Tokics Tamás: „Fiola gólja eufóriát okozott” – évzáró körkérdések 2021

A Büntető.com MotoGP-felelőse, aki párja idegeire megy sportszeretetével.


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!  


 

Mi volt számodra 2021 legfontosabb pozitív vagy negatív mozzanata a kedvelt sportágadban?

Ha a MotoGP-t nézem, Fabio Quartararo világbajnoki címe nagyon közel áll a szívemhez.

Nem mehetek el szó nélkül a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése mellett, hatalmas élmény volt élőben látni őket, ráadásul kétszer.

 

A te szemedben ki volt az év sportolója vagy az év sportban/sport körül dolgozó személye és miért?

Lehet váratlant húzok, de Szilágyi Áront kell megemlítenem. Ép ésszel nehéz felfogni, mit is hajtott végre a tokiói olimpián. Soha senkinek nem sikerült még zsinórban háromszor férfi kardvívóként olimpiát nyerni, ráadásul Párizsban még bőven lehet a negyedik megszerzése is. Példakép a páston és azon kívül. Végtelenül intelligens, szimpatikus, nagybetűs EMBER.

 

Melyek voltak az év legkatartikusabb sportélményei számodra?

Fiola Attila Franciaország ellen szerzett gólja, amit élőben láthattam. Szavakba sem tudom önteni, milyen eufórikus érzés volt.

Először dolgozhattam, és egyben kommentálhattam olimpiáról, ami felemelő élmény.

Kiemelkedik a Szlovénia–Franciaország férfi kosárlabda elődöntő, egyrészt Luka Doncic személye miatt, másrészt a végkimenetel miatt, mert az utolsó másodpercben dőlt el, egy bődületes blokkal. No, és nem lehet elmenni Valter Attila Girón mutatott teljesítménye mellett, a rózsaszín trikós kerékpáros örökre beleégett az emlékezetembe.

 

Ki volt az év felfedezettje nálad és miért?

Én Pedrit emelném ki, aki zseniális Eb-t tudhatott maga mögött. Ha már Eb, akkor dán válogatott, és az a hihetetlen csapategység, ami jellemzi őket.

 

Milyen bajnokságokat követsz kiemelt figyelemmel – akár azon túl is, hogy melyikről írsz szívesen? Mit vársz ezeknek a ligáknak a tavaszától? Mi az, amire külön érdemes lesz szerinted figyelni?

A honi élvonalat követem talán legtüzetesebben, mert a „Piros, Fehér, Zöld” podcast házigazdájaként naprakésznek kell lennem a magyar futball legfrissebb történéseivel.

Túl nagy csodát nem várok a tavasztól: a Ferencváros ismételten megvédi bajnoki címét, az egyik kieső pedig az MTK, Újpest, Honvéd, Debrecen kvartettből fog kikerülni.

Az AS Roma miatt a Seria A közel áll a szívemhez, és nagyon kíváncsi vagyok a scudettóért vívott küzdelemre. A Napoli jól kezdett, masszív csapatnak tűnnek, a Milan szerintem túlteljesít, feljövőben az Inter és az Atalanta, szóval izgalmas lesz.

A Premier League ígérkezik szerintem a legélvezetesebbnek, hiszen a klubfutball legjobb öt csapatából három ott van az élmezőnyben. Meg nem tudnám mondani, hogy a Chelsea, Liverpool, Manchester City trióból melyik lesz a befutó. Talán erre a küzdelemre lesz legérdemesebb figyelni, bár a tippjeim nem igazán szoktak ülni. 

 


(X) Minden napra új meglepetés az Unibet adventi kalendáriumával! Kattints ide, regisztrálj egy számlát és nézd meg, milyen meglepetés vár ma rád!


 

Hogyan látod a sportmédia jelenlegi trendjeit?

Derűlátóbb vagyok, mint tavaly.

Jó látni, hogy rengeteg tehetséges, fiatal, feltörekvő kolléga van, akik szakmai szemmel, és tollal képviselik a sportmédiát.

 

Ha a Büntető olvasóinak önmagadat nem a sporton keresztül kéne elbeszélned, mit mondanál, hogyan ismerhetnek rád?

Hallhattok/láthattok a „Piros, Fehér, Zöld” podcastban, illetve az Eurosport munkatársaként dolgozom, ahol leggyakrabban autó- és motorversenyek alatt lehet hallani a hangom.

 

Ha csak egy cikkedet ajánlhatnád valakinek az oldalról, melyik lenne az és miért? 

Inkább úgy fogalmazok, hogy a MotoGP cikkeimet ajánlom. 

 

Mit üzennél a Büntető olvasóinak?

Csak ismételni tudom magam, tartsatok velünk, mert tehetséges sportújságírók dolgoznak ebben a projektben, akiket érdemes olvasni.

 

Ki nyeri a Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírását?

4,25 – Manchester City

5,25 – Bayern München

7,00 – Liverpool

7,50 – PSG

8,00 – Chelsea

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Amerika foci/NFL/Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a Premier League különböző lehetőségeire az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

Írj hozzászólást