UFC on ESPN 11: Amerikai-orosz háború a királykategóriában

ROTTERDAM, NETHERLANDS - SEPTEMBER 02: Alexander Volkov of Russia stares down Stefan Struve of The Netherlands between rounds in their heavyweight bout during the UFC Fight Night event at the Rotterdam Ahoy on September 2, 2017 in Rotterdam, Netherlands. (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

A nyertes nemsokára címmérkőzést kaphat.

Fogadjunk, hogy Cormier legyőzi Miocicot!

Clay Guida vs. Bobby Green

Úgy tűnik, Guida sohasem száll ki! Igazi régimotoros figura, aki 38 évesen, már az 55. profi mérkőzésére készül, Green ellen. Pályafutása igazi hullámvasút, kiegyensúlyozott teljesítményt sohasem nyújtott, egy-egy vereség mindig becsúszott, olyanra viszont nem volt példa, hogy kettőnél többet bukott volna egyhuzamban. Sőt, olyan neveket vert meg, mint Nate Diaz, Anthony Pettis, vagy Rafael dos Anjos, de BJ Pennt is nyugodtan sorolhatjuk ide, még úgy is, hogy mostanság a hawaii legenda jobbára bárokban verekszik. Hol a vendégekkel, hol a kidobókkal…

Green nem számítana akkora skalpnak, mint az előbb említett nevek, noha egykoron őt is a UFC könnyűsúlyának elitjébe várták, végül azonban nem váltotta be a reményeket. Utolsó hét mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, így a kirúgás réme igencsak ott lebeg a feje felett. Éppen ezért adta oda neki a UFC a veterán Guidát, hogy kiderüljön, van-e még értelme Bobby-t a szervezetnél tartani. Ha nem akar más munkáltató után nézni, oda kell tennie magát!

Tipp: Green

Jim Miller vs. Roosevelt Roberts

Nem csalás, nem ámítás: ez lesz a 35. alkalom, hogy Jim Miller besétál majd az Oktagonba, amivel rekordtartó a szervezet történelmében. Nem véletlen, hogy a UFC a fentebb látható videóval tisztelgett a promóció leghűségesebb igáslova előtt: 2008 októberében volt az első alkalom, hogy az akkor 25 éves Jim debütált az MMA nagyszínpadán. Azóta sem igazolt el máshová, még úgy sem, hogy soha nem kapott lehetőséget címmérkőzésre, a legnagyobb nevekkel pedig nem tudta felvenni a versenyt. A rekordokat viszont szépen gyűjtögette, a könnyűsúlyú divízióban ő nyerte a valaha volt legtöbb mérkőzést, szám szerint tizenkilencet!

Robertsnek összesen nincs ennyi profi meccse… A 26 éves, floridai születésű harcos 11 alkalommal lépett eddig ketrecbe, és mindössze egyszer vallott kudarcot. Legutóbb május végén, a Tyron Woodley és Gilbert Burns nevével fémjelezett gálán harcolt, ám sok szabadságot nem vett ki, három hét alatt felkészült Millerre. A rutin csap össze a fiatalos lendülettel, utóbbi tűnik nyerőnek.

Tipp: Roberts

Josh Emmett vs. Shane Burgos

Emmettnek elég egyetlen ütés, hogy lekapcsolja a villanyt, szinte bárkinél. Michael Johnson, Ricardo Lamas és Mirsad Bektic is belenézett már a Team Alpha Male versenyzőjének bombájába, Josh pedig szépen bezsebelte a kiütéses sikert. Igaz, ő is üthető, Jeremy Stephens ugyanis padlóra küldte a későn érő, 35 éves bunyóst.

Burgostól pedig nem állnak messze a befejezések: első hét profi mérkőzése közül egyik sem ment végig, egyedül a UFC-ben történő debütálásakor küzdötte végig a 15 percet. Tíz profi mérkőzést vívott meg győztesen, amikor összeakadt egy másik feltörekvő arccal, Calvin Kattar személyében, aki nem elég, hogy elvette Shane veretlenségét, de ki is ütötte a New York-i fiút. Ez azonban nem szegte Burgos kedvét, azóta újabb három mérkőzést húzott be, az egyiket ráadásul Cub Swanson ellen, akit semmiképp sem nevezhetünk jelentéktelen emberkének a pehelysúlyú mezőnyben. Ne lepődjünk meg, ha Emmettet is félresöpri a „Hurrikán”.

Tipp: Burgos

Curtis Blaydes vs. Alexander Volkov

Az est legnagyobb durranása: az M-1 Global és a Bellator egykori nehézsúlyú bajnoka, Alexander Volkov feszül neki a parádés birkózó Curtis Blaydesnek. Tipikus striker vs. grappler párosításnak tűnik, amely aligha fog végigmenni, Blaydes ugyanis rövidre fogja zárni a bulit.

Az amerikainak egyetlen dolgot kell tennie: levinnie Volkovot, majd jöhet a ground-and-pound. Minden menetben, amíg az orosz harcos meg nem törik. Az aligha lehet kérdés, hogy nem fogja bírni ezt a fajta nyomást, és azt sem túlzás kijelenteni, hogy Curtis le fogja vinni, ha akarja. Miért? Mert az amerikai fiú földhöz csapta már Mark Huntot, Alistair Overeemet és Aleksei Oleiniket is, közülük csak a szamoai nagyfiú bírta végig a kiképzést, másik két sorstársa kapitulált. Blaydes akár címmérkőzésig is menetelhet, ha ezt a teljesítményt tudja hozni folyamatosan, egyedül Francis Ngannou megoldása a probléma.

Volkov sem kedveli a nagyütőket, miután Derrick Lewis másodpercekkel a meccsük vége előtt kapcsolta le nála a lámpát. Pedig az orosz fiú uralta a mérkőzést, ám a végére kiengedett, a „Fekete Szörnyeteg” pedig kiszabadult és legépelte… Blaydes ellen ettől nem kell félnie, a fizikai hátrány miatt azonban igen, az amerikai erejére és földharcára aligha lesz válasza. „Razor” állhat majd be a címmeccsre várok sorába, közvetlenül Ngannou mögé!

Tipp: Blaydes

Írj hozzászólást