Verseny a tragédia árnyékában – visszatekintés Mugellóra

Fabio Quartararo harmadik győzelmét szerezte a 2021-es idényben, ráadásul egy olyan pályán, melyen alapesetben nem kalkuláltak a Yamahás sikerével. Sajnos a hétvégét beárnyékolta egy tragikus eset, a Moto3 szombati időmérőjén súlyos balesetet szenvedett Jason Dupasquier, aki vasárnap délelőtt belehalt sérüléseibe.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!


 

Alapvető különbség az autó- és a motorsportok között, hogy az autónál általában van, ami megvéd a külső hatásoktól. Legyen az egy bukókeret, egy túlélőcella vagy egy glória. A motorosoknál elkerülhetetlen, hogy egy-egy esésnél valamivel, vagy valakivel találkoznak a pályákon és azoknak bukótereiben. Visszaemlékezhetünk Kato Daidzsiro vagy Luis Salom esetére, amikor a pálya egyik tartozéka okozta halálukat, vagy Tomizava Soja és Marco Simoncelli balesetére, amikor versenyzőtársaik már nem tudták elkerülni őket.

 

Szomorú vasárnap

A Moto3 szombati időmérőjén utóbbi történt, amikor a kvalifikáció leintését követően még egy gyorskörre elment Jason Dupasquier. Az Arrabbiata 2 kanyarból kijövet a rázókövön elesett a 19 éves svájci, a mögötte érkező Szaszaki Ajumu pedig már nem tudta kikerülni társát és elütötte őt. Az élő felvételeken nem volt egyértelmű, hogy a motoron vagy Dupasquier-n ment át Szaszaki, de a visszajátszásokon tisztán látszott az eset. A bukást követően azonnal lengették a piros zászlót, amit Jeremy Alcoba nem vett figyelembe, és szinte teljes sebességgel eltalálta Dupasquier lábát. A fentebb említett kanyar sajátossága, hogy vakon jönnek ki belőle, hiszen onnan lejt a pálya.

A svájci orvosi ellátása 40 percig tartott a pályán, amit a pályabírók és az orvosi csapat tagjai takartak el a nyilvánosság elől. A körülményekből lehetett arra következtetni, hogy nem olyan nagy a baj, mert volt visszajátszás az esetről – normál esetben, ha nem tudni a kimenetelt biztosan, akkor nem ismétlik vissza –, illetve folyamatosan közvetítették az eseményeket. Viszont a boxutcában látottak nem erre utaltak, mert az időmérőre készülő királykategória mezőnyéből, többen könnyes szemmel várták a fejleményeket. Dupasquier-t végül mentőhelikopterrel szállították a firenzei kórházba, ahol éjjel megműtötték, ám állapota továbbra is kritikus volt. Eközben több korábbi (Loris Baz) és jelenlegi (Jorge Martín) versenyző a közösségi médiában jelezte, hogy feszülten várják a híreket. Csapata, a PrüstelGP visszalépett a vasárnapi futamtól, akárcsak mentora, Thomas Lüthi, aki a Moto2-ben lett volna érdekelt.

Sajnos a 19 éves Jason Dupasquier szervezete vasárnap délelőtt – a Moto3 és Moto2 futam között jött hivatalos bejelentés – feladta a harcot, és versenyző belehalt sérüléseibe.

 

Nyugodj békében Jason! Emléked örökre megőrizzük! (Forrás: Motorsport.com)

 

Szenzációs Quartararo, meglepetés dobogó

A rettenetes hír tudatában vágott neki a királykategória mezőnye az Olasz Nagydíjnak, a rajtot nem túl meglepően egy Ducati kapta el a legjobban, Pecco Bagnaia révén, azonban az új rajtelektronikával próbálkozó Yamaha nem vallott szégyent, sőt az egész hétvégén rendkívül domináns Fabio Quartararo a második helyen tudott haladni a verseny elején. A Ducati felségterületének számító Mugellóban eredetileg nem Quartararo számított favoritnak, viszont Bagnaia bukását követően nem lehetett megállítani. Tükörsima győzelmet aratott, versenytempója ellenállhatatlan volt, korábban az edzéseken bizonyította, hogy egyedül képes igazán gyorsan menni, nem kell szélárnyék neki. Az egyébként is érzelmes francia könnyekben tört ki a leintést követően, sikerét Dupasquier-nek ajánlotta, a Parc Fermében svájci zászlóval ünnepelt.

 

A győztes, Fabio Quartararo (Forrás: autosport.com)

 

A dobogó másik két fokáért nagy csata zajlott, Johann Zarco a Ducati becsületét próbálta védeni, Miguel Oliveira egy jó eredményben reménykedhetett, míg a két Suzuki a botrányos szezonkezdeten igyekezett javítani. A futam utolsó harmadában Zarco elfogyott és sorra mentek el mellette vetélytársai, Alex Rins a negyedik helyről bukott az utolsó kanyarban – zsinórban negyedik futamán esett el –, így a második és harmadik helyért Joan Mir és a KTM portugálja küzdött. A verseny utolsó körében mindketten elhagyták az ötös kanyar kigyorsításánál a pályát, ám elsőre csak Oliveirát büntették meg, aki így elveszítette a pályán megszerzett második helyét – a Moto2-ben Joe Roberts hasonló körülmények között bukta a dobogóját. Már a Parc Fermében álltak, amikor jött a versenyigazgatóság közleménye, mely szerint Mir is elhagyta abban a kanyarban a pályát, így maradt a versenyen elért eredmény.

 

Az ominózus eset (Forrás: motorcyclesports.net)

Ha már KTM. Az osztrák gyártó a pódium mellé bezsebelt egy ötödik helyet Brad Bindernek köszönhetően, de Danilo Petrucci és Iker Lecuona is a legjobb tizenegyben zárt, így egyértelműen az Olasz Nagydíj nyertesei voltak.

 


(X) Ha neked tetszik az Unibet, akkor bizonyára a barátaidnak is tetszeni fog! Hívd meg barátaidat és szerezz ingyenes fogadást, befizetési bónuszt, illetve bónuszpénzt összesen 75 000 HUF értékben! A meghívott barátaid pedig egy nagyvonalú üdvözlő bónuszt kapnak, tehát nem csak te, hanem ők is jól járnak.


 

Csalódott Ducati, küszködő Vinales és Honda

Ahhoz képest, hogy a bolognai gyártó egyik kedvenc helyszíne Mugello, látványosan nem találta a tempót a versenyen, de már az időmérőn meglepetés volt a kicsit visszafogottabb teljesítmény. Reálisan nézve, Bagnaián kívül nem volt esély a győzelemre, ám a fiatal olasz elesett a futam elején. Zarco úgy, ahogy tartotta magát, de Jack Miller nem volt formában. Szenvedett a versenyen, valószínűleg – ami a Ducati rákfenéje a magas sebesség miatt – előjöttek a gumikezeléshez kapcsolható problémák, melyre már év eleje óta panaszkodnak. Zarco végül negyedik lett, Miller hatodik, és hiába követik Bagnaiával együtt hárman Quartararót, 25 ponton kívül vannak hozzá képest. Zarcóhoz kapcsolódik a futam egyik legbizarrabb esete, ami még az indulás előtt történt: a rajtrácsra visszaérkező Enea Bastianini szó szerint belerohant a francia motorjába, az olasz végül már a futam kezdete előtt kiesett, míg Zarco motorjának hátulján egy aerodinamikai elem sérült.

Maverick Vinales már az időmérőn taccsra vágta a hétvégéjét, nem jutott be a Q2-be, igaz alaposan felidegesítette Marc Márquez – aki árnyékként követte a gyorskörén –, mert a Hondásnak szélárnyékot adva bukta a továbbjutást. Márquez nem először játszotta el idén, korábban Joan Mir panaszkodott a nyolcszoros világbajnok „játékára”. Vinales hozta a szokásos rossz rajtját, majd a sűrűben szenvedve a nyolcadik helyig lépett fel, amit részben a kieséseknek köszönhetett.

Marc Márquez még keresi önmagát, persze az imént említett szélárnyék lopásai még mindig ülnek. Legjobb Hondásként a 11. helyet harcolta ki magának az időmérőn, de a futam nem tartott sokáig számára, mert Binderrel akaszkodott össze és elesett. Le Mans után ismét bukott, igaz most közel sem olyan ígéretes pozícióból, mint két hete Franciaországban. Sokat elmond a Honda szerepléséről, hogy Nakagami Takaaki kiesése után, csak hat pontnak örülhetett a japán gyártó – Pol Espargaró 12. lett, Alex Márquez 14.

Végül pár szó az Apriliáról és az olasz versenyzőkről. Aleix Espargaró a sikeres arm pump műtétjét követően visszatért oda, ahová ebben az évben tartozik, a legjobb tízbe. Hetedik helye előtt kalapot lehet lengetni annak ellenére, hogy a negyedik helyről indulhatott, ami a noalei márka eddigi legjobb rajtpozíciójának beállítása volt. Úgy néz ki, hogy Lorenzo Savadori Franciaországban mutatott szereplése csak egy kiugrás volt, ismét messze elmaradt Espargarótól, igaz legalább a futamon pontot szerzett.

 

Luca Marini egyedi motorfestése a hazai versenyen (Forrás: crash.net)

Valentino Rossi idén először az első tíz között zárt, a „Doktor” egy csalódást keltő időmérőt követően, kilenc helyet javítva jött meg tizediknek, melyért nagyot csatázott Lecuonával. Franco Morbidelli versenyét Márquez bukása tette tönkre, mert a kavicságyba kényszerült az olasz, aki a mezőny végére esett vissza, végül a pontszerzés sem jött össze. A még mindig sérült Jorge Martín helyére beugró Michele Pirro 12. lett, míg Luca Marini maximum a mutatós motorfestéssel tudta felhívni magára a figyelmet, a hazai versenyen, ha már 17. helyen intették le.

Folytatás Barcelonában, a Katalán Nagydíjjal.

 

Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást