Megtörtént az első átpártolás!

Hiko a CS:GO-ról a Valorant-ra váltott.

Jelenleg is tart a 2020-as Blast Premier Spring Showdown! Fogadj és nyerj!

Amikor a Riot bejelentette a Valorantot, tudtuk, hogy a céljuk a Counter-Strike: Global Offensive legveszélyesebb versenytársává válása volt. A két videójáték nem mutat sok különbséget egy laikus számára, de a Valorant egyáltalán nem csak lemásolta a CS:GO-t, sokkal inkább egy hasonló alapokra helyezett játékról beszélünk, rengeteg csavarral és azzal a szükséges frissességgel, amely a CS:GO több éves első helyének megkérdőjelezéséhez szükséges. Az is biztos volt, hogy sok CS:GO profi és tartalomgyártó át fog pártolni a Riot Games új FPS-éhez, akár azért, mert jobb lehetőségeket kínál a cég, a játék, vagy csak egyszerűen jobban élvezik, mint a már kicsit fáradt Global Offensive-et. És tessék, Spencer „Hiko” Martin, az egyik legismertebb CS:GO profi visszavonult az előbbi játéktól, hogy a Valorant-nak szentelje az idejét.

A bejelentésre egy livestream keretein belül került sor Hiko Twitch csatornáján. Martin azt mondta, hogy „úgy gondolom itt az ideje, hogy hivatalosan bejelentsem, visszavonulok a CS:GO-tól. Remélem azok, akik támogattak a karrierem alatt, mind a Liquid-ben, mind a Cloud9-ban, mind az OpTic-ban és mind a Rogue-ban, remélem, hogy a következő kalandomra is elkísértek. Új játék, új szervezet, új csapat, új én!”

A most harminc éves játékos majdnem 10 évvel ezelőtt kezdte profi pályafutását a CheckSix nevű csapatban. Részt vett az egyik legelső nagyobb Global Offensive eseményen, a 2012-es ESWC-n, 2013-ban pedig a 9. legjobb játékosnak nevezte a HLTV. Később a Cloud9-hoz, majd a Liquid-hez igazolt, a TL-el pedig az MLG Colombus Major-on a legjobb négy között végzett. A csúcs számára a 2016-os ESL One Cologne verseny volt, ahol a döntőig menetelt.

Azóta, amióta Valorant-ot streamel, a nézőszáma megnégyszereződött, látszik, hogy bejön neki az új FPS, minden szempontból. Hiko a 100Thieves csapatánál kezdi majd az új fejezetet, jelenleg a League of Legends észak-amerikai bajnokságából ismert szervezet Valorant csapatának egyetlen tagja. Rengeteg friss és fiatal tehetség várja, hogy az új shooter kialakuló esport-színtere felkeresse őket, valamint ahogy mondtam, sok profi Counter-Strike játékos kacsintgat a játék felé. Biztos, hogy egy ilyen veterán remekül passzol majd a 100Thieves-be!

Írj hozzászólást