A 17.0.2-es frissítés!

Csak úgy záporoznak a hírek a Blizzard kártyajátékánál! A héten írtam arról, hogy a Demon Hunter gyengítések után a fejlesztők újabb balanszváltoztatásokat lengettek be, és egy nappal a cikk megírása után érkezett is az újabb üzenet. Az előző cikkemben említett kártyák mind változnak, de változik még három Demon Hunter lap, és egy meglepetés buff-ot is kaptunk!

Először a négy megnevezett kártyát nézzük meg:

Ahogy a fejlesztők mondták, Kael’Thas Sunstrider egy kicsit túl jól teszi azt, amit tesz, így egy picit le szeretnék lassítani. A kártya mostantól nem 6, hanem 7 manába fog kerülni, azonban a képessége változatlan, tehát még mindig remekül fog működni. Az, hogy egy körrel később tudjuk kijátszani, és kevesebb manánk marad a varázslatokra, amelyeket egy körben akarunk kijátszani vele, összességében egy fair nerf-ről van szó.

A Bad Luck Albatross is hasonló kezelést kapott, 4 manába fog kerülni az eddigi 3 helyett. Szerintem ez a kártya nem jelent problémát önmagában, ahogy az előző cikkemben is elmondtam, azzal van baj, hogy a Priest rengetegszer újra tudja éleszteni, amivel teleszemeteli a mi paklinkat. Egy körrel később tudják majd kijátszani, ez talán az Aggro pakliknak segíthet?

A Frenzied Felwing-nek egyel kevesebb életereje van, és az biztos, hogy egy 0 manába kerülő 3/2-es lénnyel könnyebb elbánni, mint egy 3/3-assal. A kártya még mindig erős, viszont ezzel nincs baj.

A Sacrificial Pact mostantól csak a saját démonjainkat tudja célozni, így gyakorlatilag értelmét vesztette a használata. Hacsak nem találnak neki valami Deathrattle démont, vagy nem jön létre egy kontrol Warlock pakli, akkor nem hiszem, hogy látni fogjuk a kártyát. Viszont Lord Jaraxxus visszatérhet most, hogy a legnagyobb ellenfele eltűnt!

A Demon Hunter-t megint eltalálta a nerf-kalapács, most három lapot gyengítettek. Altruis, the Outcast fog egy manával többe kerülni, viszont cserébe kapott egy extra támadóerőt. A gyengítés teljesen rendben van, a kártya túl erős volt, mostantól később tudjuk használni, kevesebb manával a kijátszás körében. De nagyon örülök, hogy kárpótlásként kapott egy támadóerőt, tekintve, hogy egy olyan lapról van szó, amit mindenki megkapott. A második gyengülő DH lap a Battlefiend, az egyik legerősebb kártya, amit az új kaszt kapott. Nem túl szerencsés egy olyan kártya, ami 1 manába kerül, és 2/2-es, tehát alapból is nagyon erős, és még erősebb is tud lenni, egy olyan feltétellel, amit a Demon Hunter könnyen teljesít. A lap mostantól 1 /2-es, tehát lassabban kezd el erősödni. A harmadik lap a Glaivebound Adept, aminek a nevét még nem láthattuk olyan gyakran, de csak azért, mert voltak égetőbb problémák. 5 manáért egy 7/4-es, aminek egy ilyen erős Battlecry-a van, nem fér bele a Hearthstone-ba. Ennek a lapnak is csökkent a támadóereje egyel, így már csak 6/4-es.

A Wild módbeli lapok is gyengültek, a Bloodbloom mostantól 4 mana, így a régi Mecha’thun kombót már nem igazán lehet megcsinálni, és egyéb kombókat is nehezebb lesz. Az Open the Waygate legendás Quest pedig mostantól 8 nem a paklinkból származó varázslatot igényel, nem 6-ot. A küldetés jutalma egy extra kör, és olyan paklik használják, amelyek az extra kör alatt valószínűleg megölnek. Szóval egy kis lassítás a tökéletes gyengítés a kártyának.

A meglepetés erősítést pedig egy Paladin kártya, a Libram of Justice kapta, a lap mostantól 5 manába kerül az eddigi 6 helyett. A Paladin-ra ráfér az erősítés, talán ő az egyetlen kaszt, aki nem találta meg az új hangját a Főnix évében, de talán a Libram Paladin lesz a megoldás.

Érdekes változtatásokat kaptunk, úgy gondolom, hogy nagyrészt célravezetők is lesznek. A fejlesztők a jövő hét elejére ígérték a frissítést, meglátjuk, hogy hogyan alakítják a kártyaváltoztatások a metát!

Írj hozzászólást