Nagy váltás a Smite háza táján!

A Smite fejlesztői egykor azt mondták, hogy Cthulhu nem illik bele a játék világába, ezért kaptak a játékosok egy témába vágó Ah Muzen Cab kinezetet. Viszont most valami változott, érkezik a Nagy Álmodó!

Smite, a Hi-Rez stúdió MOBA-ja, amivel szerették volna megváltani a világot 2014-ben. A játék a League of Legends-től és a Dota 2-től abban különbözött, hogy az izometrikus, „madártávlatból” való látvány helyett az akció közepén, harmadik nézetből (TPP) irányítjuk a karakterünket. A játék még különleges abban, hogy teljesen új karakterek helyett a mitológiából ismert istenekkel játszhatunk. Az évek alatt rengetek pantheonnal találkozhattunk, az alap görög, egyiptomi, kínai, viking és hindu istenek mellé bekerültek olyan mitológiai alakok, mint maya istenek és démonok, szláv szörnyek, de olyan egzotikus mítoszok szereplői is, mint a polinéz, a voodo, vagy az afrikai yoruba vallás istenei. Az úgymond szokványos pantheonok mellé bekerült két karakter az angolszász Artúri mondakörből, tehát már évekkel ezelőtt terjeszkedett a játék az újabb, vagy talán mondhatni kevésbé „igazi” mítoszok felé. Viszont a legújabb, 109. isten még inkább ez mutatja, ugyanis egy száz évnél fiatalabb mitológiai alak kerül be a játékba!

H.P. Lovecraft a 20. század egyik legismertebb horrorírója. Az ő nevéhez fűződik a másvilági szörnyek, az Öreg Istenek megalkotása, amelyek közül kétséget kizárólag a legsikeresebb Cthulhu lett. A Smite fejlesztői pedig úgy gondolták, hogy a Nagy Álmodónak helye van az istenek között!

Május 25-én a Smite Youtube-csatornájára került ki egy videó, amely fixálta, hogy a 109. isten a polipfejű Öreg Isten, Cthulhu lesz. Egyébként lehetett számítani rá, mivel más platformokon, például Twitteren már hetek óta teszik ki a teaser-eket a rémről.

Sajnos egyelőre még más infónk nincsen az új karakterről, csak a bejelentővideót, és egy karaktermodelt kaptunk róla, viszont én valami Jormungandr szerű újdonságra számítok. A Cthulhu-történet nagyon színes, és sokféleképp le lehet fordítani a Smite „nyelvére”. Természetesen a legérdekesebb része az, hogy mennyire lesz kompetitív az új isten, és a profi játékosok mennyire tudják majd használni a legnagyobb e-sport versenyeken, mint például a Smite Pro League. De most, hogy biztos a következő versenyző, már nem kell sokat várni, hogy bemutassák a képességeit!

Írj hozzászólást