139 nap 21 szó

Kellemes, napsütéses, őszi hétfő délután volt, amikor az élvonalbeli MTK Budapest 21 szóban tudatta honlapján az érdeklődőkkel, hogy menesztette nyáron kinevezett olasz mesterét, Giovanni Costantinót és a helyére az örök beugró Teodoru Vasziliszt ülteti.

(Fotó: Giovanni Costantino Facebook)


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba!


 

Derült égből a villámcsapás ez, gondolhatnánk, elvégre az MTK a pillanatnyi hetedik helyével tökéletesen megfelelt a középcsapat-lét kívánalmainak. A nyerhető meccseket behúzta, bucira pedig senki sem verte – igaz, a hétvégi zalaegerszegi vereség azért keserű pirula lehetett. A 37 esztendős olasz edző a részben hazai rendezésű nyári Európa-bajnokság előtt hagyta el Marco Rossi stábjának kényelmes és óvó árnyékát, hogy kilépjen a fényre, háttéremberből, videóelemzőből a szakmai munka első számú felelősévé váljon egy nagy hagyományokkal rendelkező klubnál.

Feltételezhető, hogy kész tervekkel érkezett, a jelenlegi szövetségi kapitányunk egykori segítőjeként pedig nyilván alaposan kidolgozott taktikai elképzelésekkel, ám nyolc bajnoki és egy kupamérkőzés után máris elköszöntek tőle a Hungária körúton.

Hogy mi lehet a háttérben, nem tudni. A klub felütötte a közhelyszótárat és sok sikert kívánt egykori mestere további karrierjéhez. Érdekes, hogy vasárnap délután a ZTE elleni bajnoki hajrájában le szerette volna cserélni a házi gólkirályt, Gheorghe Grozavot, ám épp büntetőt kaptak, így annak elvégzését még a román válogatott támadóra bízta. A játékos rontott, 1-1 helyett a vége 0-2, ma pedig már nem Costantinónak hívják a csapat edzőjét. Ha Grozav betalál és az MTK pontot hoz Zalából, vajon akkor is megszületik másnap ez a szűkszavú közlemény?

A fiatal olasz szakvezető ugyan sok légióst játszatott (hiszen sokan is vannak a keretben), de azért csak beépítette az együttesbe a 16 éves Vancsa Zalánt és a 19 éves Kovácsréti Márkot, miként a védelem alapemberévé vált 20 éves Varju Benedek és a 23 éves Nagy Zsombor is. A folytonosság, a fiatalok térnyerése ezúttal is adott volt. A játék minősége ugyanakkor nem volt mindig a legmagasabb szintű, ez tény, ám nagyon nehéz szépen, eredményesen és fiatalokra támaszkodva is játszani, de egy új időszámítás kezdetén ezt elvárni komoly szakmaiatlanságra utal.

Az is igaz persze, hogy az MTK-nál újabban nem meglepetés a váratlan edzőváltás. Az olasz elődjét, a német Michael Borist két év, sikeres közös munka (NB II-es bajnoki cím, majd újoncként hetedik hely az élvonalban és két kupaelődöntő) után menesztették a nyáron, míg a 2018–2019-es szezonban Feczkó Tamással is a középmezőnyben helyezkedett az együttes, amikor a későbbi diósgyőri szakembernek is ajtót mutattak.

Rossi egykori segítőjét meglepte a dolog, állítja, hogy semmit nem sejtett az egészből, ami nem meglepő. Azt viszont biztosan fájlalja, hogy miután otthagyta a biztos Eb-szereplést, egy félszezont sem kapott új munkaadójától. A fentiek alapján azonban egyre világosabbnak tűnik, hogy aligha az edzőpályákon kell keresni elsősorban a váltás valódi okait.

Ami biztos: a fiatal olasz maestro többet érdemelt volna 139 napnál és 21 szónál.

 

Ki lesz az NB1 gólkirálya a 2021-22-es szezonban?

7,00 – Ryan Mmaee

7,50 – Ugrai Roland

8,00 – Ádám Martin

8,00 – Sajbán Máté

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Magyarország/NB I./Végső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj a magyar bajnokságra az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


Ha értékeled a munkánkat, támogasd működésünket egy kattintással:    Támogatom

 

 

 

Írj hozzászólást