Hamar megérkeztek a Demon Hunter gyengítések

Április 7-én kedden adták ki az első 2020-as Hearthstone kiegészítőt, az Ashes of Outland-et. Ezzel megérkezett az első új kaszt a játékba, a játék alapját képező World of Warcraft-ban is nagyon népszerű Demon Hunter. A Demon Hunter lapjai már bemutatásukkor nagyon erősnek tűntek, viszont a játékosok annyira nem aggódtak, tekintve, hogy a Blizzard biztosan tesztelt, és az első új kasztot nyilván erősre szerették volna csinálni a kiadása után.

Viszont senki nem számított arra, hogy gyakorlatilag a DH minden más kasztot kiszorít a létráról. A kiegészítő első és második napjain az új kaszt több, mint 70%-os győzelmi aránnyal rendelkezett, amíg a többiek az 50%-ot is alig érték el. Persze ennek egy része az, hogy az új kiegészítő és az éves rotáció miatt a meta éppen csak kialakult, és kellett neki egy kis idő, hogy stabilizálódjon. Viszont az is benne volt, hogy a Demon Hunter-nek szinte csak erősségei vannak, gyengeségei nincsenek. Van laphúzása, van leszedése, erős lényei, erős varázslatai, OTK potenciálja, olyan kártyái, amik egyből az ellenfélnek okoznak sebzést, és még sorolhatnám. Nem meglepő, hogy a játékosok és a profik egyaránt a nerfekre vártak, amit a Blizzard a szokásosnál hamarabb hozott el nekünk. A DH a kiadási formájában kicsit több, mint egy napot bírt.

Négy kártyát gyengítettek, mindegyik teljesen érthető, és a Demon Hunter legerősebb aspektusait támadja. A gyengített kártyák a Skull of Gul’dan, az Imprisoned Antaen, az Eye Beam és az Aldrachi Warblades. Az első két lap mostantól eggyel több manába kerül, az Eye Beam Outcast költsége nulla helyett egy mana, a Warblades-el pedig eggyel kevesebbszer tudunk ütni. Talán az Aldrachi Warblades-en kívül az összes kártya körülbelül ugyan olyan erős maradt, a Skull of Gul’dan és az Imprisoned Antaen talán még mindig túl erősek szerintem.

A gyengítések nem oldották meg a Demon Hunter problémát teljesen, viszont az biztos, hogy helyes irányba kezdett indulni a Blizzard, és a megszokottnál sokkal hamarabb intézkedtek, ami azt jelenti, hogy figyelik a szituációt, és ha szükség van rá, ismét lépni fognak. A Demon Hunter most 65%-os győzelmi aránnyal rendelkezik, viszont már rengeteg paklit találtak a játékosok, hogy a többi kaszttal is jó eredményeket lehessen elérni. A Warlock és a Druid pedig elég jól tartják a lépést az új kaszttal, meglátjuk, ez hogyan alakul a továbbiakban.

Fogadj kötésben Esportra és nyereménynövelőt kapsz!

Írj hozzászólást