Olasz Kupa: Egy hely még kiadó a fináléban

A Napoli magabiztosan várhatja az Inter visszavágót. Baranyai Marci beharangozója.

Regisztrálj, és fogadj az Olasz Kupa mérkőzéseire most!

Napoli-Inter, szombat 21:00

A három hónapos kényszerszünet a legjobbkor jött az egyik, míg a legrosszabbkor a másik csapat számára. A nápolyiak február végén vívtak utoljára tétmérkőzést, így ők egy héttel többet tölthettek a pályán kívül, mint az Inter: Antonio Conte csapata a Juventus elleni rangadóval és vereséggel zárta a karantén előtti időszakot.

Kellett is a pihenés a Nerazzurrinak, ugyanis a magabiztos őszi és tél eleji menetelésben alaposan elfáradt a csapat, februárban már nem jöttek az eredmények. A Lecce, az Atalanta és a Cagliari is pontot rabolt a milánóiaktól, akik két rangadót is elbuktak, a Lazio és a Juventus is otthon tartotta a három pontot. Ezzel a hullámvölggyel az Inter szinte ki is írta magát a bajnoki vetélkedésből, kilencpontos hátrányban van az élen álló Zebrákhoz képest, igaz, egy meccsel kevesebbet játszva. Az ezüstérmes Lazio sincs egyelőre lőtávolon belül, nyolcpontos a római Sasok előnye.

Már csak az Európa Liga és az Olasz Kupa maradt, mint potenciális trófeaszerzési lehetőség… A Napolinál hasonló a helyzet, ugyanúgy a Coppa Italia az utolsó mentsvár, illetve a Bajnokok Ligája, ahol a Barcelonát kellene kipöckölniük Gennaro Gattuso tanítványainak. A világbajnok középpályás vezetése alatt, borzasztóan hektikus teljesítményt nyújtanak a déliek: a Juventust megverték a San Paoloban, míg a Leccétől kikaptak, a Barcelonát pedig egy gólon tudták tartani, de említhetnénk az Inter elleni odavágót is, amely során a Giuseppe Meazza stadionban szereztek egygólos előnyt, amelyet most próbálnak megtartani.

A két gárda legutóbbi hat találkozója tökéletes egyensúlyt mutat: két győzelem itt, két siker ott, illetve két iksz. Az idei szezonban, januárban, az Inter hármat rúgott a San Paoloban, amire a Napoli csak egyszer tudott válaszolni. Ez a végkifejlet most a Nerazzurri továbbjutását jelentené, míg a vendéglátóknak a döntetlen is tökéletesen elegendő. Az Inter – kényszerszünet előtti – támadóhatékonyságát látva, pedig van is rá esély, hogy a Napoli ki tudja bekkelni az ikszet.

Egyszerűen túl sokat hibázott a kapu előtt a Martínez-Lukaku páros a Lazio és a Juventus ellen is, az elődöntő első mérkőzéséről már nem is beszélve. Gattuso azt tette a csapatával, amihez a legjobban ért: szilárdan védekezett, majd az első adandó alkalommal megszerezte a vezető (és győztes) gólt, amely után még jobban hátrahúzódott a csapat. Nem ez a legszebb taktika, de meglehetősen célravezetőnek bizonyult.

https://twitter.com/IFTVofficial/status/1271149882271768577

Az Inter nem tudta feltörni a Napoli védelmét, hiába érkezett Eriksen és Alexis Sánchez is a pályára. A dán középpályástól egyébként is többet várnának Milánóban, eddig nem mutatta meg oroszlánkörmeit, most viszont kicsit előrébb kaphat helyet, amennyiben Conte átvált a 3-4-1-2-es hadrendre, a jól megszokott 3-5-2-ről. A Napoli a bevált 4-3-3 mellett teheti le a voksát, annyi változtatással, hogy a sérült Lozano helyett, az ex-interes Politano kezd majd. A vendégeknél csak Godín maródi, őt azonban megfelelően pótolhatja az ifjú Bastoni.

Nem valószínű, hogy ez lesz az idei idény legszebb és leglátványosabb futballt hozó találkozója, a Napoli visszahúzódó és kontrákra építő játékára kell megoldást találnia az Internek. Conténak minimum két gólt ki kell préselnie a gyengélkedő támadósorból, ha meg akarja úszni a büntetőpárbajt. Ilyen hosszú kihagyás után, ez túl nagy feladatnak tűnik…

Írj hozzászólást