Paige VanZant: Ígéretes tehetségnek indult, Instagram-celebbé vált

Lehetséges, hogy a UFC 251-en lép utoljára a UFC ketrecébe.

Fogadjunk, hogy Max Holloway visszaszerzi a pehelysúlyú bajnoki övet!

Középiskolás korában elkezdett bunyózni, hogy ne zaklassák, nevet változtatott és új életet kezdett. Mostanra viszont úgy tűnik, hogy a profi karrier csak ugródeszka volt a sztárság és a hírnév felé: Paige VanZant celeb-vetélkedőkben produkálja magát, valamint az Instagramon árul különböző termékeket. Pedig egykoron a UFC fejesei abban bíztak, hogy a szőke hölgyemény lesz Ronda Rousey utódja, és a szervezet egyik elsőszámú szupersztárja…

Alig múlt 18 éves, amikor debütált a profik között, négy mérkőzés után pedig már a UFC kötelékébe tartozott. Nem vesztegetett sok időt, sorozatban három mérkőzést nyert, amikor összeakadt egy bizonyos Rose Namajunasszal. A litván-amerikai lány ellen négy és fél menetet bírt ki, mielőtt a későbbi szalmasúlyú bajnok kopogtatni tudta volna őt, egy hátsó fojtással. Második profi veresége (az első Tecia Torres ellen történt, az Invictában) után azonban karrierje talán leglátványosabb pillanata következett: a Bec Rawlings elleni switch kick, amely 50 ezer dolláros bónuszt hozott VanZantnak. Igaz, ekkor már magasabb körökben mozgott, köszönhetően a Dancing with the Stars című műsornak, amely során egész Amerika megismerte a nevét.

Innentől kezdve pedig nem volt megállás: Paige előtt megnyílt egy új világ, ő pedig megragadta a lehetőséget. Az elmúlt három és fél évben mindössze kétszer lépett az Oktagonba, helyette inkább egy másik iparág felé fordult: influencer lett belőle. Annak idején Cody „No Love” Garbrandt barátnője is volt, mikor mindketten a Team Alpha Male csapatánál készültek, később viszont egy másik MMA-harcos oldalán találta meg a boldogságot: Austin Vanderford felesége lett. Beindította modellkarrierjét is, a Nike és a Sports Illustrated fotózásain is részt vett, valamint saját ruhamárkáját is hirdeti az Instagram felületén.

View this post on Instagram

#pvz 🖤

A post shared by Paige VanZant (@paigevanzant) on

Az üzlet pedig virágzik, Paige ugyanis elárulta: sokkal jobban meg tud élni a reklámokból, és a két és fél millió Instagram-követőjéből, mintha harcolna. Igaz, ehhez némi szépészeti beavatkozásra is szüksége volt, Joanna Jedrzejczykhez hasonlóan, ő is kés alá feküdt, hogy némi szilikon felhasználásával, eladhatóbbá tegye magát. Kétségtelen, hogy a dolog működik, ahogy a polgárpukkasztás is, a karantén ideje alatt ugyanis meztelen fotósorozattal borzolták a követők idegeit.

És, hogy a teljesállású véleményvezér-tevékenység mellett mennyi ideje marad harcolni VanZantnak? Szinte semmi. Nem véletlenül utalt rá, hogy az Amanda Ribas elleni összecsapás után, nem biztos, hogy megújítja kontraktusát a UFC-vel. Állítása szerint, szabadügynöknek állna, és más szervezeteknél is harcolna, ahol új kihívások várnak majd rá. A terv jól hangzik, a megvalósításba ugyanakkor hiba csúszhat, hiszen közel sem biztos, hogy Paige után két kézzel kapkodnának a különböző promóciók, eszméletlen gázsit ajánlva. Viszonylag kevés mérkőzést vállal, sokat sérült, nem is a legdominánsabb harcos a ketrecben, ráadásul érződik, hogy nem szívvel-lélekkel csinálja, amit csinál.

A jövőt latolgatva, a WWE biztosan tárt karokkal várná, ahogy jónéhány kisebb, vagy nagyobb költségvetésű filmben is szerepet kaphat, akárcsak Ronda Rousey vagy Gina Carano. Emellett a különböző reklámokból, fotózásokból és szponzorációkból is összejön némi pénz: 2019-ben például több millió dollárt keresett, még a legszerényebb becslések szerint is. Mindezt egyetlen karcolás nélkül! Így már érthető, hogy messziről elkerülte a nyolcszöget!

Írj hozzászólást