Bejelentették az új Hearthstone kiegészítőt!

A Hall of Fame új tagjai is megvannak.

 

Szokásos rendben bejelentették a tavaszi Hearthstone kiegészítőt, amivel együtt érkezik az idei rotáció: a három legrégebbi szett átkerül a Wild módba, és pár lapot is nyugdíjaznak, ők a Hall of Fame-be kerülnek. Viszont az idei tavaszi kiegészítő egy kicsit rendhagyó, mivel nem csak rengeteg új kártyát és játékmechanikát kapunk. A Hearthstone történetében először egy új, tizedik játszható kasztot is kapunk, ez pedig nem lesz más, mint a Demon Hunter, a játszható hős pedig a legendás Illidan Stormrage, személyesen!

Viszont mielőtt eljutnánk a legnagyobb újdonsághoz, a Demon Hunter-hez, meg kell nézzük az új mechanikákat. Az első ilyen az úgynevezett Prime Legendary-koncepció, amely nem egy teljesen új dolog, viszont mostantól minden kaszt számára elérhető. A lényege, hogy minden kaszt kap egy Legendary Minion-t, ami nem túl erős, viszont egyáltalán nem gyenge. A pláne a dologban az, hogy halálukkor belekevernek egy „Prime” verziót önmagukból a paklinkba, ami viszont már sokkal erősebb, mint ahány manába kerül. Példaként a Druid Prime-ját hoznám, egy 3 manába kerülő 3/4-es Taunt, a Prime verziója viszont egy 10 mana 9/9-es Taunt, ami megidéz egy 9/9-es lényt Taunt-tal vagy Rush-al választásunk szerint.

A következő új mechanika az Imprisoned Demons, ami „Dormant” mechanikára épít. Ezt már ismerhetjük régebbi lapokról, mint például a The Darkness, ami akkor ébredt fel amikor az ellenfél kihúzta a paklijába kevert gyertyákat. Ezek a démonok két körig alszanak kijátszásuk után. Ez egy elég nagy hátrány, viszont kompenzációként a legtöbb ilyen Minion elegendő stattal rendelkezik ahhoz, hogy helyt álljon a körben, amikor felébred, ráadásul pihenésük befejezésekor valamilyen nagyon erős képességet használnak. Például itt van az új kaszt, a Demon Hunter Imprisoned Demon-ja, az Imprisoned Antaen, 5 manáért egy 10/6-os Minion, aki ébredésekor 10 sebzést okoz az ellenséges oldalnak, véletlenszerűen elosztva.

És ha már Demon Hunter, nézzük az új kasztot! Egy új mechanikával és egy új típusú Hero Power-rel érkezik. Nézzük először a képességét, amely Demon Claws névre hallgat. Ez az első 1 manába kerülő hősképesség a játékban, viszont ezzel párhuzamban kicsit gyengébb, mint a többiek ereje, tekintve, hogy csak egy plusz Támadást ad ebben a körben. Viszont az első körben tudjuk használni, amivel kellemetlen meglepetést tudunk okozni az ellenfelünknek. A Demon Hunter-hez tartozó új mechanika pedig az Outcast. Az Outcast kulcsszóval ellátott lapok valamilyen bónusz effektet kapnak, ha a kezünk bal, illetve jobb széléről játsszuk ki őket. Példának itt a Skull of Gul’dan, amely egy 5 manába kerülő varázslat, segítségével három lapot húzhatunk, ha azonban Outcast-olva játsszuk ki, akkor a húzott lapok 3 manával kevesebbe kerülnek.

A Hall of Fame-be három várt, és két meglepő kártya fog bebocsátást nyerni. Akikre számítottunk, azok Leeroy Jenkins, a Mountain Giant és a Mind Control Tech. Három hihetetlenül opresszív lap, amelyek a játék kezdetétől meghatározták a metát, így itt volt az ideje a nyugdíjazásuknak. A két meglepő új tag viszont az Acolyte of Pain és a Spellbreaker. Ezekről a kártyákről egyáltalán nem az jut eszébe az embernek, hogy nagyon félni kéne tőlük, bár a Spellbreaker-t még megértem, tekintve, hogy ő az egyik legjobb válasz (lenne) az új Prime Legendary-kra. Mindenesetre mind az öten hiányozni fognak.

A kiegészítő ezen kívül visszalátogat a régebbi kiegészítőkhöz, hiszen a Warrior kap egy legendás fegyvert, a Shaman Evolve-mechanikákkal lesz gazdagabb, a Rogue pedig visszakapja a Secret-jeit.

 

A kártyákat folyamatosan mutatják be, az új kiegészítőt pedig április hetedikétől élvezhetjük!

Írj hozzászólást