„A Betist nem lehet megverni, jól érzi magát Európában” – spanyol sajtóvisszhangok a Ferencváros elleni 3-1-es győzelem után

A Ferencváros tegnap 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Real Betis ellen az Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A zöld-fehér együttes ezúttal hadilábon állt a szerencsével: a mérkőzés legjobbjának bizonyult Nabil Fekir vezető gólját követően a Ferencváros Myrto Uzuni révén egyenlített, viszont Henry Wingo öngólja, majd Cristian Tello találata azt jelentette, hogy a Fradinak még várnia kell első El-pontjára. Nézzük, hogyan fogadta a spanyol sajtó a sevillai csapat győzelmét.

Fotó: AFP


(X) Regisztrálj a Büntetőn keresztül az Unibetre, és befizetési bónuszod mellé 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz ajándékba! 


 

„A Betist nem lehet megverni”

A Marca cikke a Betis lehengerlő sorozatának említésével kezdődik: a sevillai csapat az elmúlt hat mérkőzéséből ötöt megnyert, a Ferencváros legyőzése pedig azt jelenti, hogy mindössze két csoporttalálkozót követően már nagy meglepetés lenne, ha nem jutna tovább az egyenes kieséses szakaszba. Majd kiemeli, hogy a spanyol zöld-fehér csapat a következő két mérkőzésen a Bayer Leverkusennel találkozik, akkor fog eldőlni a csoportelsőség kérdése. A Marca a találkozó legfontosabb eseményeit is ismerteti, közben az első gólt szerző, később gólpasszt is adó Nabil Fekir teljesítményét pedig hosszasan méltatja. Ami a Ferencvárost illeti, Uzuni gólját is dicséri, az albán csatárról „komoly minőséggel” rendelkező játékosként ír. Úgy véli, a döntetlen „nem lett volna rossz eredmény”, ugyanakkor a Betis nyilván nyerni akart, és Wingo öngólját követően már kézzelfogható közelségbe került a győzelem, amit a csapat vezetőedzője, Manuel Pellegrini „euforikusan ünnepelt”, Tello gólja pedig már csak hab volt a tortán.

 

„A Betis az egyetlen spanyol csapat, amelynek hibátlan a mérlege Európában”

A Mundo Deportivo cikkének címe arra utal, hogy tekintve azt a két európai kupasorozatot, amelyben spanyol csapatok képviseltetik magukat (Bajnokok Ligája, Európa-liga), csak a Betis nyerte meg mindkét mérkőzését a csoportkörben. Kiemeli a Pellegrini által – mint kiderült, sikerrel – alkalmazott rotációt, a chilei edző kilenc helyen változtatott a múlt vasárnapi, Getafe elleni győztes meccs (2-0) kezdőcsapatához képest. A Mundo Deportivo újságírója úgy véli, hogy a két csapat között minőségbeli különbség van, hiszen „a magyarok technikailag messze alulmaradtak a sevillaiakkal szemben”. A mérkőzésen történtek ismertetésénél hangsúlyozza, hogy egy hármas cserének köszönhetően sikerült „visszavenni a játék irányítását”, ami meghozta végül a Betis győzelmét.

 

Forrás: UEFA Europa League twitter

 

„A zöld-fehérek még többről álmodhatnak Európában”

Az AS úgy véli, hogy a Betis a kétgólos győzelem ellenére „nem ragyogott túl fényesen, és nem mutatta meg a leghatékonyabb oldalát sem”. A Pellegrini-féle rotációról is ír csakúgy, mint a Mundo Deportivo és a Marca is. Úgy gondolja, „nyilvánvaló okai vannak” annak, hogy a mérkőzés hőse, Fekir miért kezdőjátékos valamennyi alkalommal annak ellenére, hogy a legutóbbi spanyol bajnoki kezdőcsapatához képest kilenc helyen változtatott a chilei mester. A ferencvárosiak számára drámaian végződő ötperces hosszabbításról azt írja, hogy Pellegrini csapata ugyan „szenvedett” a véghajrában, de végül Tello gólja mindent eldöntött – a Betis az utóbbi mérkőzéseihez hasonlóan ismét győzött, és vezetőedzője szeretné azt, ha csapatának „ez lenne a kedvenc szokása”.

 

„A Betis jól érzi magát Európában”

Az El País is elismerően ír Fekirről, úgy véli, a Betis „személyében egy igazi sztárra talált”. A csapatot illetően sem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel, úgy gondolja, hogy az andalúz csapat „egy nagyon jól működő gépezet, ahol nincsenek kezdők vagy cserék, és mindenki jól érti, mi a feladata”. A cikk szerint Germán Pezzella hibájának – amit Uzuni egy gólt eredményező „fantasztikus lövéssel” büntetett – emlékeztetnie kell a sevillai csapatot arra, hogy az „elittel szemben a legkisebb botlást sem engedheti meg magának”. A ferencvárosi, „fizikálisnak” jellemzett csapatból az imént említett Uzunin kívül még a Mmaee testvéreket emeli ki.

 

Forrás: UEFA Europa League twitter

Melyik csapat nyeri az Európa-ligát az előttünk álló szezonban?

12,00 – Leverkusen

12,00 – West Ham

13,00 – Napoli

14,00 – Leicester City

Ezt a fogadási lehetőséget a Sportfogadás/Labdarúgás/Európa LigaVégső fogadások útvonalon keresztül találhatod meg.


Kattints ide és fogadj az európai kupaporond különböző lehetőségeire az Unibeten! Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, most 100%-os befizetési bónuszt és 10 ezer Ft ingyenes fogadást is kapsz!


 

Írj hozzászólást