleset, két piros zászló. Előbb Filip Salac bukott hatalmasat a 11-es kanyar kijáratán, mely után megszakították a futamot, majd az újraindítást követően Deniz Öncü legyezett rá Jeremy Alcobára a hátsó egyenesben, majd az eleső spanyol motorján előbb Andrea Migno, majd az összetett éllovas Pedro Acosta is átesett. Az eredmény újabb piros zászló, illetve Deniz Öncüt rendkívül súlyos, kétversenyes eltiltással sújtották.

 

Hátsó kameraállásból az eset


Helikopterről egyértelmű, hogy Öncü veszélyesen vágott be Alcoba elé


Ugyan nem volt köze alapvetően a bukásoknak a pályához, de a versenyigazgatóság ismételten elégtelenre vizsgázott. Nehéz szavakba önteni mi folyik egészen pontosan a Moto3 futamain, de ebben az évben többször született nem elég kemény ítélet súlyos esetekben, vagy éppen fordítva jött. Viszont egy ötkörös sprintre elengedni ezt a mezőnyt, nettó felelőtlenség volt, Valentino Rossi szavaival élve: orosz rulett.

A hátsó egyenes brutális szélárnyékozásra ad lehetőséget, ráadásul nagyon széles az aszfalt – az ausztrál fenegyerek, Jack Miller szerint pont ez volt a versenyzők szerencséje, hogy egy Boeing 747-es le tudna szállni, olyan széles a pálya. A vakszerencsén múlott, hogy Jason Dupasquier után ismét gyászoljon valakit a MotoGP-család. Öncü büntetése egy kicsit az elmúlt pár hónap történéseinek felgyülemlése volt. Valóban veszélyes manővert csinált, de talán a büntetése túl szigorú. Mindenesetre igyekeznek példát statuálni vele, mert ahogyan Rossi mondta, ez a kategória kezd kicsúszni a versenyigazgatóság kezéből.

Azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy hete a jerezi SSP300-as versenyen életét vesztette a mindössze 15 éves Dean Berta Vinales (Maverick Vinales unokaöccse), egy olyan kategóriában, mellyel kapcsolatban ugyanazok a kérdések merülnek fel, mint a Moto3-mal kapcsolatban. Kell-e mindenkinek hasonló kaliberű motorokkal mennie? Kell-e fiatal srácok kezébe adni ezeket az erős, és nagyteljesítményű motorokat? S meddig lehet elmenni a versenyzői agresszivitás terén komoly szankció nélkül. Maverick Vinales egyébként kihagyta az austini hétvégét, nem állt rajthoz, így az Aprilia egy géppel indult.

 


(X) Válaszolj helyesen a napi kérdésekre és gyűjtsd össze ingyenes fogadásaidat az ingyenesen játszható Nyerő Széria tippjátékkal.


 

A specialista

Aki követi a gyorsaságimotoros-világbajnokság történéseit az elmúlt nagyjából tíz évben, az tudja, hogy Marc Márquez az óra járásával ellentétes pályákon szinte legyőzhetetlen. Sachsenring, Aragón, Austin mind-mind „balkanyaros” helyszínek, nem meglepő, hogy az egyébként gyengélkedő Hondával idei három dobogóját ezeken az aszfaltcsíkokon szerezte. Egyébként a nyolcszoros világbajnok spanyol elmondta a hétvége során, hogy idén Sachsenringen a 2019-es motort használta, és bizonyos pályákon jobban fekszik neki a régebbi verzió. Ugyan fantasztikus sorozata megszakadt Austinban, ami az időmérő edzéseket illeti – 2013-as MotoGP-be való fellépése óta először nem ő indulhatott az első rajtkockából –, de a versenyen ellenmondást nem tűrően dominált.

A rajtot ő kapta el a legjobban, és az első kanyarban már ő fordult elsőként. Innentől kezdve nem nézett hátra Márquez. Folyamatosan építette előnyét, pár kör alatt előbb kettő, majd három, végül négy másodpercre duzzasztotta fórját a többiekkel szemben. Tempóját senki sem bírta tartani, a legközelebbi üldöző, Quartararo is körönként fél másodpercet kapott tőle. Márquez Austinban ezzel hetedik győzelmét aratta a texasi helyszínen, egészen elképesztő, de csak 2019-ben nem tudott nyerni itt. (Akkor hárommásodperces előnyben volt a mezőnnyel szemben, ám bukott.)

Márquez ismét megmutatta, ha nem esik el, és az ő szája ízének kedvező pályán megy, szinte legyőzhetetlen. Ez jó hír nekünk, hiszen kell a régi Márquez a MotoGP-nek, rossz hír a riválisoknak, mert a régi Márquezt senki sem tudta legyőzni. Igaz, Quartararo sokat lépett előre a konzisztens teljesítmény terén, stabilan tudja hozni a dobogókat, győzelmeket, és Bagnaia idényének második fele is hasonlóan alakul.

 

Forrás: Moto GP Facebook

Quartararo a világbajnoki cím kapujában

Azzal, hogy Quartararo befutott a második helyen, és legközelebbi riválisa, Bagnaia harmadik helyen ért célba, ezzel már 52 pontra növelte előnyét az összetettben, három versennyel a vége előtt. No, de ejtsünk pár szót a versenyről, mert Quartararo komoly bicepszet villantott Austinban.

Eleve megsüvegelendő, ha valaki egy gyártót egymaga képes a hátán elvinni (lásd: Marc Márquez). A francia Yamahás folyamatosan az egyik legjobb egykörös tempóban, míg márkatársai az időmérő edzés második szakaszába sem tudnak bejutni. Austinban ez egy elfogadható tény, hiszen nem a hangvillások motorjára van szabva, sokkal inkább a Hondának vagy Ducatinak kedvez a pálya. Semmi nem indokolta azt, hogy majd Quartararo győzelemért csatázhat, de még a dobogót is messzinek tartottam. Egyszerűen olyan riválisokkal volt körülvéve, akiknek a gépéhez jobban passzolt a pálya karakterisztikája. Quartararo – ebben az idényben nem először – fittyet hányt ezekre az előjelekre, és parádés versenyzést bemutatva hozta be második helyen a Yamaháját.

A futamot követően a közösségi médiában úgy értékelte ezt a dobogót, mint élete egyik legjobb teljesítményét, és győzelemként érte meg az ezüstérmet. Miért élhette meg annak? Egyrészt a fentebb említett indokok miatt. Másrészt az utóbbi pár versenyen Pecco Bagnaia kezében volt a momentum. Ő nyerte a versenyeket, le tudta győzni Quartararót többször, és ugyan nem volt futamgyőzelmen belül pontok számát tekintve, viszont kis nyomást tehetett a francia vállára. Ezzel, hogy Bagnaia szenvedett – Jorge Martínnal csatázott a dobogóért, és a spanyol hosszúkörös büntetése miatt lett harmadik a gyári Ducatis – nem csak pontokat, de valószínűleg a momentumot is elvesztette, mert ez egy hatalmas lökést fog adni Quartararónak. A francia már Misanóban bebiztosíthatja világbajnoki címét, hiszen 50 ponton kívül kell tartania Bagnaiát. Amennyiben legfeljebb egy egységgel szerez kevesebbet Quartararo, mint az olasz, akkor Jorge Lorenzo 2015-ös sikere óta, az első Yamahás világbajnok lesz.

Jön egy háromhetes szünet, október 24-én Misanóban, az Emilia Romagna Nagydíjon csapnak össze a MotoGP legjobbjai, és könnyen lehet, hogy Quartararo fejére fel kerül a korona.

 

Ki lesz a Form1 idei világbajnoka?

1,80 – Max Verstappen

2,40 – Lewis Hamilton

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Motorsportok/Forma-1/Végső győztes útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az olasz futball piacaira az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom


 

Írj hozzászólást