Érkezhet az Ashes of Outland második nerf-csomagja!

A múlt héten már tett a Blizzard arról, hogy az új kaszt, a Demon Hunter ne nyomja el az eredeti kilenc karaktert, és ne érződjön úgy a Hearthstone, hogy csak az új kaszttal lehet érvényesülni. Ez kicsit visszaszorította a DH-t, viszont két másik kaszt, a Warlock és a Priest szinte átvette a helyét. Természetesen a Démonvadász még mindig az egyik legerősebb kaszt, viszont a Blizzard most egy kicsit másokra fókuszál. Egy Reddit poszt keretei között válaszoltak a Hearthstone fejlesztői a felhasználók kérdéseire, ahol többek közt fényt derült arra is, hogy mely kártyák lesznek érintettek a következő nerfek során.

Talán egy kicsit mellé nyúlt a Blizz az utóbbi időben, viszont az előző két kiegészítő hihetetlenül erős lapjai miatt úgy látszik, rá vannak kényszerülve, hogy gyorsan lépjenek, ami mindenféleképp pozitívum. A Reddit posztban arról esett szó, hogy a Főnix Évében sokkal gyakrabban szeretnék balanszolni a játékot, emellett továbbra is figyelemmel kísérik a Demon Hunter-t. A DH által produkált adatok alapján még mindig döntögetnek, hogy mi legyen a következő lépés a kaszttal kapcsolatban, viszont 1-2 kártya biztosan gyengülni fog. A Standart mód kártyái közül a célkeresztben a Sacrificial Pact, a Bad Luck Albatross, a Frenzied Felwing és Kael’Thas Suntstrider állnak.

Bár a Sac Pact évekig csak egy mém volt, és szinte senki nem használta a lapot, a Demon kártyák számának növekedésével egyre jobb lett a kártya, és az Ashes of Outland második hetére már szerves részét képzi a legjobb Warlock pakliknak. A Bad Luck Albatross a hihetetlenül anti-fun Resurrect Priest egyik legnagyobb fegyvere. A kártyával az a baj, hogy többször újraélesztve ellehetetleníti a Pap ellenfeleit attól, hogy rendes lapokat húzzon. Bár a kártya idegesítő, nem biztos, hogy vele van a legnagyobb probléma, sokkal inkább az olyan lapokkal, mint a Mass Resurrect vagy a Psychopomp. Persze érthető, évek óta szörnyű a kaszt, és ráadásul most lett újradolgozva, szóval a Blizzard nem biztos, hogy szeretne a kaszthoz tartozó lapokhoz nyúlni – egyelőre. A Frenzied Felwing egyszerűen egy hihetetlenül erős kártya, amire ráférne az, hogy maximum 1 manára lehessen csökkenteni a manaköltségét. Kael’Thas, pedig hiába egy nagyon érdekes koncepció, egyes paklikban, mint például a Spell Mage, túl erős az, hogy az olcsó varázslatok után egy 10 manás varázslat ingyen kijátszásra kerüljön, gyakorlatilag a végtelenségig, köszönhetően a Sorcerer’s Apprentice-nek.

A Wild módra is gondolni fog a Blizz, ott a Quest Mage-t és a Darkest Hour Warlock-ot fogják célozni. Mindkét pakli gyakorlatilag kizárja az ellenfelünket a meccsből, ami hosszú távon a paklikat játszóknak is unalmas, de az biztos, hogy minden élvezetet kivesz a játékból a szenvedő alanynak. Itt azt mondták, hogy a Mage legendás Quest lapja, az Open the Waygate, valamint a Warlock Bloodbloom nevű varázslata fog gyengülni. A Standard és a Wild mellett az Arena módra is figyelnek, hiszen a Demon Hunter gyakorlatilag mindenki leköröz az aréna homokján is.

Pontos gyengítéseket még nem hozott nyilvánosságra a fejlesztőgárda, viszont az, hogy ilyen intenzív kommunikációt folytatnak, nagyon jó jel!

 

 

Írj hozzászólást