Az elnök embere – Make Colby Covington Great Again

Az egykori kiváló birkózó előbb a UFC váltósúlyú divíziójának interim bajnoka lett, majd egészen az Ovális Irodáig jutott, hogy letegye Donald Trump asztalára a bajnoki övet. És ez még csak a „Káosz” kezdete volt…


Fogadjunk, hogy nemsokára megtörténik a Kamaru Usman vs. Colby Covington címmérkőzés visszavágója!


Az ATT birkózóedzője

Colby Covington egy halál unalmas fószer. Mindig is az volt. Kaliforniában született, az édesapja irányítása alatt kezdett el birkózni, amiben kiemelkedő volt: NCAA első divíziós birkózó lett, megkapta az All-American státuszt, sőt, Jon Jones szobatársa is volt gólyaként, Iowában. A legnagyobb kihágása egy ittas vezetés volt, amit egy éves eltiltással jutalmazott az egyetem, így került át Oregonba, ahol 2011-ben diplomázott szociológiából. Ekkor kérte fel Dan Lambert az American Top Team tulajdonosa, hogy legyen a csapat birkózóedzője. Covington elfogadta az ajánlatot, edzéseket tartott, és profi karrierbe kezdett, két év alatt 5-0-ás mérleget bunyózott össze.

„Mocskos állatok”

Az ATT kapcsolataival és ilyen domináns teljesítménnyel, nem lehetett kérdés, hogy a UFC szerződtetni fogja Colby-t, ami be is következett. A klasszis birkózó nem kezdett rosszul az MMA nagyszínpadján, első nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, ráadásul négyet idő előtti befejezéssel. A váltósúlyú ranglistán is szépen kapaszkodott felfelé, majd jött a pofon. A UFC nem hosszabbít vele szerződést. Unalmas, amit csinál. Nem látványos. Nem eladható személyiség. Igazából, a kutyát nem érdekli. Colby ekkor a hatodik volt a ranglistán, következő ellenfele, Demian Maia pedig a második.

A „Káosz” nem tehetett mást, álarcot öltött. A Sao Paulo-i gála co-main eventjén Covington egyhangú pontozással legyőzte a BJJ-ászt, majd a meccs után interjúban megvillantotta új énjét: „mocskos állatoknak” nevezte a brazilokat, az országot pedig a „szeméttelep” jelzővel illette, a közönség őrjöngése mellett. A „Káosz” hivatalosan is elszabadult, Colby Covington többé nem volt unalmas és eladhatatlan…

Make America Great Again

Az ATT versenyzőjének karrierje meredeken ívelt felfelé, Rafael dos Anjos személyében egy újabb brazil harcost tettek elé a meccsszervezők, a tét pedig az ideiglenes váltósúlyú öv volt. Colby ekkor már háborúban állt az egész világgal, elkötelezett híve lett a – finoman szólva is – megosztó amerikai elnöknek, Donald Trumpnak, akit személyesen is meg akart látogatni, mondván „leteszi a UFC bajnoki övet az elnök asztalára”. A nagy terv végül összejött, RDA legyőzése után, Dana White (aki szintén jó barátságban van Trumppal) és Covington az Ovális Irodában pózoltak az elnökkel.

Persze az új imázs nem merült ki ennyiben: Colby folyamatosan aviátor napszemüvegben és lenge lányok társaságában parádézott, az élet császáraként. Népszerűsíteni kezdte Trump fiának könyvét, illetve különböző felnőttfilmes oldalakat, utóbbit a „pornósztár kardióval” magyarázta, amellyel ő is rendelkezik. (Ezt nehéz lenne elvitatni, tényleg óriási munkabírású, öt meneten keresztül folyamatosan robotoló harcosról beszélünk.) Szerényen a UFC főgonoszaként aposztrofálja önmagát, illetve kölcsönkérte a WWE-szupersztár, Kurt Angle bevonulózenéjét, amelynek címe: „You suck!”.

Senki sincs biztonságban…

A felhajtás tehát megvan, de az eredmények sem maradnak el sokkal mögötte: Robbie Lawlert nagyon meggyőzően birkózta szét öt meneten keresztül, de a címmérkőzésen, Kamaru Usman ellen is jól bírta a strapát. A „Nigériai Rémálom” végül az ötödik menetben le tudta zárni a harcot, de ha a pontozókra marad a döntés, könnyen meglehet, hogy Covington győzelmével végződik az ütközet. Mindenesetre az egykori címvédőnek, Tyron Woodley-nak alaposan fel kell kötnie a nadrágját, ugyanis Colby követné Usman és Gilbert Burns példáját, vagyis legyőzné a kissé hitehagyottnak tűnő „Kiválasztottat”.

Biztos, ami biztos, a „Káosz” már megkezdte a mentális hadviselést, 2018-ban, a WrestlePro nevű pankráció szervezetnél legyőzte a TyQuil Woodley névre keresztelt ellenfelét, aki természetesen Tyron szerepét volt kénytelen eljátszani.

Persze ezen a kis fricskán kívül, Colby szeret beleállni mindenki másba is, a célja pedig világos: amíg Trump újra naggyá teszi Amerikát, addig ő a UFC váltósúlyú divíziójával készül ugyanerre. GSP például nem fér bele a terveibe, állítása szerint simán legyőzné a „szirup-szopogató” kanadait, valamint Usman korábbi edzőjének, Glenn Robinsonnak a halálán is elpoénkodott a UFC főgonosza. De említhetnénk még a Jon Jonesszal való afférját is, sőt, mostanában LeBron James is felkerült az étlapra. A Philadelphia Eagles amerikai futball klubhoz pedig egészen bensőséges viszony fűzi.

Colby ugyanis megígérte az 52. Super Bowlt megnyerő csapat játékosainak, hogy egyesével felpofozza őket, miután nem fogadták el Donald Trump meghívását a Fehér Házba.

Colby Covington hibátlanul játssza a szerepét!

Írj hozzászólást