Conor McGregor, a Twitter vitathatatlan bajnoka

LAS VEGAS, NV - MARCH 5: Conor McGregor mocks Nate Diaz in their welterweight bout during the UFC 196 in the MGM Grand Garden Arena on March 5, 2016 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Mystic Mac következő lépését talán még ő maga sem tudná megjósolni.

Ugyan az ír szupersztár nélkül, de vasárnap hajnalban újabb gálát rendez a UFC! Kattints és fogadj az összecsapásokra!

(Fotó: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Tony Ferguson és Justin Gaethje háborúja felébresztette az alvó oroszlánt: Conor McGregor ismét klaviatúrát ragadott, hogy minden egykori vagy leendő ellenfelébe belekössön a Twitteren. Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson, Dustin Poirier és az ideiglenes könnyűsúlyú övet megszerző Justin Gaethje is megkapta, ami neki jár. De vajon lesz folytatása is az ír harcos ámokfutásának, vagy csak a Proper Twelve whiskey beszélt Conorból?

„Viszlát, júliusban!” Ezzel zárta sorait az egykori pehely- és könnyűsúlyú bajnok, lehetséges visszatérésének dátuma pedig mindenkit találgatásra késztetett, vajon ki lehet a szerencsés, aki összemérheti erejét McGregorral, és bezsebelheti az ezzel járó vaskos csekket. Jelentkezőkből aligha lesz hiány, de mint tudjuk – Dana White engedélyével – Conor jóformán magának választhat ellenfelet.

Khabib Nurmagomedov visszatérésével kapcsolatban Uncle Dana elmondta, hogy szeptember környékén csaphat össze a dagesztáni szambó ász és újdonsült kihívója, Justin Gaethje. McGregor azonban nem várná meg a címegyesítő meccs eredményét: a fentebb már említett Twitter-ámokfutás során bekóstolta Gaethje-t, mondván, hagyja a „Sas” elleni párharcot, mérkőzzön meg vele. Állítása szerint, a Khabib elleni bunyóban nincs kockázat, a dagesztánit pedig a „sportág szégyenének” nevezte, de előkerült a jól megszokott „patkány” megszólítás is.

 

Tudjuk, hogy Conornak nagy szava van a szervezetnél, de valószínűtlennek tűnik, hogy a fent említett címegyesítő mérkőzés előtt, a páros bármelyik tagja új ellenfelet kapna. Így viszont marad Dustin Poirier és Tony Ferguson, a 155 fontos divízió élmezőnyéből. Előbbit már egyszer megoldotta az ír, még pályafutása aktívabb éveiben, 2014-ben, így ez a mérkőzés aligha opció. Tony már annál inkább, habár mindkét harcost a Paradigm Sports képviseli, plusz a „Mumus” egy ideig partvonalon kívül lesz, a Gaethje-től kapott verés után. Biztos, ami biztos, Conor tett néhány megjegyzést Fergusonra, akit nem kellett félteni: szerinte McGregornak nem vele, hanem az alkoholproblémáival kellene foglalkoznia.

Kezdünk kifogyni a lehetséges opciókból, ezért visszanyúlunk a jól bevált nevekhez: Nate Diaz és a trilógia. Egyes vélemények szerint le kell zárni a rivalizálást, mások úgy vélik, a második mérkőzést is Diaz nyerte, tehát Conornak más ellenfél után kellene néznie. Nehéz kérdés, de az szinte bizonyos, hogy mindkét tábor megnézné a harmadik, mindent eldöntő ütközetet. Nate viszont úgy tűnik, nem kér a buliból, pedig Anthony Pettis ellen elég éles volt. Utána viszont jött Jorge Masvidal…

A „Kubai Jézus” nagyon elverte az ifjabb Diaz-tesót, a BMF címért kiírt gengszterütközet alkalmával, nem csoda, hogy felröppent a neve, mint a váltósúlyú bajnok, Kamaru Usman lehetséges kihívója. Dana White is támogatta a párosítást, ám nemrégiben bejelentette, hogy a „Nigériai Rémálom” új ellenfelet kap majd, ami azt jelenti, hogy Masvidal szabad. Egy Conor vs. Jorge bunyó kevés szurkolót hagyna hidegen, könnyen PPV-eladási rekordot dönthet a kettejük nevével fémjelzett gála. A pénz pedig sohasem volt McGregor és Uncle Dana ellensége…

Ráadásul Conor megígérte a váltósúlyú divízió kipucolását is!

Írj hozzászólást